• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 17 °C

Jolly Tur ve Kilit Hospitality işbirliği

Jolly Tur ve Kilit Hospitality işbirliği
Turizm sektörünün iki önemli aktörü Jolly Tur ve Kilit Hospitality Group, Rahmi M. Koç Müzesi’nde buuşmada 2017 ve sonraki yıllara güvenle bakıldığını söylediler

İSTANBUL- Turizm sektörünün iki önemli aktörü Jolly Tur ve Kilit Hospitality Group, Rahmi M. Koç Müzesi’nde basın toplantısında bir araya geldiler. Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar ve Kilit Hospitality Group Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Kilit, yeni stratejilerle iki grubun ilişkisinin giderek güçlendiği mesajını verirlerken, turizmin toparlanmaya başladığı 2017 yılında hedeflere doğru emin adımlarla ilerleyerek yatırım sürecini devam ettirdiklerini belirttiler.

basarili--acente-jolly.jpg

Turizm sektörünün öncü, köklü kuruluşlarından Jolly Tur ile Amara, Crystal, Nirvana markalarıyla haklı bir üne sahip olan Kilit Hospitality Group (KHG), düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi. İki grubun güç birliği mesajı verdiği basın toplantısında yapılan açıklamalar, 2017 ve sonraki yıllara güvenle bakıldığını ortaya çıkardı. Turizm sektörünün iki önemli oyuncusunun altını çizdiği bir diğer mesaj ise yeni yatırımlarla yola devam kararlılığı oldu. Turizm sektörünün bugünü ve geleceği hakkında da değerlendirilmelerin yapıldığı basın toplantısında, ayrıca, Jolly Tur’un 100’e yakın acentası da katıldı. Satışta zirve yapan acentaların Kilit Hospitality Gorup tarafından ödüllendirildiği toplantı, Rahmi M. Koç Müzesi’nde düzenlendi.
Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar ve Kilit Hospitality Group Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Kilit’in ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısında Amara World Hotels CEO’su Korhan Alşan, Crystal Hotels CEO’su Umman Çetinbaş ve Jolly Tur Akdeniz Bölge ve Kontrat Müdürü Yavuz Öztürk yer aldı

mete-vardar.20170228164925.jpg

YENİ STRATEJİLERLE GİDEREK GÜÇLENEN İLİŞKİLER
Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete VARDAR, ana partneri oldukları Kilit Hospitality Group ile bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtirken, Amara, Crystal ve Nirvana markalarıyla otelcilik sektöründe son derece önemli bir pozisyona sahip ve bu pozisyonu sürekli geliştirmeye odaklanmış Kilit Hospitality Group ile uzun yıllara dayanan ilişkilerinin giderek güçlendiğinin altını çizdi. Turizm sektörünün iki öncü oyuncusu olarak hız kesmeyen yeni yatırımlar ve stratejileriyle geleceğe güvenle baktıklarını vurgulayan Mete Vardar, şöyle konuştu:
“Jolly Tur ve Kilit Hospitality Group’un güvene, müşteri memnuniyetine dayalı ilişkisi her yıl yeni projeler ve yeni yaklaşımlarla daha da gelişiyor. Jolly Tur olarak Türkiye’nin otelcilik sektöründe yaptığı girişimler kadar müşteri memnuniyetine odaklı yapısıyla ana hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerleyen Kilit Hospitality Group’un ana partneri olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz.”

amara-dolce-vita.jpg

YATIRIMLARA VE HEDEFLERE DOĞRU İSTİKRARLI ADIMLARLA ULAŞACAK
Jolly Tur’un 2017 performansının yanı sıra sektörle ilgili açıklamalarda da bulunan Mete Vardar, sektörün, kayıplar verdiği 2016 yılını turist sayısında yüzde 26, ciroda yüzde 23 büyüme oranına erişip başarılı bir performans sergileyerek kapattıklarını belirterek, 2017 için belirledikleri hedeflere de emin adımlarla ilerlediklerine dikkat çekti. 2017 için yüzde 32’lik büyüme oranı ve 1.000.000 kişilik tatil hedefi belirlediklerini anımsatan Mete Vardar, yılın ilk çeyreği itibariyle eriştikleri erken rezervasyon rakamlarının bu hedeflere ulaşacaklarını ortaya çıkardığını kaydetti. Diğer yandan, Jolly Tur’un “global bir marka olma hedefi” doğrultusunda yatırımlara devam ettiğine de dikkat çeken Mete Vardar, bu yatırımlardan biri olarak 3 yıl içinde teknolojiye yapacakları 10 milyon dolarlık yatırıma işaret etti. Teknolojiye yaptıkları yatırımın dünya çapında bir iddiaya sahip olduğunun altını çizen Mete Vardar, bu yatırımların sadece Jolly Tur için değil Türkiye turizm sektörü açısından da önem taşıdığını belirtti. Mete Vardar, 30 yıllık turizm geçmişleri boyunca olduğu gibi bugün ve gelecekte de Türkiye’ye ve onun dinamiklerine güvenmeye devam ederek yatırımlara sürdüreceklerini vurguladı.

