• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Ölü Deniz Avrupa’nın en iyi plajı

Ölü Deniz Avrupa’nın en iyi plajı
Avrupa’nın en iyi plajlarını belirleyen “Europe's Best Destinations” sitesi Türkiye’nin turizm cenneti Ölü Deniz’e ilk 10 içinde yer verdi.

LONDRA- Avrupa’nın en iyi plajlarını belirleyen “Europe's Best Destinations” sitesi Türkiye’nin turizm cenneti Ölü Deniz’e ilk 10 içinde yer verdi. Yaz ayları yaklaşırken ‘Dinlenmenin vakti geldi” şeklinde yazan site “Avrupa'nın en güzel plajlarını keşfetmeye hazır mısınız? İşte dinlenmek, parti yapmak veya yürümek için sizlere Avrupa’nın en iyi plajlarını seçtik. Avrupa'nın en iyi plajlarını keşfedin. Avrupa kıyı şeridinin en güzel plajlarından seçtiklerimiz gidin. Mayolarınızı, güneş gözlüklerini hazırlayın. Güneş kremi unutmayın ve bu cennet kumsallarını keşif için yola çıkın” şeklinde yazdı.

olu-deniz-1a.jpg

ÖLÜ DENİZ DÜNYANIN İLK 5’İ ARASINDA YER ALIYOR

Türkiye’nin cennet bölgesi Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Ölüdeniz Plajı’nın Akdeniz’de çok fotoğraf çekilen yer olduğu belirtiliyor. Ölüdeniz’in fırtınalar sırasında bile sakin sularıyla tam bir Ölü deniz görüntüsünü koruduğu yazılırken turkuvaz rengi sularının rengi ile insanı büyülediği belirtiliyor.

olu-deniz1.jpg

Yabancıların Blue Lagoon dediği Ölü Deniz’in küçük bir köy ve sahil beldesi olduğu anlatılıyor. Yazı şöyle devam ediyor: Ölüdeniz'in ağzında mavi bir lagünde, tenha bir kumsal koyu yer alıyor. Plaj, çakıl taşlı bir kumsalıdır. Lagün ulusal bir doğa rezervidir ve inşaat kesinlikle yasaktır. Ölüdeniz'in deniz suyu, turkuaz ve akuamarin tonları ile ünlüdür. Plajı, gezginler tarafından dünyanın en iyi 5 plajı arasında derecelendirilen resmi bir Mavi Bayraklı plajdır.

01.20170312122011.jpg

FRANSA’DA LADY BEACH ADIYLA TANINAN NOTRE DAME PLAJI
Fransız Rivierası'nın ilk deniz tatil beldesi olan Hyères, büyüleyici plajları ile temiz su ve parlak güneş garantisi sunuyor. 40 kilometrelik kıyı şeridi ister gölge, ister mahremiyet isterseniz ailenizle rahatça denize girebileceğiniz noktalara sahip bulunuyor. Yüzmek, kum kalesi yapmak veya öğleden sonra elinizde harita ile dolaşmak seçebileceğiniz bol dere bulabilirsiniz.
Porquerolles'in diğer plajları güzeldir. Ancak bir çam ormanı tarafından çevrili olan Notre Dame plajı, daha sakindir.

02.20170312122036.jpg

YUNANİSTAN’IN KAÇAKÇI KOYU’NDA NAVAGIO BEACH
Navagio Beach veya Shipwreck Beach, Yunanistan'ın Ion Adaları'ndaki Zakynthos kıyısında "Kaçakçı Koyu" olarak da adlandırılan açık bir koydur. 1983 yılından bu yana, Panagiotis'in kaçakçılık yaptığı iddia edilen geminin sigarayı nakliye ederken sahilde battığı tarihten bu yana böyle adlandırılmıştı. Navagio, Elation Belediyesi'ndeki Zakynthos'un (Zante) kuzey-batı kıyısında yer alır. Her yıl binlerce turisti çeken saf kireç taşı kayalıklarıyla, beyaz kumlu plajlarla ve açık mavi su ile tanınır. Plaj şeridine tekne ile erişilir. Plaja düzenli yapılan tekne turları Porto Vromi'den güneye, Agios Nikolaos ve Skinari'den Kuzeydoğu'ya hareket eder. Tekneler Zakynthos şehrinin limanından da gelir.

03.20170312122053.jpg

HIRVATISTAN'DAKI DALMAÇYA SAHILINDE ZLATNI RAT SAHILI
Genellikle Golden Cape ya da Haliç olarak adlandırılan Zlatni Rat, Hırvatistan’un güney kıyısındaki Bol liman kasabasından yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta Braz yarım adasındadır.

