• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

Kaçkar Turizm Birliği Ayder'de

Kaçkar Turizm Birliği Ayder'de
Rize ile Artvin illerinde turizm sektörünün gelişmesi için açkar Turizm Birliğinin 2017 yılı olağan Birlik Meclis toplantısı Ayder’de yapıldı.

KAÇKAR - Artvin ile Rize’nin turizm potansiyelini artırmak amacıyla kurulan Kaçkar Turizm Birliği’nin 2017 yılı olağan Meclis Toplantısı, Ayder'de yapıldı.Rize ile Artvin illerinde turizm sektörünün gelişmesi için her türlü sosyal, kültürel, eğitim, sportif, çevre, imar, sağlık ve ekonomik kalkınmaya yönelik çalışmalar yapmak amacıyla kurulan, Artvin ve Rize İl Özel İdarelerinin üye olduğu Kaçkar Turizm Birliğinin 2017 yılı olağan Birlik Meclis toplantısı Ayder’de yapıldı.
Toplantıya Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin İl Genel Meclisi Üyeleri Furkan Çakmak, Selman Güney, Hakkı Aytolan, Rize İl Genel Meclisi Üyeleri Ahmet Aksu, Musa Büyük, Yusuf Arısoy, Kaçkar Turizm Birlik Üyesi Halit Duman ile Rize İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Gençarslan katıldı.
Toplantının açılışında Rize Valisi Erdoğan Bektaş, yaptığı değerlendirmede; Kaçkar Turizm Birliği'nin Artvin ve Rize illerinin eşit şartlarda ortak olduğu bir birlik olduğunu ifade ederek, "Öncelikle sizleri Rize'nin önde gelen turizm merkezlerinden biri olan Ayder’de misafir etmekten memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Kaçkar Turizm Birliği kurulduğu günden bu yana Artvin ve Rize turizminin gelişmesi yönünde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu iki komşu şehrin halkı zaten birbirleriyle yüzyıllardır sosyal ve kültürel olarak etkileşim içerisindedir. Bizlerde Kaçkar Turizm Birliği marifetiyle bu zenginliği tüm dünyaya tanıtmanın gayreti içerisindeyiz” dedi.
Artvin ve Rize’nin zengin turizm değerlerine sahip olduğunu ifade eden Vali Bektaş, “Karadeniz Bölgesinin doğusunda yer alan bu iki ilimiz, birçok projede birlikte yer almakta. Bölgemizdeki önemli yaylaları ve turizm merkezlerini birbirine bağlayan, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin belirlenen güzergâh boyunca güvenli konforlu bir şekilde seyahat etmesine imkân sağlayacak olan Yeşil Yol Projesi ile yakın zamanda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın temelini attığı Rize-Artvin Havalimanının tamamlanmasıyla bölge turizmi canlılık kazanacak. Bizlere düşen görev bu yatırımları tamamlayıcı nitelikte projeler hazırlayıp, olayı bütüncül bir kalkınma hamlesine dönüştürmek olmalıdır” şeklinde konuştu.
Artvin Valisi Ömer Aydoğan ise yaptığı değerlendirmede; misafirperverliğinden dolayı Rize Valisi Bektaş’a teşekkür ederek "Artvin ve Rize sahip oldukları tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile başlı başına birer kültür hazineleridir. Kaçkar Turizm Birliği kurulduğu günden bu yana her iki ilimizde de başarılı çalışmalar hayata geçirildi. Amacımız, sahip olduğumuz bu zengin turizm değerlerinin tanıtımını daha iyi yaparak bölgeyi daha çok turistin ziyaret etmesini sağlamak” dedi.
Yapılan değerlendirmelerin ardından Kaçkar Turizm Birliği, birlik encümen üyelerinin seçimi, 2016 mali yıllı kesin hesaplarının görüşülmesi ve yine 2016 yılı faaliyet raporlarının görüşülmesiyle toplantıya devam edildi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.