crystal-sunset.jpg

TÜM AVANTAJLAR YERLİ TURİSTTEN YANA
Mete Vardar, turizm sektörünün 2017 performansı ve bu yöndeki öngörüleri hakkında da konuştu. Yaşanan olaylara rağmen, Türk turizminin 2017 yılında son derece önemli bir toparlanma sürecine gireceğini belirten Mete Vardar, 2016’da Türkiye turizminin en zor sınavlarından birini verdiğini anımsatarak, “Artık, 2017 ve 2018’in sıçrama yılı olmasını bekliyoruz” dedi. Bu beklentide kur farkından doğan fiyat farkının iç pazarda fiyatlara yansıtılmamasını önemli etkenlerden biri olarak gösteren Mete Vardar, sözlerini şöyle sürdürdü: “En azından bu yaklaşım, Jolly Tur açısından geçerliliğini koruyor. Bu durumda Türk müşteri için yüzde 65’lere varan bir avantaj söz konusu. Oluşan avantajların da etkisiyle özellikle yerli turistin bu yıl turizmde daha etkili bir rol üstleneceğini ifade etmek mümkün.” Yurtdışı turlarda ise kur farkı nedeniyle doğan dezevantajların etkisini silmek kadar Jolly Tur’un istikrarlı bir şekilde sürdürdüğü yenilikçi tavrın da etkisiyle destinasyon sayısını 83’ten 173’e çıkardıklarını belirten Mete Vardar, “Ekonomik paketlerimizin etkisiyle yurtdışı turlarda da iyi bir dönem geçireceğimize inanıyoruz. Ve sektör açısından da beklentimiz yine bu yöndedir” dedi.

crystal.jpg

Diğer yandan yurtdışından gelen turist açısından da 2017’nin ciddi bir şekilde toparlanma yılı olacağına inandıklarının altını çizen Mete Vardar, şöyle konuştu: “Güvenlik nedeniyle özellikle Batı ülkelerinden gelen turist sayısında bir daralma bekleniyor olsa da bu durum, dünyanın en çok turist çeken pek çok ülkesi için de geçerli. Ayrıca, kurun yarattığı bir avantaj da söz konusu. Dolayısıyla biz Jolly Tur olarak bu noktada umutluyuz. Kaldı ki, Rusya ile tamir edilen ilişkiler ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinin ilgisi doğrultusunda bu bölgelerden Türkiye’ye 4 milyon civarında turist gelmesini bekliyoruz. Ki, bu, özellikle Akdeniz bölgesindeki turizm gelirlerinin artması açısından son derece önemli bir rakamı ifade etmektedir.”

jolly-kilittolga.jpg

İSTİHDAM VE YATAK KAPASİTESİNDE TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜKLERİ ARASINDA
Kilit Hospitality Group Yönetim Kurulu Üyesi Tolga KİLİT ise, iç pazardaki dinamizim ve gelişimin artarak sürdüğünü belirterek, bu çerçevede gelecek dönemlerdeki iç pazar stratejilerini ana partnerleri olan Jolly Tur ile birlikte kurguladıklarına dikkat çekti. Tolga Kilit, “Özellikle Jolly Tur’un kalite anlayışı, teknolojiye yapmış oduğu yatırımlar, müteşebbislerin gelişimine olan katkıları ve oluşturdukları takım ruhu işbirliğimize ayrı bir değer katıyor” dedi.
Öncelikle Kilit Hospitality Group (KHG) hakkında bilgi veren Tolga Kilit, Türkiye’nin en büyük otel zincirlerinden biri konumunda olan gruplarının şu anda Crystal Hotels, Nirvana Lagoon Villas ve Amara World Hotels markaları ile toplam 16 tesisle hizmet verdiğini kaydetti. 16 tesisteki yaklaşık 25 bin yatak kapasitesi ile sektörün en hacimli yatak kapasitesine sahip gruplardan biri olduklarının altını çizen Tolga Kilit, 7 bin 500 kişilik istihdamla sektörde en yüksek istihdam rakamlarından birini temsil ettiklerini belirtti. KHG, Antalya Belek bölgesinde Crystal markalı 5 yıldızlı dört otel, Antalya Kemer bölgesinde Crystal, Nirvana ve Amara markalarıyla 5 yıldızlı altı otel, Antalya Side bölgesinde Crystal markalı 5 yıldızlı dört otel, Bodrum ve Kapadokya’da ise yine Crystal markalı 1’er otelle çalışmalarını sürdürüyor.

