• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

ACE of M.I.C.E. Fuarı başladı

ACE of M.I.C.E. Fuarı başladı
Kongre, etkinlik sektörünün buluşma noktası ACE of M.I.C.E. Exhibition by Turkish Airlines İstanbul Kongre Merkezi’nde kurdele kesilerek kapılarını açtı.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL -
Kongre, toplantı ve etkinlik sektörünün buluşma noktası olan ACE of M.I.C.E. Exhibition by Turkish Airlines İstanbul Kongre Merkezi’nde kurdele kesilerek kapılarını açtı.

mice-acilis.jpg

Açılışa İstanbul Kongre Merkezi Genel Müdürü Pervin Zeydanlı, Türk Hava Yolları Satış-Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Turizm Atölyesi Başkanı Tülin Ersöz, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul İl Kültür Turizm Müdürü, T.C. İstanbul Valiliği Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, TÜROB Başkanı Timur Bayındır, TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün’ün katıldı.

katilim.20170222213452.jpg

volkan-ataman.20170222213210.jpg

VOLKAN ATAMAN: 15.000 PROFESYONEL ZIYARETÇI BEKLENIYOR

Bu yıl “Tüm renklerimizle bir araya geliyoruz” mottosuyla Türkiye ve dünyadan sektör profesyonellerine ev sahipliği yapan fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Turizm Medya Grubu Başkanı Volkan Ataman; Türkiye’nin en büyük B2B etkinliği olan ACE of M.I.C.E. Exhibition by Turkish Airlines kapsamında 15.000 profesyonel ziyaretçinin beklendiğini belirtti. 3 gün sürecek fuar programı hakkında da bilgilendirme yapan Volkan Ataman ilk gün katılımcı ve hosted buyer ların birlikte yeni iş bağlantıları da kuracakları ‘Business Network Party’ ve yerli ve yabancı satın alıcılar, katılımcı firmalar, konuşmacılar ile basın mensuplarının davetli olduğu 23 Şubat tarihinde Feriye Sarayı’nda gerçekleşecek ‘AMEzing Parti’ için davette bulundu. Her yıl tüm sektörün sabırsızlıkla beklediği ve çeşitli alanlarda projelerin belirleneceği ödül töreninin bu yıl 3 Nisan tarihinde Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşeceğine de değinen Volkan Ataman "Türkiye ve MICE endüstrisine hayırlı olmasını diledi.

220 KATıLıMCı, 720 SATıN ALMACı
Volkan Ataman, ''Fuarın bu sene 4'üncüsünü düzenliyoruz. Ülkemiz çok zor bir dönemden geçti. Bütün bunlara rağmen çok güçlü, içeriği çok yoğun, çok ciddi ziyaretçini ve satın alıcının geleceği bir fuar programı bizi bekliyor. Bu sene 220 firma stant ile katılım gösteriyor.Bunlar kongre, toplantı ve etkinlik sektöründen firmalar. 15 binin üzerinde profesyonel ziyaretçi gelecek. Toplam 720 tane satın alıcı gelecek. Bunların 180 tanesi 39 ayrı ülkeden geliyor. Kendi ülkelerindeki en büyük kongre organizatörleri ve etkinlik firmalarının sahiplerini burada ağırlıyoruz. Bu yaptığımız çalışmalar ile ülkemize ciddi kongrelerin, ciddi toplantıların ve büyük grupların gelmesini sağmış olacağız'' dedi.

pervin-zeydanli.jpg

PERVIN ZEYDANLı: SEKTÖRE AYRı BIR SINERJI KATTı

İstanbul Kongre Merkezi Genel Müdürü Pervin Zeydanlı; Sektör için bu kadar zor bir dönemde ACE of M.I.C.E. Exhibition by Turkish Airlines’ etkinliğinin gerçekleştiriliyor olmasını çok anlamlı bulduğu ve kendilerinin de böylesi kapsamlı bir organizasyona evsahipliği yapmaktan oldukça mutlu olduklarını, organizasyonun sektöre ayrı bir sinerji kattığını söyledi.

ahmet-olmustur.20170222213311.jpg

AHMET OLMUŞTUR: ETKINLIK VE FAALIYETLERE DESTEK VERIYORUZ

Türk Hava Yolları Satış-Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur; ‘Türkiye’nin milli bayrak taşıyıcısı olan Türk Hava Yolları olarak bizleri küresel ölçekte tanıtan misafirperverliğimiz başta olmak üzere kültürel değer ve medeniyet birikimimizi geniş kitlelere duyaran etkinlik ve faaliyetlere destek vermeyi sürdürüyoruz. Dünya Turizm Örgütü verilerine göre ; dünya turizm gelirinin %30 u kongre ve toplantı sektöründen sağlanmakta. Kongre destinasyonu olmak bir şehrin marka imajı açısından da oldukça büyük önem taşırken , 40 dan fazla sektöre de doğrudan veya dolaylı katkı sağlanıyor. ‘ dedi.