04.20170312122111.jpg

İSPANYA’NıN MALLORCA ADASı’NDA CALO DES MORO PLAJı
Mallorca Adası’nda yer alan Calo des Moro Plajı’nın doğudan güneydoğuya doğru rüzgarlara açık olan berrak sular, tüplü dalış için mükemmel kumlu bir tabanı vardır. Cala Figuera Santanyi limanından iki deniz mili uzaklıkta bulunan plaj üç ila dört metre arasında değişen bir derinliğiyle demirleyen küçük tekneleri ağırlar.

06.20170312122134.jpg

PORTEKIZ ALGARVE’DE PRAIA DA MARINHA PLAJI
Praia da Marinha bir zamanlar korsanların uğrak yeri olduğu için Denizci Sahili anlamına gelir. Portekiz'in en sembolik ve güzel plajlarından biridir. Atlas Okyanusu kıyısında, Algarve Lagoa Belediyesi Caramujeira'da yer alır. 1998'de Portekiz’de Portekiz Çevre Bakanlığı tarafından ‘Doğal Ortam Özelliği’ ile "Altın Plaj" ödülünü kazandı. Marinha Plajı’nın fotoğrafları uluslararası reklam ajansları tarafından ve reklam kampanyalarındave televizyoncular tarafından çok sık kullanılıyor.
Bu kumsala ait pek çok fotoğraf tanıtım broşürlerinde ve "Portekiz Rehberleri"nde yer alarak ile dünyaya dağıtılıyor. Bu plaj sadece güzel uçurumları ile değil, yüksek su kalitesi ile tercih ediliyor.

zlatni-rat-beach07.jpg

FRANSA CROZON’DA CROZON’DA ILE VIERGE PLAJI
Akdeniz plajı ve çevresini saran çamlarıyla, Point of Saint Hernot olarak da bilinen Virgin Adası’nda Ile Vierge'nin doğal koyundaki plaj olağandışı yer olarak tercih edilir. Tekneyle veya yürüyerek ulaşılan plajda denizin altını şnorkelle keşfetmek mümkün oluyor.

08.20170312163105.jpg

KARADAĞ, SVETI STEFAN PLAJı
Sveti Stefan, şimdi Villa Miločer de dahil olmak üzere Aman Sveti Stefan; Eskiden Sveti Stefan Hotel, Budva'nın yaklaşık 6 kilometre (3,7 mil) güneydoğusunda, Karadağ'daki küçük bir adacık ve otel beldesidir. Adanın Karadağ Adriyatik kıyı şeridinin orta kesiminde 2 kilometre (1,2 mil) kıyı şeridi var. Budva'nın güneyinde, Przno ve Sveti Stefan köyleri arasında yer alıyor.
Sveti Stefan, Miločer Plajı ve Queen's Beach'in pembe kumlu plajları sahil şeridinin bir parçasıdır. Eskiden bir köy olan bütün binalar Yugoslav hükümeti tarafından satın alındı ve Tito rejimi sırasında lüks bir otele döndü. Tesiste, Sveti Stefan adası ve anakaranın bir parçası olan Villa Miločer'in bulunduğu tatil beldesi yer almaktadır. 1960'lardan 1980'lere kadar zengin ve ünlü Adriyatik bir oyun alanı olan otel, şimdi 2009 yılında tamamlanan ve 30 yıllık kiralama süresi içinde faaliyet gösteren uluslararası Aman Tatil Köyü grubunun 5 yıldızlı franchise otelidir. Eskiden bir ada olan Sveti Stefan, anakaraya dar bir isthmus ile bağlanmıştır. Toplamda tesis, adada 50 oda, ev eşyası ve süit ve Villa Miločer'de 8 grand süit yer alıyor.

09.20170312163126.jpg

İTALYA'DAKI BAIA DELLE ZAGARA SAHILI
Gargano kıyısında, Vieste, Peschici ve Mattinata gibi tatil köyleri de dahil olmak üzere çok sayıda kumsal ve turistik tesis bulunuyor. Lesina ve Varano'nun iki ana tuz gölü yarımadanın kuzey kesiminde bulunmaktadır. Monte Gargano, Batı Avrupa'daki en eski tapınak olan ve Başmelek Mikail Monte Sant'Angelo sul Gargano'ya ithaf edilen yerdir. Diğer turistik mekanlar arasında katedral, piskoposluk sarayı, Ripalta Santa Maria manastırı ve "Siyah Taşlar" olarak bilinen Trias Dönemi'ne tarihlenen volkanik kayaların yanı sıra San Nazario Kutsal Alanı yer alıyor.

