• BIST 9508.43
  • Altın 2491.482
  • Dolar 32.6
  • Euro 34.8095
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

Almanlar Türk turizmini boykotta

Almanlar Türk turizmini boykotta
Boykot çağrısına Almanya'nın en büyük tur operatörü TUI'nin eski başkanı Karl Born, turizm yazarı Hinze ve Sol Parti Başkanı Kipping de destek verdi.

BERLİN - Almanya'da Türkiye'ye yönelik turizm boykotu çağrısı yapılıyor. Boykot çağrısına Almanya'nın en büyük tur operatörü TUI'nin eski başkanı Karl Born, turizm yazarı Hinze ve Sol Parti Başkanı Kipping de destek verdi. Türkiye’nin turizmde birinci pazarı olan Almanya ile ilişkilerdeki gerginlik ITB Berlin öncesi artarak devam ediyor. İki ülke arasındaki gerginliği yumuşatmak için Türk ve Alman Dışişleri Bakanları ITB Berlin’de buluşma kararı almışken, Almanya’da ‘2017 NO Turkey’ kampanyası açıldı.Boykot çağrısına Almanya'nın en büyük tur operatörü TUI'nin eski başkanı Karl Born, turizm yazarı Hinze ve Sol Parti Başkanı Kipping de destek verdi.

ALMAN TURİST SAYISI DAHA GERİLEYECEK
Almanya'dan gelen turist sayısının 3.7 milyona gerilediği 2016 yılı, son 11 yılın en kötü sezonu olmuştu. Böyle giderse bu yıl Alman turist sayısı daha da gerileyecek.
Almanya'dan gelen turist sayısının 3.7 milyona gerilediği 2016 yılı, son 11 yılın en kötü sezonu olmuştu. Böyle giderse bu yıl Alman turist sayısı daha da gerileyecekAlmanya'nın en büyük tur operatörü TUI'nin Başkanlığı'nı uzun yılllar boyunca yapan Karl Born, bu yıl Almanya'dan Türkiye'ye gitmek isteyen turistler için bir boykot çağrısı yapılabileceğini ve kendisinin de bu görüşe katıldığını belirtti.Karl Born, "Şimdiye kadar yalnız Güney Afrika'ya yönelik bir boykot çağrısı yapılmıştı. Bu yıl bu çağrı Türkiye'ye yapılmalıdır" dedi.
Bu görüşe Almanların tanınmış turizm yazarı Peter Hinze ve Sol Parti Başkanı Katja Kipping de destek veriyorlar. 2015 yılında Almanya'dan Türkiye'ye 5 milyon 400 bin turist gelmişken, 2016 yılında kriz sürecinde bu sayı ilk defa 11 yıl sonra 3 milyon 700 bine indi.

İTB BERLİN FUARI GÖSTERGEDİR

Konuyu değerlendiren TAVAK Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, 2017'de Almanya'dan Türkiye'ye 3 milyona yakın turistin gelmesinin beklendiğini açıkladı.Bu çağrılardan sonra Alman turist sayısında ciddi bir azalışın beklenebileceğini söyleyen Şen, şöyle konuştu: "Kasım 2016 ile Şubat 2017 tarihleri arasında geçtiğimiz yıla göre gelen Alman turist sayısı yüzde 50 azaldı. Özellikle Almanya'daki çağrılar, 'Türkiye'ye giderseniz, Almanya'nın güvencesi altında değilsiniz. Tevkif edilir veya başınıza bir olay gelirse, Alman Başbakanı ve Almanya Dışişleri Bakanlığı size sahip çıkamaz' yaklaşımı içinde yapılıyor. Almanların Türkiye'ye yönelik bu intikam alma teorisinin amacı, Alman turistlerden 2015 yılında gelen 5 milyar Euro'ya yakın paranın bu yıl gelmemesi. Bu konuda Almanya başarılı olabilir. Bu konunun cevapları muhakkak 9 Mart tarihinde Berlin Turizm Fuarı çerçevesinde, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın açıklamaları ile netlik kazanacaktır.

BOYKOT TURİST SAYISINI AZALTIR

Her halükarda bu yıl Almanya'dan gelecek turist sayısında azalma beklendiğini dile getiren Faruk Şen, "Almanya'da politikacılar ve basın ciddi bir şekilde Türkiye karşıtlığı ve düşmanlığı yapmaktadırlar. Türkiye lehine hiçbir haberin çıkmadığı Almanya'da artık 6 aydır Türk turizmi konusunda da haberler yer almamaktadır. Eskiden Antalya ve Bodrum'u öven gazeteler, İstanbul'daki gece yaşamının ihtişamından söz ederlerdi. Şimdi yalnız terör, saldırı ve Türk politikacıların Almanya'ya yönelik söylevlerini dile getiriyorlar" dedi.GFK anketi Bu arada GfK’nın yaptığı ankete göre Kasım 2016'da Almanların yüzde 42'si " Türkiye'ye gitmeyeceğim" derken, 2017'de bu oran yüzde 8 artarak yüzde 50 düzeyine yükseldi. Türkiye’yi boykot kampanyaları yayılıyor Öte yandan Almanya’da başlatılan Türkiye aleyhindeki kampanyaların Avrupa'da diğer ülkelere de yayılıyor.

KADİR UĞUR: AVRUPA TÜRKİYE'YE BOYKOTA ÇAĞIRIYOR

Bentour sahibi Kadir Uğur, konuyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya gönderdiği mektubunda boykot kampanyaları ile ilgili olarak şunları yazdı:"Ocak ayında fuarlarda ortaya çıkan son durum, Almanya, Avusturya, Hollanda ve İsviçre'de halkın Türkiye'ye karşı boykot aktivitesinde olduğunu ortaya koydu.

ALMAN GAZETESI: TÜRKLERIN UMURUNDA DEĞIL

Die Welt gazetesi Türkiye- Almanya ilişkilerine yönelik ilginç bir tespite yer verdi. "Almanların kendilerini sevip sevmedikleri artık Türk'ün umurunda değil" ifadesini yazdı.
Alman Die Welt gazetesi yayımladığı son sayıda Türkiye- Almanya ilişkileriyle ilgili olarak, 'Daha önce Türk, Almanya'yı sever ve karşılık bulmadığı için her zaman üzülürdü. Fakat şimdi Almanların kendisini sevip sevmedikleri artık Türk'ün umurunda değil.' ifadelerine yer verdi.

TÜRKLERLE İLGİLİ İLGİNÇ TESPİT

Almanya ile gerginlik sürüyor. Dün Çavuşoğlu, Almanya'nın Hamburg kentinde Türkiye'nin Hamburg Başkonsolosluğunun rezidansında Türk vatandaşlarına seslendi. Merkel yaptığı açıklamada yerel bir karar olduğunu savundu. Gelişmeler Alman gazetelerinde de geniş yer buldu. Bunlardan biri de Die Welt gazetesi. Son yayımladığı haberde ilginç bir tespit bulunuyor.

İşte haberdeki ilgili bölüm;

"TÜRKLERİN ARTIK UMURUNDA DEĞİL"

Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkileri iki ülkenin de vatandaşı olan bir kişinin gözüyle aktaran gazete, 'Daha önce Türk, Almanya'yı sever ve karşılık bulmadığı için her zaman üzülürdü. Fakat şimdi Almanların kendisini sevip sevmedikleri artık Türk'ün umurunda değil. Önümüzdeki 30 yıl için iki ülke arasındaki ilişkiler ile ilgili çok karamsarız'' ifadelerini paylaştı.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.