TURIZM VE KONGRE ÇıTASıNı YÜKSELTIR
İstanbul şehrinin 90 lı yıllardan itibaren kongre ve toplantı sektöründe aktif olarak yer aldığını şu an dünyada 8. Sırada bulunduğunu belirten Olmuştur; İstanbul’un bu minvalde uluslararası platformda önemli bir merkez olduğuna değindi. İstanbul’un ilk 5 içerisinde yer almasında her bir sektör temsilcisinin büyük önem taşıdığını belirtirken tek MICE fuarını Türk Hava Yolları olarak organizasyonu uluslararası alanda desteklemenin gururlandırıcı bir adım olduğunu söyledi. Ve organizasyonun ülkemiz turizm ve kongre çıtasının yükseltilmesinde öncü olmasının en büyük dilekleri olduğunu söyleyerek konuşmasını tamamladı.

ismail-gultekin.20170222213420.jpg
 

İSMAİL GÜLTEKİN: GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALIYORUZ
İstanbul Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Gültekin açılışta etkinlik, kongre ve toplantı turizminden İstanbul’un kesinlikle vazgeçemeyeceğini söyledi. Gültekin  “Fuarı önemsiyoruz. İstanbul'da 2017'de çok sayıda uluslararası organizasyon başlıyor. Çok rahatlıkla söyleyebilirim: Bu tür organizasyonlarda genel güvenlik tedbirimizin dışında çok sayıda ek önlem aldık Bize başvuran herkes güvenliğin en iyi koşullarda sağlanacağını bilmeli” diye konuştu.

murat-hazinedar.jpg

MURAT HAZİNADAR: BİRLİK VE BERABERLİĞİ HATIRLAMALIYIZ

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bugüne dek bölgede özel ve önemli bir yer olduğuna değinerek, “Bu sürecin en önemli ayağı ise Batı ülkeleri ile kurduğumuz ilişki ve iş birliği. Bizi biz yapan budur, Türkiye’nin gerilemesi Avrupa’nın, dünyanın gerilemesi demektir. Tehditleri bertaraf etmenin yolu, Türkiye’ye farklı bir bakış açısıyla bakmaktır. Yabancı ülkeler, Müslüman ülkeler arasında çok önemli yeri olan Türkiye’ye bu gözle bakmalıdır” dedi.
Yurtiçinde de özgürlükçü demokrasi noktasında her kesimin gereken duyarlılığı gösermesi gerektiğini söyleyen Hazinedar, “Türkiye’nin dünyaya verdiği görüntünün olumlu olması için de bugünlerde unuttuğumuz birlik ve beraberliği tekrar hatırlamalıyız” diye konuştu.

nedret-apaydin.20170222214016.jpg

NEDRET APAYDIN:FUARA DESTEK VERİYORUZ

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın da ACE of MICE’nin İstanbul’un bu yıl yapacağı 3 önemli etkinlikten biri olduğuna işaret etti. Apaydın, “2016 yılında, bizimle ilgili olmayan sebeplerle turist sayımız yüzde 26 oranında azaldı. Bizim için esas olan ise bu turistlerin ülkemize ve şehrimize bıraktığı para. Turistlerin büyük kısmı birkaç müze gezip, para harcamadan şehrimizden ayrılıyor. Bu yüzden, kongre turizmi, kruvaziyer turizmi, sağlık turizmi, gastronomi turizmi gibi, harcamaların daha yüksek olduğu alanlara ağırlık veriyoruz. Kongre turizminde 2016 yılında pek çok iptal oldu, ancak elimizdeki veriler toparlanmanın başladığını gösteriyor. Bu fuar da bu alanda çok önemli bir görev üstlenmiş durumda. Bu yüzden Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak fuara ilk günden beri destek sunuyoruz” dedi.

tulin-ersoz.20170222213354.jpg

TÜLİN ERSOZ: 3 YIL SONRA BU FUAR DÜNYADA KONUŞULUR
stanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Turizm Atölyesi Başkanı Tülin Ersöz "Kötü günler geçiriyoruz. Ama Türk mlleti olarak pek yılmayız. 3 yıl sonrainşallah bu fuar dünyada konuşulacak seviyeye ulaşır" dedi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.