10.20170312163148.jpg

PORTEKIZ’DE PRAIA DE MIRAMAR PLAJı
Portekiz’de Miramar, Vila Nova de Gaia belediyesinde, Büyük Porto, Portekiz (Grande Porto) alt bölgedeki Gulpilhares ve Arcozelo kasabalarına yakın küçük bir sahil kasabasıdır. Plajı ünlü Praia de Miramar (Miramar Plajı) olan Douro Nehri'nin güneyinde lüks bir yerleşim alanı olan Senhor da Pedra (Kayra'nın Efendisi) adı verilen küçük şapel, yıllık festivalin merkezi cazibe merkezidir .
Sahilde birçok kafe var ("esplanadas"). Sıcak yaz aylarında, Porto, Gaia ve Espinho çevresindeki birçok Portekizli günlerini Miramar plajında ve Costa Verde'nin komşu plajlarında geçirir.

12.20170312163207.jpg

YUNANİSTAN'DAKİ PORTO KATSIKI PLAJI
Lefkada'nın İyon Denizi adasındaki Porto Katsiki bir kumsala sahiptir. Adı söyleniyor çünkü eskiden sadece keçi bu bölgeye ulaşabilirdi. Plaj içbükey soluk bir uçurumun dibindedir. Athani köyünün yakınında, Lefkada şehrine 35 km uzaklıktadır.

13.20170312163226.jpg

HIRVATISTAN, PODRACE BEACH IN BRELA
Brela, Hırvatistan'ın Split-Dalmaçya ilçesinde bir belediye. Brela, Biokovo dağı ile Adriyatik Denizi arasında yer alan turistik bir beldedir. Makarska rivayetasının incisi olarak bilinir. Adriyatik incisi veya Akdeniz incisi, Dubrovnik şehrine verilen addır. 1968'de Brela, turist faaliyetinde yüksek başarılar için "Adriyatik Şampiyonu" olarak taçlandırıldı. Brela sembolü, Brela'daki ana plajın hemen dışındaki küçük bir kaya adası olan "Kamen Brela" (Brela Taşı), Punta Rata plajıdır.

14.20170312163247.jpg

İSPANYA ASTURİAS PRENSLİĞİ’NDE RİBADESELLA PLAJI
Ribadesella, İspanya, Asturias Prensliği Özerk Topluluğu'nda küçük bir belediyedir. Cantabrian Denizi'ndeki konumu ve Sella Nehri'nin çıkışı için bilinen Ribadesella, Picos de Europa'nın (Avrupa'nın Zirvelerinin) bir parçasını oluşturan bir şehirdir.
Bu kasaba, yıl boyunca ziyaretçilere açık olan Tito Bustillo'nun mağaraları olarak bilinen tarih öncesi mağaralarıyla da ünlüdür. Ribadesella ayrıca ziyaretçileri tarih, spor etkinlikleri, güzel sahne, doğa ve çoğunlukla en ünlü Asturias nehri çıkışını kuşatan kusursuz yiyecekler sunuyor.

15.20170312163308.jpg

FRANSA ARCACHON KÖRFEZİ’NDE DUNE DU PİLAT PLAJI
Pilat Dune'si Grande Dune du Pilat olarak da bilinir, Avrupa'nın en uzun kumuludur. Fransa'nın Arcachon Körfezi'ndeki La Teste-de-Buch'ta, Bordeaux'tan 60 km uzaklıktadır.
Kumun doğudan batıya yaklaşık 500 m genişlikte, kuzeyden güneye 2.7 km uzunluğunda, yaklaşık 60.000.000 m³'lük bir hacmi vardır. Yüksekliği şu anda deniz seviyesinden 110 metre yüksektedir. Kumullar, yılda bir milyondan fazla ziyaretçinin bulunduğu ünlü bir turizm merkezidir. Kumul, bir kumsalın yüksek gelgit çizgisinin arkasında bir kıyı şeridinde paralel çalışan bir kumul anlamında bir foredune olarak kabul edilir. Kumulun karaya doğru ilerlediği, ormanı yavaş yavaş evleri, yolları ve Atlantik Duvarının bölümlerini örtmek için geri ittiği gözlemlendi.
Bu kasaba, yıl boyunca ziyaretçilere açık olan Tito Bustillo'nun mağaraları olarak bilinen tarih öncesi mağaralarıyla da ünlüdür. Ribadesella ayrıca ziyaretçileri tarih, spor etkinlikleri, güzel sahne, doğa ve çoğunlukla en ünlü Asturias nehri çıkışını kuşatan lezzetli yiyecekler sunuyor.
 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.