• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Berlin Turizm Borsası Fuarı açıldı

Berlin Turizm Borsası Fuarı açıldı
ITB Berlin, 51. Uluslararası Berlin Turizm Borsası Fuarı Kültür ve Turizm Bakanı Avcı ile Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun katılımıyla açıldı

BERLİN- 51. Uluslararası Berlin Turizm Borsası Fuarı açıldı 0 2 İlgili Galeriye Git 51. Uluslararası Berlin Turizm Borsası Fuarı açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Avcı ile Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Türk standının açılışını yaptı. Bakan Avcı: "Son yıllarda Türkiye, sadece genel bir Türkiye markası üzerinden değil, aynı zamanda iller düzeyinde, farklı destinasyonlar düzeyinde ve ürünler bakımından ayrı ayrı tanıtılıyor. Bunun da faydalarını görüyoruz"

berlin-cavusoglu2.jpg

Bakan Çavuşoğlu: "Almanya'da yaşayan Türkler ve başta benim şehrim Antalya ve Alanya'da yaşayan Almanlar ve özellikle tatillerini geçirmek için Türkiye'ye gelen Almanlar, Türkiye ile Almanya arasında bizim en önemli dostluk köprümüzdür. İlişkilerimize çok önemli katkılar sağlıyorlar. Bundan sonraki süreçte de bunun böyle olmasını arzu ediyoruz"

berlin-almanlar.jpg

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'nin turizm fuarlarında artık sadece genel bir ülke markası üzerinden değil, iller ve farklı destinasyonlar düzeyinde de ayrı ayrı tanıtıldığını ve bunun da faydasını gördüklerini söyledi.

Bakan Avcı, Almanya'nın başkenti Berlin'de 51'incisi düzenlenen Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarındaki Türk standının açılışını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile beraber yaptı. Turizme verdiği destekten dolayı Çavuşoğlu'na teşekkür eden Avcı, Türkiye'nin ITB Fuarında her yıl daha güçlü bir biçimde temsil edildiğini belirterek, bu yıl da 120'nin üzerinde temsille fuarda iyi bir yer tutulduğunu kaydetti.

itb-berlin-bakanlar2.jpg

"Türkiye, iller düzeyinde de tanıtılıyor" Fuara katılan firmalara ve sektör temsilcilerine teşekkür eden Avcı, "Son yıllarda Türkiye, sadece genel bir Türkiye markası üzerinden değil, aynı zamanda iller düzeyinde, farklı destinasyonlar düzeyinde ve ürünler bakımından ayrı ayrı tanıtılıyor. Bunun da faydalarını görüyoruz." dedi.

berlin-bursa.jpg+

Türkiye'nin turizm açısından önemine dikkati çeken Avcı, "Fuar boyunca Türkiye'nin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını, gastronomiden sağlık turizmine, macera turizminden dini miras alanlarına kadar turizmin her çeşidinde olağanüstü zengin, belki de dünyanın en büyük açık hava müzesi olduğunu kanıtlayan sunumlarımız var." şeklinde konuştu.

berlin-kusadasi.jpg

"Türkiye'ye gelin gelirken komşunuzu da getirin" 2017 ve 2018'de turizm sektöründe Türkiye'nin daha ileri hedeflere ulaşacağını vurgulayan Bakan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnşallah Türkiye 2017 yılında ve 2018 yılında, 2016'daki tüm dünyayı etkileyen dar boğazdan çıkmış olarak, çok daha ileri hedeflere ulaşacak. Bu vesileyle bir kere daha gerek Almanya'daki dostlarımızı gerekse Almanya'da ikamet eden Türk vatandaşlarımızı, Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle, komşularını da alıp tatillerini Türkiye'de geçirmelerini, Türk vatandaşlarımızın da düğünlerini, derneklerini, nişanlarını yani cemiyetlerini ülkemizde gerçekleştirmelerini bir kere daha buradan duyuruyoruz."

itb-berlin-cavusoglu1.jpg

Bakan Avcı, bakanlığın, kamu kuruluşların, belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının bu konuda cazip promosyonlar hazırladıklarını anımsatarak, "Bir kere daha sayın Cumhurbaşkanımızın davetini tekrarlıyoruz. Türkiye'ye gelin gelirken komşunuzu da getirin." diye konuştu. "En önemli dostluk köprümüz" Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da Berlin'de ITB Fuarı'nda bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, açılışa davetinden dolayı Bakan Avcı'ya teşekkür etti.

berlin-thy1.jpg

Almanya'yı düzenlediği başarılı ve geleneksel hale gelen fuardan dolayı kutlayan Çavuşoğlu, dünya turizm borsasının ITB'de belirlendiğini, bundan dolayı da Türkiye'deki turizmciler, otel sahipleri, sağlık ve alternatif turizmde yatırım yapanlar veya seyahat acentalarının mutlaka bu fuara katıldıklarını söyledi.

berlin-antep.jpg

Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Alman dostlarımızın da tatillerini yapmak için Türkiye'yi tercih etmelerinden biz büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu sabah dostum (Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar) Gabriel ile yaptığım görüşmemizde de vurguladığımız gibi, Almanya'da yaşayan Türkler ve başta benim şehrim Antalya ve Alanya'da yaşayan Almanlar ve özellikle tatillerini geçirmek için Türkiye'ye gelen Almanlar, Türkiye ile Almanya arasında bizim en önemli dostluk köprümüzdür. İlişkilerimize çok önemli katkılar sağlıyorlar. Bundan sonraki süreçte de bunun böyle olmasını arzu ediyoruz.

2017 başta olmak üzere ileriki yıllarda daha çok Alman dostumuzu ve Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızı tatillerini geçirmek için güzel ülkemize ve şehirlerimize davet ediyoruz." Türkiye'ye tatil için gelenlerin istediklerini bulabileceğini belirten Çavuşoğlu, Türk misafirperverliğinin ve güzel tesislerin tatilcileri beklediğini kaydetti. İki bakan daha sonra ITB Fuarı’nda bulunan stantları ziyaret etti.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.