nirvana1.jpg

CAZİP YATIRIM FIRSATLARINI İNCELİYOR
Turizmden kazandıkları her kuruşu fazlasıyla turizm sektörüne yönlendiren Kilit Hospitality Group’un 2016 performansı hakkında konuşan Tolga Kilit, turizmin uzun soluklu bir iş olduğu ve yapılan yatırımların her zaman geri dönüşünü olduğunu bilen bir grup olarak işin ucunun kaliteye dokunmadığı noktalarda gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek, “Kilit Grup olarak benimsediğimiz yüzde 100 müşteri memnuniyeti odaklı servis anlayışından kesinlikle ödün vermedik. Tüm olumsuzluklara rağmen güzel ülkemizi ve tesislerimizi tercih eden konukların çok değerli oldukları bilinci ile onları en iyi şekilde ağırlamanın gururunu yaşadık” diye konuştu.
Tolga Kilit, 2017 yılını ise turizmde tekrar bir toparlanma sürecinin başlangıcı oduğunu düşünerek bu yönde hazırlıklar ve planlamalar yaptıklarına dikkat çekti. Özellikle, mevcut yatırımları daha da geliştirmek ve değişen trendlere uygun yeni faaliyet alanlarının tesislere kazandırılması yönünde bir iç yatırım sürecine odaklarını bildiren Tolga Kilit, diğer yandan dış yatırımlar için de yeni planlamaları olduğu mesajını verdi. Tolga Kilit, “Şirket yapımız çok dinamik ve her zaman yeni ve farklı cazip yatırım fırsatlarını etüd ediyor, inceliyoruz. Ülke turizminin gelişimi ile doğru orantılı olarak mutlaka yatırımlarımız devam edecek ve grubumuzun büyüme ivmesi artacaktır” dedi.

RUSYA VE BDT ÜLKELERİNİN TÜRKİYE TALEBİ CİDDİ ORANDA ARTACAK
Tolga Kilit, pazarlama stratejileri hakkında da konuştu. “Şüphesiz pazarlamada çeşitlilik son derece önemli. Bu anlamda pazarın çeşitlendirilmesi gerekiyor ve sezonun mümkün olabildiğince uzaması her bakımdan çok mühim” sözleriyle stratejilerini ifade eden Tolga Kilit, 2017 beklentilerini ve bu çerçevede grup olarak pazarlama planlarını şöyle ifade etti:
“Uzatılabilen sezonlar hem sürdürülebilirlik hem verimlilik hem de istihdam kalitesinin korunması adına önem arz ediyor. Dijital pazarlamada çok aktif bir yapıda olduğumuzu söylemeliyim. Özellikle Rusya pazarı ve beraberindeki Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden Türkiye’ye ciddi oranda talep artışı olacağını öngörmekteyiz. Merkez ve Batı Avrupa pazarlarında biraz daha ihtiyatlı davranmak gerekli. Bu pazarlardaki kayıplar kısa bir süre daha devam edebilir, ancak genele baktığımızda hızlı ve süreklilik arz eden bir toparlanma sürecini şahsen bekliyorum.”
Turizm sektörünün 2017 ve 2018 yıllarındaki olası performansı hakkında açıklamalarda bulunan Tolga Kilit, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri başta olmak üzere uluslararası mecralarda Türkiye’ye olan ilginin arttığının altını çizerek, bu ilginin Akdeniz Bölgesi odaklı olmak üzere turizm sektörüne yansımaları hakkında şu öngörülerde bulundu: “Bu ilgi, mutlaka yaz satışlarına yansıyacak. Akdeniz Bölgesi için 2017 yaz sezonunun 2016’ya göre kişi sayısı olarak minimumda yüzde 25 – 35 büyüyeceğini öngörüyoruz. Bu toparlanma süreciyle birlikte 2018 ve devam yıllarında Türkiye turizm sektörü olarak hak ettiğimiz seviyelere ulaşacağımıza inanıyorum”

TURİZM SEKTÖRÜ, HAYAL BİLE EDİLEMEYECEK NOKTALARA ULAŞABİLİR
Diğer yandan turizmin ekonomiye olan katkılarına dikkat çeken Tolga Kilit, turizm çeşitliliği açısından çok özel avantajlara sahip sektörün yeni bakış açılarıyla birlikte hayal bile edilemeyecek noktalara ulaşmasının mümkün olduğunu söyledi. Tolga Kilit’in bu yöndeki önerileri şöyle oldu: “Sektöre ve emsalsiz turizm destinasyonlarımıza gözümüz gibi bakılması lazım. Bu kapsamda Devlet’in ve sektörün el birliği ile ülkesel çaplı geniş turizm politikalarını üretmesi ve yeni strtaejiler geliştirmesi gerekiyor. Turizmde rol alan tüm bireylerin de ehil kişilerden oluşması önemli. Sadece otellerin düzgün hizmet vermeleri yeterli değil, turizm olgusu bir bütün. Bütünün tüm parçaları uyum içinde ortak bir kalite felsefesi ile yönetilmeli. Elimizde gazdan, petrolden çok daha kıymetli bir turizm potansiyeli var. Bunu yeni dönemde tüm paydaşlar olarak görebiliyor olmamız lazım.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.