• BIST 9530.47
  • Altın 2474.141
  • Dolar 32.5012
  • Euro 34.7677
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 17 °C

Zorla indirilen yolcu, dava açıyor

Zorla indirilen yolcu, dava açıyor
Uçaktan güvenlik görevlileri tarafından sürüklenerek zorla atılan yolcu Dr. David Dao’nun hem United’a hem de kent yönetimine dava açıyor.

CHICAGO- ABD’nin en büyük havayolu şirketlerinden United Havayolları’nın, güvenlik görevlileri nezaretinde yerde sürükleyerek uçaktan zorla attığı yolcu Dr. David Dao’nun hem United’a hem de kent yönetimine dava açmaya hazırlandığı bildirildi.

thomas-demetrio-avukat.jpg

Dr. Dao’nun avukatı Thomas Demetrio, olayla ilgili Chicago’da basın toplantısı düzenledi. Demetrio, Dao’nun şimdilik taburcu edildiğini ancak daha sonra bazı ameliyatlar için tekrar hastaneye gideceğini söyledi. Müvekkilinin olayda şiddetli beyin sarsıntısına maruz kaldığını, burnunun kırıldığını ve iki dişini kaybettiğini belirten Demetrio, “Dao bana, Vietnam’dan kaçarken bile uçağın koridorlarında sürüklendiği kadar eziyet çekmediğini söyledi” dedi.

united-airlines-11.jpg

united-airlines-14.jpg

united-yolcu.jpg

ÇIFTE BILET SKANDALıNDA PARALAR IADE EDILIYOR

United Airlines şirketinde yaşayanan skandal sonrası firma Amerika kamuoyunda uyandırdığı tepki üzerine bilet paralarını iade kararı aldı.
ABD’nin United Havayolları şirketinde yaşanan çifte bilet skandalı sonrasında, şirketten açıklama geldi. Üzücü olarak nitelendirdikleri olayların sonrasında olayın gerçekleştiği Pazar günü yapılan 3411 sefer sayılı uçuşta yer alan tüm yolculara para iadesi yapılacağı açıklandı.
Olayda yolcular arasından bilgisayarla seçilen üç yolcudan biri olan David Dao indirilmeye çalışılmış, ancak kendisi inmek istemeyince güvenlik görevlileri tarafından yerde sürüklenerek zorla indirilmiş ve yaralanmıştı.
Chicago’da bir hastanede halen tedavisi devam eden 69 yaşındaki David Dao’nun doktor olduğu ve kendisini bekleyen hastaları olduğu için inemeyeceğini söylediği belirtiliyor. Uçaktaki diğer yolcular, bunun üzerine uçuş görevlileri zor kullanarak Dao’yu indirmeye çalıştıklarında Dao’nun yüzünü koltuk kolçaklarına çarparak yaralandığını anlattılar.

united-8.jpg

HAVAYOLUNUN HISSELERI DEĞER KAYBı YAŞADı

Yaşanan bu olayın kamuoyunda büyük bir yankı uyandırmasının ardından, United Havayolları şirketinin sahibi olan United Continental Holdings’in hisseleri de borsa da değer kaybı yaşadı. Pazar günü yaşanan olayın ardından, pazartesi hisselerinde değer kaybı yaşanan şirketin salı gününe hisseleri yüzde 4,4 değer kaybıyla girdi.
Yaşanan skandalın ardından, United Havayollarının yaptığı basın duyurusunda, "çifte bilet" skandalından mağdur olan 3411 sayılı uçuşun yolcularının tamamına para iadesi yapılacağı açıklandı. Para iadesinin ne zaman ve ne şekilde yapılacağı hakkında açıklama yapılmadı

oscar-munoz7.jpg

Havayolu şirketinde üst Yönetici Oscar Munoz, başta mağdur doktoru güvenlik görevlilerine meydan okumakla suçlamış, ancak sonrasında doktor Dao’nun avukatlarından hastaneye kaldırıldığı bilgisi gelince sorumluluk alarak özür dilemişti.

AILESI AÇıKLAMA YAPMADı
Doktor Dao’nun ailesiyle konuşmaya çalışan basın mensupları, ailenin doktor iyileşip hastaneden taburcu olmadan bir açıklama yapmak istemediklerini öğrendiler. David Dao’nun aile fertleri olayın Amerika kamuoyunda uyandırdığı tepki ve kendilerine verilen destek için minnettar olduklarını açıkladılar.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.