• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 23 °C

Turizm Truva Atı ile koşacak

Turizm Truva Atı ile koşacak
Çanakkale’nin “2018 Troia Yılı” seçilmesine destek vermek ve “Turizm Haftası” nedeniyle turizm yazarları tarihi bölgeleri gezdiler.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
ÇANAKKALE-
Çanakkale’nin “2018 Troia Yılı” seçilmesine destek vermek ve “Turizm Haftası” nedeniyle bölgeye gelen turizm yazarları btarihi, kültürel değerlerini gezdiler. Gelibolu Yarımadası’nı ve Şehitlikleri gezen turizm yazarları, Troia Antik Kenti'ni gezip burada düzenlenen 2018, 'Troia Yılı' toplantısına katıldı. Assos Antik Kenti ve Apollon Smintheus Tapınağını da gezen gazeteciler Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve “2018 Troia Yılı” platformunda görev alanlarla birlikte oldular. Burada yapılan konuşmalarda başta Türkiye turizmi olmak üzere Çanakkale turizminin ‘Truva atı ile koşacağı” dile getirildi.

canakkale-vali11.jpg

“2018 TROIA YILI” ANLATILDI

Çanakkale’de Parion Otel’de turizm yazarları ile düzenlenen toplantıya Vali dışında, Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Dokuz, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Turgay Kılıç, Çanakkale Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Yönetim Kurulu Üyesi Armağan Aydeğer, TÜRSAB Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Ahmet Çelik, 18 Mart Üniversitesi Öğretim üyeleri, Çanakkale basını katıldı. Toplantıda “2018 Troia Yılı”na ilişkin yapılacak etkinlikler hakkında bilgiler verildi.

canakkale-vali.jpg

VALI ORHAN TAVLı TEŞEKKÜR ETTİ

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı “Turizm Haftası nedeniyle ilimizin, ülkemizin ve dünyamızın büyük kültür mirası olan Troia ile ilgili 2018 yılının Troia yılı ilan edilmesi hususundaki sivil toplum örgütlerimizin inisiyatifi ile başlatılmış olan etkinliklerimize yaptığınız katkı için çok teşekkür ediyorum” dedi.

canakkale-turizm-md.jpg

TROIA ANTIK KENTININ UNESCO’YA GIRIŞININ 20’CI YILI 2018

Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Dokuz’un sunumundan sonra Çanakkale Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Yönetim Kurulu Üyesi Armağan Aydeğer 2018 Troia Yılı öncesi yapılacaklar hakkında bilgi verdi.

armagan-aydeger.jpg

Aydeğer, Troia Yılı için Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda yıl boyunca eğitim, sanat, bilim, spor gibi alanlarda Trioia temalı etkinlikler düzenleceğini söyledi. Aydeğer, 5 bin yıllık geçmişe sahip Troia Antik Kentinin UNESCO Dünya mirası listesine girişinin 20’nci yılında 2018'in Troia Yılı olması için çalıştıklarını söyledi. Aydeğer, “Dünyada önemli marka değeri olan Troia’nın varlığı ile ‘Uluslararası Troia Yılı’ algısı, Türkiye turizminin eskisinden daha güçlü günlerine geçişinde çok önemli bir stratejik iletişim aracı olacaktır” dedi.

armagan13.jpg

00.jpg
1.20170420212357.jpg
2.20170420212412.jpg
3.20170420212425.jpg
4.20170420212437.jpg
5.20170420212449.jpg

troia-kadro.jpg

TRUVA ATI TÜRKİYE’NİN TURİZMDE İTİBARINI GERİ GETİRECEKTİR

Gazetecilerin gezisi sırasında Truva’nın simgesi Truva atı önünde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, platform üyeleri ile katıldı. 2018 Troia yılında düzenlenecek etkinliklerden umutlu olduklarını belirten Vali Yardımcısı “Troia'nın 2018 yılı içinde sadece Çanakkale için değil, Türkiye'nin yurt dışındaki itibarının yeniden eski konumuna gelmesi için büyük bir manevra olacağını düşünüyorum" dedi.

canakkale-troia-kazi-prof.jpg

Troia Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Rüstem Arslan, turizm yazarları ile birlikte Troia ören yerini gezerek bilgi verdi. Turizm yazarları daha sonra Rehber Kenan Çelik eşliğinde Assos Antik Kenti ile Apollon Smintheus antic kentini gezdi.

canakkale-kum-otel.jpg

KATILAN TURİZM YAZARLARI

TRT Antalya Radyosu’ndan Muhammet Irmak, Turizmgazetesi.com’dan Emin Demir, Turizm Ajansı Sahibi Yılmaz Keleş, TürkiyeTurizm.com editörü Özkan Altıntaş, Turizmdosyasi.com’un sahibi Halil Öncü, Turizm Fotoğrafçısı Halil Tuncer, Tourism Today Dergisinden Tuncay Sevin , Yeni Birlik Gazetesi’nden Gülay Yücel Sarıkaya, Turizm Fotoğrafçısı Zeynep Seda Çakır, Tourmag Dergisi’nden Adem İnan, Turizmgunlugu.com’dan Yaşar Çelik katıldı

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.