• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 18 °C

Booking.com olmayınca ne olacak?

Booking.com olmayınca ne olacak?
Booking.com’un faaliyetlerinin TÜRSAB’ın başvurusu üzerine Türkiye’deki faaleytlerinin yasaklanması bitmeye doğru giden turuzm için büyük darbe oldu.

İSTANBUL- Dünyada Online Travel Agency-OTA kavramı gelişirken ve Türkiye’nin turizmde dünyaya açılan tek kapısı olan Booking.com’un faaliyetlerinin Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği-TÜRSAB’ın başvurusu üzerine Türkiye’deki faaleytlerinin yasaklanması bitmeye doğru giden turuzm için büyük darbe oldu.

Türkiye’nin altyapısını hazırlamadan dünya deviyle savaşması ve ortada tabiri caizse ‘dımdızlak’ kalmasının ve bindiği dalı kesmesinin önünü açan bu durum turizm sektörünün çeşitli biimlerinden büyük tepkiler aldı. Zaten zorda olan Türk turizmine büyük darbe vuran bu duruma karşı tepkiler çığ gibi büyürken, olaya yol açan TÜRSAB sorgulanmaya başlandı. Bu arada başta Türkiye Otelciler Birliği-TÜROB olmak üzere mahkemenin kararını durdurmak üzere yasal başvurular yaparak harekete geçtiler. Turizmciler “tek satış kanalımızı da kapattılar Türk turizmi ölmeye mahkum edildi. Buna başka bir çözüm bulunabilirdi. Olayı kesip atmak çözüm değildir” diyorlar.

BOOKING GITTI KAVGA BİTTİ Mİ?

Türkiye turizminin bu kadar kötü olduğu bir sırada bu darbe üzerine online pazarında Adonis.com ile önemli yenilikler yapan Adonis.com’un Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Çiçek “Online ile Mücadele - Yel Değirmenlerine Karşı Savaş!” şeklinde bir yazı yazdı.

Tamer Çiçek’in yazısı şöyle:

Booking Gitti Kavga Bitti mi?
Kaybeden kim; Booking mi Türkiye otelleri mi ?

Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetlerinin yasaklanması dikkatleri tekrar turizm sektöründeki online teknolojilere çekti. Uzun zamandır booking.com’un çalıştığı ülkelerdeki faaliyetleri; satış yaptıkları ülkelerdeki pazarları domine ederek haksız rekabet şartları oluşturduğu veya yeteri kadar yada hiç vergi vermediği gibi sebeplerle engellenmeye çalışılmaktaydı.
Nitekim sektörden gelen bazı taleplere istinaden TURSAB tarafından açılan benzer nitelikli davanın sonucu olarak dün de booking.com’un Türkiye’deki faaliyetleri tedbiren durduruldu. Peki bu karar Türkiye turizmine hizmet mi ediyor, yoksa hali hazırda ölüm kalım mücadelesi içindeki sektöre bir darbe daha mı ?
Gelinen noktada tartışmamız gereken konu nedir? Hollanda menşeili bir şirketin faaliyetlerinin yasaklandığı bu noktada turizmciler olarak dikkatlerimizi tekrar online teknolojilere yöneltmek gerekmiyor mu?

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN LİNKİ TIKLAYIN
https://www.turkiyeturizm.com/author_article_detail.php?id=1360

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.