• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Playstation turizmi başlıyor

Playstation turizmi başlıyor
Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, Türk ve Arap gençleri arasında ‘FIFA 2017 Playstation Futbol Turnuvası’ düzenleyeceklerini söyledi

İSTANBUL- Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, Türk ve Arap gençleri arasında ‘FIFA 2017 Playstation Futbol Turnuvası’ düzenleyeceklerini, turnuvanın birçok şehirde yapılacağını söyledi. Arap Turizm Örgütü Başkanı Al Fuhaid de, “Turnuvayla Türkiye’ye daha çok Arap turist gelecek” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “Bu yıl Türkiye’deki farklı illerde gerçekleştirilecek, Türk-Arap gençlerin buluşacakları, hem elektronik ortamda yarışacakları, hem de alışveriş imkanlarının olacağı elektronik futbol festivali dizisi planlıyoruz” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “Bu yıl Türkiye’deki farklı illerde gerçekleştirilecek, Türk-Arap gençlerin buluşacakları, hem elektronik ortamda yarışacakları, hem de alışveriş imkanlarının olacağı elektronik futbol festivali dizisi planlıyoruz” dedi.

Bakan Avcı, Arap Turizm Örgütü Başkanı Bandar Bin Fahd Al Fuhaid, Yemen Turizm Bakanı ve Arap Turizm Örgütü Başkan Yardımcısı Abdulmecid Kubati ile beraberindeki heyeti, Eskişehir Bilim Kültür ve Sanat Merkezi’nde kabul etti. Bakan Avcı, görüşmeyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Bugün özellikle gençlerimizi çok yakından ilgilendirecek bir proje üzerinde görüş alışverişinde bulunduk, ‘Elektronik Futbol Festivali Yarışması. Bu yıl Türkiye’deki farklı illerde gerçekleştirilecek, Türk-Arap gençlerin buluşacakları, hem elektronik ortamda yarışacakları hem de alışveriş imkanlarının olacağı elektronik futbol festivali dizisi planlıyoruz.”

Yürümekte olan başka projeler de olduğunu belirten Avcı, şunları söyledi:
“İslam Kalkınma Bankası koordinatörlüğünde gerçekleştirilmiş poliçe çalışmamız var. Bu çalışmayla Türkiye’de yatırım yapacak ve yapmakta olan Arap yatırımcılar veya Arap ülkelerine yatırım yapacak Türk yatırımcılarının yatırımlarının güvence altına alınması sağlanmıştır. Onun dışında özellikle termal sağlık turizmi, kaplıca turizmi sağlık turizmi alanlarına çok ilgi duyan Arap kardeşlerimiz için Türkiye’deki yatırım imkanlarını birlikte gözden geçirdik. Bölgemiz bu bakımdan Afyon, Kütahya, Eskişehir, Bursa çok zengin imkanlara sahip.”
Bakan Avcı ile elektronik futbol turnuvası hakkında konuştuklarını anlatan Al Fuhaid, “Bu yarışmayla, Türkiye’ye daha çok Arap turistin gelmesi sağlanacak. Bu turnuvanın adı ‘FIFA 2017 Playstation Futbol Yarışması’ olacak. Bunun yanında, alışveriş merkezleri olacak. Türk ve Arap ürünleri bu şampiyonada sunulacak. Böylece yerel sanayi ve üreticileri de desteklenecek” diye konuştu.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.