• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 19 °C

Qatar Airways Cargo yılın taşımacısı

Qatar Airways Cargo yılın taşımacısı
Qatar Airways Cargo, Afrika’da düzenlenen Air Cargo Africa etkinliğinde “Yılın Küresel Hava Kargo Taşıyıcısı” ödülünü aldı.

JOHANNESBURG - Qatar Airways Cargo, Afrika’da iki yılda bir düzenlenen hava kargo taşımacılığı sektörüne ait ticaret fuarı ve konferansı olan ve Air Cargo Africa’nın bir parçası olarak, geçtiğimiz hafta The Barnyard Theatre’da (Johannesburg) yapılan büyük galada “Yılın Küresel Hava Kargo Taşıyıcısı” ödülünü aldı.

Bu ödül, Qatar Airways Cargo’nun hava kargo taşımacılığı sektöründeki başarısının takdir edildiğinin önemli bir göstergesi. Ödül duyuruları yapılmadan önce gerçekleştirilen çevrimiçi oylama ile STAT Times okuyucuları tarafından Yılın Küresel Hava Kargo Taşıyıcısı seçilen Qatar Airways Cargo, bu ödül kategorisindeki ilk beş aday arasında en yüksek okuyucu oyunu alarak öne çıktı.

qatar-cargo2.jpg

Bu önemli başarı hakkında konuşan Qatar Airways Kıdemli Kargo Müdürü Mr. Ulrich Ogiermann: “Fiyatlar, Güvenilirlik ve İlişkiyi simgeleyen ‘Üç R’ yaklaşımı işletmemizin temelini oluşturuyor. Markamıza ve hizmetlerimize güvendikleri için müşterilerimize minnettarız ve hepsine teşekkür ediyoruz. 2003 yılında üç adet kargo uçağı ile yola çıktığımızdan beri, IATA’nın uluslararası FTK (yük-ton-kilometre) derecelendirmesinde bugün bulunduğumuz üçüncü sıradaki konuma ulaşana kadar uzun bir yol kat ettik. Bu ödül, Qatar Airways Cargo’nun, ‘ilk önce müşteri ve hizmet mükemmelliği’ sloganına uygun şekilde yaşamamızı sağlamak amacıyla çabalayan her bir çalışanına gitsin.” dedi.

Hak ettiği bu başarı nedeniyle Qatar Airways Cargo’yu tebrik eden STAT Media Group Başkanı ve Kurucusu Mr. R.K. Patra ise: “Bu zafer hava kargo taşıyıcısının sektörü sürekli üst düzeyde hizmet sunmadaki gayretinin ve bu konuya önem verdiğinin bir kanıtı.” dedi.

Uçtan uca işletme süreçlerindeki verimliliği artırmak amacıyla, Kargo Rezervasyon Operasyon, Muhasebe ve Yönetim Bilgi Sistemi’nin (CROAMIS) müşterilerin beğenisine sunulması ile birlikte sistemlerini ve süreçlerini otomatikleştirmeye büyük oranda yatırım yapan Qatar Airways Cargo, aynı zamanda, tüm dünyadaki müşterilerinin ulaşılan her lojistik hedefi ile ilgili gerçek zamanlı verilere ve güncellemelere anında kolay ve uygun bir şekilde erişmelerine olanak sağlamak amacıyla, CROAMIS ile bağlantılı olan ilk mobil uygulaması QR Cargo’yu da piyasaya sürdü. Web tabanlı çevrimiçi hizmetlerin başlaması müşterilerin rezervasyonlarını ve işletmelerini Qatar Airways Cargo ile çevrimiçi bir şekilde yönetmeye teşvik ediyor.
2014 yılında açılan Doha Hamad Uluslararası Havalimanı’ndaki (HIA) son teknoloji merkezimiz yılda 1,4 milyon ton kargo taşıma kapasitesine sahip. 292,000 metrekarelik kargo kompleksi alanının farmasötikler, çabuk bozulabilen gıda maddeleri, tehlikeli maddeler, değerli mallar için ayrı bölümler ve 4,200 metre karelik bir canlı hayvan tesisi var.

Havayolu şirketi, Doha’daki merkezinde ikinci ve daha büyük bir kargo terminali inşa etmeyi planlıyor. 110,000 metre karelik yeni çift katlı tesis, yılda üç milyon ton kargo taşıma kapasitesine sahip ve böylece toplam kapasite yılda 4,4 milyon tona çıkıyor. Yeni terminal planı Qatar Airways Cargo'nun gelecek için büyüme ve genişleme taahhüdünü ve mevcut olan son teknoloji tesisin sunduğu hizmet kalitesini artırarak hava kargo taşıyıcısının bir başka ligde konumlandırılmasını vurguluyor.

Qatar Airways Cargo Hakkında:

Dünyanın üçüncü en büyük uluslararası hava kargo taşıyıcısı olan Qatar Airways Cargo, birinci sınıf Doha merkezi aracılığı ile tüm dünyada kargo uçaklarının hizmet verdiği 50’den fazla varış noktasına hizmet sunuyor ve 193 uçakla iş ve tatil amacıyla seyahat etmek isteyenlerin tercih ettiği, 150’den fazla varış noktasına yük teslimatı yapıyor. Qatar Airways Cargo filosunda şu anda sekiz adet Airbus A330 kargo uçağı, 11 adet Boeing 777 kargo uçağı ve bir adet Boeing 747 kargo uçağı bulunuyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.