• BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 20 °C

Bulut sistemleri turizmi değiştirecek

Bulut sistemleri turizmi değiştirecek
NetApp Türkiye Genel Müdürü Behçet Yumrukçallı: Turizmde teknolojik gelişmeleri görmezden gelmenin ülkemiz için neden olabileceği yıkıcı etkileri görmeliyiz

İSTANBUL- Önümüzdeki yıllarda Türkiye’ye gelecek 40 milyondan fazla turistin ağırlanma yükünü flaş ile desteklenmiş bulut çözümlerinin kaldıracağı ve bu sistemin turizmde oyunu değiştireceği belirtildi. NetApp Türkiye Genel Müdürü Behçet Yumrukçallı, tatilcilerin internette yaptığı her tıklama, her gezintinin Türkiye’nin turizm endüstrisini değiştirdiğini belirterek “Otel rezervasyonlarının dijital ortamda uygun fiyatlar ile yapmaya imkan veren Airbnb ve Trivago’yu bir düşünün. Turizmin Türkiye ekonomisi için taşıdığı hayati önemi dikkat aldığımızda teknolojik gelişmeleri görmezden gelmenin ülkemiz için neden olabileceği yıkıcı etkileri anlayabilirsiniz” dedi.

GELIŞMEKTE OLAN ÜLKELER IÇIN FAKIRLIĞI AZALTACAK
BM Dünya Turizm Organizasyonu (UNWTO), turizmi Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için fakirliği azaltacak ve ekonomik gelişimi sağlayacak bir araç olarak gösterdiğini hatırlatan Yumrukçallı şunları anlattı: “Bir turist için hayalindeki sahile geldiğinde, sağanak yağışlar ile karşılaşmaktan daha kötüsü düşünülemez. Ancak artık modern teknoloji söz konusu hava durumundaki değişikler olduğunda artık tahminin ötesinde veriler de sunuyor. Bulut altyapısı kullanılarak turistlere merkezi bir sistem üzerinden hava durumuna ve hava tahminlerine erişim imkanı sağlanıyor.

VERI KAYNAKLARıNDAN BILGI ALıYOR
Örneğin depolama ve veri yönetimi çözümleri alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden NetApp, Almanya’nın ulusal hava servisi Deutscher Wetterdienst’e gerçek zamanlı hava verileri sunmaları için 2 binden fazla ölçüm istasyonundan, birçok uydudan ve dünyanın diğer bölgelerindeki veri kaynaklarından bilgi almalarına yardımcı oluyor.

BULUT SISTEMLERI TURIZMDE OYUNU DEĞIŞTIRECEK
NetApp Türkiye Genel Müdürü Behçet Yumrukçallı, tatil rezervasyonlarının yapıldığı internet sayfaları için rezervasyon ayları ani trafik talebinin arttığı aylara dikkat çekerek şöyle devam ederek “Thomson/First Direct’te 2015 yılında en yoğun günde 37 bin rezervasyon yapıldı. Seyahat acentaları ve tatil siteleri, böylesi devasa artışlarda bilgisayar sistemlerinin talebi karşıla konusunda yaşadığı zorluklar ile karşılaşıyor. Bunun için bağlantının tam kapasite ile sağlanmasının yanı sıra tüm sunucuların taşıdıkları bilgileri kaldırabilmeleri ve verinin tam da ihtiyaç duyulduğu anda erişilebilir olması gerekiyor.” dedi.

ARTıŞA HAZıR SISTEMLER KURULMALı
Rezervasyonlar yapılırken depolama sistemlerinde saniyede binlerce kez erişim yapıldığını ve verilerin yeniden yazıldığını belirten Yumrukçallı şunları anlattı: “Eğer depolama bu talebe yanıt veremez ise rezervasyonlar yapılamaz, sistemin çalışması durur ve en yoğun gün boş bir güne dönüşür. Bu artışa hazır sistemler kurmanın bir yolu güçlü flaş depolama altyapılarına yatırım yapmaktır. Bu sistemler sayesinde yüksek veya düşük trafiklere göre uyarlama yapılabilir ve böylece yeni bir tatil rezervasyonu dalgasına hazırlıklı olunabilir. Dünyanın en popüler 6. turizm merkezi olan ve önümüzdeki birkaç yıl içinde yılda 40 milyondan fazla turisti ağırlamaya hazırlanan Türkiye’nin bu yükü kaldırmasına yardımcı olacak teknoloji flaş ile desteklenmiş bulut çözümleridir.”
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.