• BIST 9693.46
  • Altın 2494.511
  • Dolar 32.5088
  • Euro 34.6886
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Erken rezervasyonda kur oyunu

Erken rezervasyonda kur oyunu
Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin rezervasyon iptalinin talep edilmesiyle birlikte bazı firmaların turistleri mağdur ettiklerini söyledi.

İSTANBUL - Son zamanlarda tur şirketlerine talebin fazla olmasıyla birlikte turların bu durumu fırsata çevirerek turistleri zarara uğrattıklarını ve haksız kazanca gittiklerini belirledi.

Döviz kurlarındaki dalgalanmaları fırsat bilen bazı turizm acentelerinin, rezervasyon iptali durumunda firmaları tarafından dövizdeki dalgalanmalar bahane edilerek verilen paranın altında bir iade işlemi gerçekleştirmekteler.
Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin yaptığı açıklamada yazın yaklaşmasıyla birlikte rezervasyon yapmaya başlayan turistlerin, avantajlı bir tatil geçirmek amacıyla tur şirketleriyle anlaşma yaptıklarını ve rezervasyon iptalinin talep edilmesiyle birlikte bazı firmaların turistleri mağdur ettiklerini açıkladı. Şahin, döviz kurlarında yaşanan dalgalanmaların kurlarda artışa yol açtığını belirterek turizmi etkilediğini ifade etti. Son zamanlarda tur şirketlerine talebin fazla olmasıyla birlikte turların bu durumu fırsata çevirerek turistleri zarara uğrattıklarını ve haksız kazanca gittiklerini belirledi.

Şahin, döviz kurunda yaşanan dalgalanmaların tüketiciye yansıtılamayacağını vurgulayarak, bu dalgalanmalardan yararlanmak isteyen çok fazla firmaya rastladıklarını ve bu konuda mağdur edilen müşterilerin şikayetler aldıklarını bildirdi. Bu şekilde tüketicinin soyulduğunu dile getiren Şahin, bunu yapan firmalarla görüştüklerindeyse herhangi bir cevap alamadıklarını belirtti.

Bu tür durumlarla karşılayacak olan müşterilerin duruma itiraz etmesini ve döviz kurunda yaşanan dalgalanmalardan sorumlu olmadıklarını belirtmelerini istedi. Ayrıca ellerindeki belgeleri de kaybetmemeleri konusunda uyarıda bulunan Şahin, verilen tutarla birlikte rezervasyon iptali ile gerçekleşen tutar arasındaki farkın bu faturalar yoluyla belgelenerek tüketici hakları heyetine başvuru yapabileceklerini söyledi. Tüketicinin mağdur edilmemesinin önemli olduğunu vurgulayarak zorlu bir süreçten geçen turizm dönemine de zarar verdiğini ifade etti. Tüketicilerin ise daha dikkatli olarak bu gibi işlemler konusunda detaylı bilgilendirme talep etmelerini ve gerekirse yasal süreçte haklarını arayarak bu işlemi gerçekleştiren firmaları şikayette bulunmasını rica etti.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.