• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • Antalya 13 °C

Çanakkale 2018 "Troia Yılı" olmalı

Çanakkale 2018 "Troia Yılı" olmalı
2018’in "Troia Yılı" ilan edilmesine destek için Çanakkale turizmcileri İstanbul, Antalya’dan turizm yazarlarını ağırladı.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
ÇANAKKALE-
Çanakkale’de her yıl dünyanın dört bir yanından ziyaretçiyi ağırlayan Troia (Truva) antik kentinin 2018’de Kültür ve Turizm Bakanlığınca "Troia Yılı" ilan edilmesi çalışmaları devam ederken Çanakkale turizmcileri İstanbul ve Antalya’dan turizm yazarlarını ağırladı.

canakkale-armagan-ahmet.jpg

ÇATOD ( Çanakkale Turistik Otelciler Derneği ) Başkan Yardımcısı ve ÇTSO ( Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ) Meclis Üyesi Armağan Aydeger ile TÜRSAB Çanakkale Körfez BYK Genel Sekreteri ÇTSO ( Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası) meclis üyesi Ahmet Çelik’in ev sahipliğinde düzenlenen Çanakkale "Troia Yılı" destek gezisinde Çanakkale Şehitliği ve Troia Antik kenti gezildi.

canakkale-armagan.jpg

TROİA’YI DÜNYA BİLİYOR

Armağan Aydeğer “ Troia sadece Türkiye’nin değil dünyanın en önemli kültürel miraslarından bir tanesidir. Dünyada yüzlerce ülkede temel öğretim müfredatı içerisine girmiş, onlarca kitap, belgesel, filme konu olmuştur. Troia, Fatih Sultan Mehmet Han’dan, Mustafa Kemal Atatürk’e kadar hepimizin tarihinde büyük bir öneme sahip olan Anadolu’nun kadim bir değeridir” dedi.
Aydeğer yaptıkları çalışmalar hakkında şu bilgileri vedi:
“Troia, en fazla referans kaynağı olan medeniyetlerin de beşiğidir. Roma’dan Paris’e , Andolu’nun birçok medeniyetinde Troia’nın izini bulabilirisiniz. 2018’in Troia yılı olmasını istiyoruz. Çünkü gerçekleşecek Troia yılı birlikte dünyada birçok uluslar arası turizm fuarında teması işlenecek ve tanıtımda bir marka olunacaktır. Troia yılı birlikte ayrıca dünyada bulunan birçok temsilciliklerimizde Troia temalı sempozyumlar, seminerler etkinlikler düzenlenecek. Troia Yılı ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığımızın koordinasyonunda yıl genelinde eğitim, sanat, bilim,spor gibi alanlarda Trioia temalı etkinlikler tertiplenecek”

canakkale-turgay.jpg

TROIA, DÜNYADA EN ÖNEMLI KÜLTÜR MIRASıDıR

TÜRSAB Çanakkale Körfez BYK Genel Sekreteri ÇTSO ( Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası) meclis üyesi Ahmet Çelik, “ Troia tarihte çok önemli bir öneme sahip. Troia dünyada en önemli kültür mirasıdır. Burada 9 şehir bu bölgede üst üste kurulmuş ve Homeros’un İlyada ve Odesa destanlarına ilham olmuştur. Helen Paris aşk hikâyesinin geçtiği binlerce yıldır insanları bölgeye çeken çok önemli bir kadim değerdir. Troia aslında Anadolu’dur. Gelecek yıllara bu kültür mirasını anlatabilmek için kültür mirasını taşıyabilmek için önemli bir proje olan 2018 Troia yılı olsun projesine destek vermeliyiz ve bu kadim değeri tüm dünyaya ve geleceğe aktarabilmeliyiz” diye konuştu.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.