• BIST 9010.63
  • Altın 2297.694
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0564
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Dubai ATM’de MENA’ya tanıtım

Dubai ATM’de MENA’ya tanıtım
Türk turizmcilerin Dubai ATM 2017’de en büyük umudu MENA bölgesi denilen Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi'ne yoğun tanıtım oldu.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKIYE TURIZM
DUBAİ /BAE -
Son olaylar nedeniyle Avrupa ve diğer ülkelerden umudu kesen Türk turizmciler Dubai ATM 2017’de yeni pazarlara ve özellikle MENA bölgesine odaklandılar. Türk turizmcier en değerli hedef pazar olan Dubai ATM 2017’de MENA bölgesinde tanıtım yaptılar.

atm-2107-tukiye1.jpg

MENA BÖLGESİ HAKKINDA

MENA, İngilizce olarak "Middle East and North Africa" yani Orta Doğu ve Kuzey Afrika kelimelerinin baş harflerinin bir araya getirilerek elde edilen bir kısaltma olarak kullanılıyor.
Mena Bölgesi olarak isimlendirilen ve İsrail Devleti hariç büyük çoğunluğu Arap veya İslam vasıfları ile ön plana çıkan Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ülkeleri arasında; Mısır, Ürdün, Lübnan, Fas, Tunus, Cezayir, İran, Yemen, Suriye, Irak, Sudi Arabistan, Katar, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Bahreyn, Libya ve bölgenin tek gelişmiş statüsündeki ülkesi İsrail sayılıyor..
Dubai Kultür ve Turizm Müşaviri Salih Özer ‘Türkiye’nin bu önemli fuarda tanıtımı için büyük özen gesterdik. Dubai MENA bölgesi turizmi için zirve bir fuardır. Türk turizmcilerle ortamlaşa çalışmalarımızla verim alacağımızı umuyoruz” şklinde konuştu.

atm-2107-tukiye2.jpg

TÜRKİYE’DEN 100’E YAKIN FİRMA
Ortadoğu ve Körfez ülkeleri pazarında en büyük turizm buluşmalarından biri olan Arabian Travel Market – ATM 2017 Fuarı’na 150 ülkeden 2 600 firma ve turizm profesyoneli katılıyor.
Yaklaşık 30 Bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuarda Kültür ve Turizm Bakanlığı 800 metre kare stant alanı aldı. Fuara Bakanlık standı ve dışında Türkiye'den yaklaşık 100 firma katılıyor. Çeşitli bölgelerden fuara katılan Türk turizmciler turizm kaynak ülkelerini çeşitlendirmek için çalışmalar yürütüyor ve alternatif pazarlara da yönelmeye çalışıyor. Arap pazarına açılmaya çalışan Türköye’nin önemli destinasyonlarının konaklama tesisleri ve seyahat acenteleri tanıtım çalışmaları yaptılar.

rize-dubai.jpg

atm-2107-tukiye3.jpg

atm-2107-tukiye-al-maktum.jpg

ÖNEMLİ  KATILIM OLDU

Dubai Emiri Şeyh Muhammed Bin Rashid AL Maktoum beribarindekilerle Türkiye standı önünden geçerek kalılımcıları selamladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Onur Ak ve Abu Dabi Büyükelçimiz Can Dizdar, Dubai Kültür ve Tanıtma Müşaviri Salih Özer Fuar katılımcıları ile ilgilendiler.

atm-2107-tukiye5.jpg

ARAP TURİSTLERİN İLGİSİ

24 Nisan 2017 tarihinde öğlen saat 12:00’de başlayan 24’üncü Dubai Turizm Fuarı’nın açılış töreni sonrasında Arap turizm firmaları ve yetkilileri Fuar alanını ziyaret etti. Kültür ve Turizm Bakanlığınca tahsis edilen stant alanında Antalya’nın bu yıl bir ‘destinasyon’ olarak genel tanıtımına yer veriliyor.4 gün sürecek Dubai Turizm Fuarı 28 Nisan günü sona eriyor.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.