• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Kadınlar erkenci, erkekler son dakikacı

Kadınlar erkenci, erkekler son dakikacı
Yurt içinde en fazla üç büyük şehir olan İstanbul, Ankara ve İzmir, yurt dışında ise Düsseldorf, Bakü ve Amsterdam’a uçuluyor.

İSTANBUL- İnternet üzerinden alınan biletlerde yurt içinde en fazla üç büyük şehir olan İstanbul, Ankara ve İzmir, yurt dışında ise Düsseldorf, Bakü ve Amsterdam’a uçuluyor. Kadınlar genellikle biletlerini daha erken satın alırken, erkekler son dakikayı bekliyor. Uçak bileti satış sitelerinden Enuygun.com'un Seyahat Analisti Murat Ekinay, bilet alımlar üzerine bilgiler verdi

ucak_yolcu-2.jpg

1 TL’YE BILE BILET BULUNDU

Uçakla seyahat edenler için en önemli konulardan biri, zamanlama. Daha uygun fiyatlara bilet bulmak için genellikle erken tarihlerde bilet satın almak gerekiyor. Peki, bu konuda kadınlar ve erkekler arasında nasıl bir fark var? Enuygun.com’un Seyahat Analisti Murat Ekinay, geçtiğimiz yıl içinde Enuygun.com üzerinden satın alınan biletlerle ilgili bilgiler verdi. Ekinay’ın açıklamasına göre siteden 2016 yılında vergiler ve hizmet bedeli hariç 1 TL’ye bile bulunan bilet var: ''Enuygun.com’dan geçtiğimiz yıl içinde bulunan en ucuz uçak biletinin fiyatı, vergi ve hizmet bedeli hariç 1 TL oldu. Tabii bu çok özel bir kampanya fiyatıydı, ama yine de bu bile havayolu ulaşımının karayolundan bile çok daha cazip koşullar sunabildiğini gösteriyor. Özellikle yurt içi biletler artık çok uygun fiyatlı, ancak havayolu kampanyalarıyla yurt dışına da uygun fiyata bilet bulmak mümkün.''

ucak_yolcu.jpg

TAKSITLI SATıŞLARA ILGI ARTıYOR

Peşin ve taksitli bilet satışlarıyla ilgili de bilgi veren Ekinay, ''Enuygun.com'da biletler çoğunlukla peşin olarak satın alınıyor, ancak 9’a kadar taksit olanağı sunduğumuz için taksitli satışlara olan ilgi de giderek artıyor'' dedi.
Kadınlar ve erkeklerin uçak bileti satın alma alışkanlıkları da farklı. Kadınlar genel olarak biletlerini birkaç hafta veya ay öncesinden alıyor. Buna karşılık erkekler bilet alırken işi son dakikaya bırakıyor. Erkek yolcuların biletlerini genellikle uçuştan bir veya birkaç gün öncesinde aldıkları gözlemleniyor.

ucak_yolcu4.jpg

YURT IÇINDE ÜÇ BÜYÜK ŞEHRE, YURT DıŞıNDA DÜSSELDORF’A UÇULUYOR

Yurt içinde ve dışında en çok uçulan güzergahlara baktığımızda yurt içinde İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere üç büyük şehre ve Antalya, Adana, Trabzon ve Diyarbakır gibi rotalara, yurt dışında ise genellikle iş dünyasının tercihi olan Düsseldorf, Bakü ve Amsterdam’a yoğun ilgi olduğu görülüyor. Almanya’nın bu denli ilgi görmesinin bir nedeni de burada yaşayan Türk yakınlarını ziyaret etmek isteyenlerin sayısının fazla olması.

ucak.20170228200838.jpg

GIDIŞ-DÖNÜŞ EN KıSA ARALıK 1 SAAT 45 DAKIKA

Enuygun.com'dan satın alınan biletlerde gidiş ve dönüş uçuşları arasında en kısa aralık 1 saat 45 dakika oldu. Yani bir yolcu gittiği şehirden 1 saat 45 dakika sonra geri döndü.

ucak_bagaj.jpg
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.