• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 21 °C

Sağlıkçılar Antalya Hestourex’de

Sağlıkçılar Antalya Hestourex’de
Dünyada ilk kez Antalya'da düzenlenen Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı Hestourex'e ülkeden 4 bin kişilik satın alma heyetleri katılıyor.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
ANTALYA- Dışişleri Bakanlığı’nın çatısı altında, Sağlık Bakanlığı, Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen, Bilim Kurulu Başkanlığını Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz’ın üstlendiği – HESTOUREX – Dünya Sağlık Spor Kongre ve Fuarı, Antalya Expo Center'da başladı.

hestourex-emin-11.jpg

Kurdele kesilerek açılan fuara Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Ünal, Antalya Valisi Münir Karaloğlu katıldı. Türkiye Otelciler Federasyonu- TÜROFED Başkanı Osman Ayık ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği- TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da yer aldı.

Dünyada ilk kez Antalya'da düzenlenen Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı Hestourex'e ülkeden 4 bin kişilik satın alma heyetleri katılıyor. Fuar sayesinde Antalya'da turizmin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığı, medikal, spor ve alternatif turizmin 12 ay sürdüğü anlatılıyor.

hestourex-cavusoglu.jpg

ÇAVUŞOĞLU: ANTALYA SAĞLIK VE SPOR TURİZMİ BAŞKENTİ OLACAK
Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu Antalya’yı dünya sağlık ve spor turizmi merkezi yapmak için farklı segmentlere hitapeden yarımlar yapıyoruz. Bunu sürdürülebilir bir hale getirmemiz gerekiyor. Antalya'nın sağlık turizminde artık merkez olması lazım. Marka üniversitelerimiz var, araştırma hastanelerimiz var. Kalp hastalıkları, kanser tedavileri ve organ nakilleriyle ilgili orta ve uzun vadeli tedavilerde de öne çıktığımız zaman bunu rahatlıkla başarabiliriz. Turizmde birkaç sektöre bağlı kalmamamız lazım” dedi. Çavuşoğlu şöyle devam etti: "Türkiye ve Antalya kitle turizmi, kültür turizmi ve sağlık hizmetleri açısından çok önemli bir ülke… Türkiye, turist sayısı bakımından dünyada 7. Sırada yer alıyor.  Artık kitle turizminin yanına sağlık, spor ve alternatif turizmi de yapılıyor. Geçen yıl kitle turizminde sıkıntı yaşadık. Türkiye sağlık turizminde dünyanın en donanımlı ülkesi durumundadır.  Maliyet bakımından en rekabetçi ülkeyiz. Türkiye’de 30 adet Şehir Hastanesi kurulacak. Hastaneler 3 bin- 3.500 yatak kapasiteli olacak. Spor turizmi için Antalya’da 5 bin kişilik olimpik yüzme havuzu yapıyoruz. Tenis turizmi için tenis sahaları kuracağız. Golf sahalarının sayısını artıracağız. Antalya’da hipodrom kuruyoruz. Antalya tarım şehri aynı zamanda. Tarımın gelişmesi için de çalışıyoruz. Ayrıca Antalya’da 3. Havaalanı inşa edilecektir. Hestourex Fuarı için yurtdışından 4 bine yakın alım heyet geldi. Bu ilk fuarda kısa vadede 150 milyar liralık alım gerçekleşecek. Antalya’da spor turizminin genişletilmesi amacıyla 2017 de 20’den fazla spor turnuvası yapılmasını bekliyoruz. Bu fuar gelecek yıl daha da başarılı olacak."

hestourex-fikri-ataoglu.jpg

ATAOĞLU: KKTC’Yİ İLERİ YAŞ TURİZMİNE HAZIRLIYORUZ
Kuzey Kıbrıs Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC’de belirli bölgelere yatırımlar yaparak ileri yaş turizmine hazırladıklarını belirterek “Küçücük ülkenin insanlarının sıcak selamını getirdim. KKTC’yi Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’ne üye yaparak dünyaya Kabul ettiren Emin Çakmak’a teşekkür ediyoruz”dedi.

TÜROFED Başkanı Osman Ayık’ta Antalya’ya kazandırılan fuarın farklı segmentte önemli katkıları olacağını belirtti.

hestourex-basaran.jpg

ULUSOY: BUNDAN SONRA EN BÜYÜK DESTEKÇİSİYİZ
TÜRSAB başkanı Başaran Ulusoy, “Söz veriyorum gelecek yıllarda TÜRSAB olarak bu farın en büyük destekçisiyiz” şeklinde konuştu.

hestourex-emin-2.jpg

EMİN ÇAKMAK: 150 ÜLKEDEN ALIM HEYETLERİ GETİRDİK
Fuarın açılış konuşmasında Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi-THTC ve Dünya Sağlık Turizmi Konseyi-GHTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak, “Dışışleri Bakanı’nın önearileri doğrultusunda Antalya’ya Hestourex Fuarı’nı kazandırdığımız için mutluyuz.” dedi.

VALI MÜNIR KARAOĞLU: ALTERNATİF TURİZMİ ORTAYA KOYUYORUZ
Antalya Valisi Münir Karaoğlu: "Hestourex ile Antalya'nın deniz, kum, güneşin dışında sağlık ve spor turizmi ve alternatif turizm dallarındaki potansiyelini ortaya koyacağız. Hem Türkiye, hem de Antalya bu Hestourex Fuarı ile turizmde mihenktaşı olacak. Antalya, kitle turizminde dünyanın en büyük destinasyonlarından biri…" dedi.

PROF. DR. NECAT YıLMAZ: SAĞLıK HIZMETINE GELIYORLAR
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz: "Yunanistan da vatandaşlarda doğal olarak bu konuda Türkiye'yi lider gördükleri için ülkemize sağlık hizmeti almak için geliyorlar. Etrafımızdaki ülkelerde sağlık harcaması yapabilecek ama yeterli kalitede sağlık hizmetine ulaşamayan büyük bir nüfus yaşamakta. Biz bu nüfusu sağlık turizminde hedef kitle olarak seçmiş bulunuyoruz. Bu kongre ve fuarda etrafımızdaki coğrafyada Ortadoğu'dan, Balkanlardan, Afrika'dan ve Avrupa'dan katılımcılar bulunuyor"dedi,

hestourex-1.jpg

THTDC Danışmanı Hamdi Şengel, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Solak, Dr.Metin Güner, Özkan Altıntaş

40 KIŞILIK EKIP ÇALıŞTı
İlk olarak 1 yıl önce toplanan Hestourex Danışma Kurulu, katılımcı sayısı ve ülkelerin belirlenmesi, fuar alanı, stantlar, katılımcı firmalar ve organizasyon yapısıyla ilgili çalışmalara başladı. 150 ülkeden 4 bin katılımcıya ulaşmayı hedefleyen Hestourex Danışma Kurulu, fuara birkaç gün kala hedefini yakaladı. Organizasyon bünyesinde kurulu 40 kişilik Call Center ekibi, ülkelerdeki satın alma heyetlerini arayarak, kendi dillerinde fuarın içeriğiyle ilgili bilgiler verdi. Teklif götürülen tüm ülkeler, duydukları memnuniyeti dile getirerek fuara katılım için rezervasyon onaylarını verdi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.