• BIST 8977.96
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Günaydın binası otel oluyor

Günaydın binası otel oluyor
Türk basınının önemli yayın kuruluşlarından Günaydın Gazetesi’ne ev sahipliği yapan ve son 12 yıldır kapalı otopark olan bin otel oluyor.

TURİZM KOMPLEKSİ OLACAK

Binanın yanındaki 16. Yüzyıl’dan kalma, Yeniçeri askerleri tarafından kullanılan tarihi Köşk Hamamı ile önündeki 3 yıldızlı otel ile birleşerek, büyük bir turizm kompleksine dönüşecek olan yatırımın maliyeti 70 milyon civarında olduğu ve işletme için uluslararası otel zinciriyle anlaşma sağlandığı belirtildi.

12 YILDIR GARAJDI

Günaydın Gazetesi’nin Cağaloğlu, Alayköşkü Caddesi, Eryılmaz Çıkmazı’ndaki binası 2005 yılından bu yana 65 araç kapasiteli kapalı otopark olarak hizmet veriyordu.

Eski Günaydın gazetesinin Cağaloğlu'nda bulunan binasını 2007 yılında alan Bella Turizm isimli şirket önce binayı bir otele dönüştürmek için harekete geçti. Ancak daha sonra yatırımın kapsamı genişledi ve şirket binanın önünde bulunan tarihi Köşk Hamamı ve yanındaki 3 yıldızlı oteli de satın alıp hedefinin büyüttü.

60 Milyon Euroluk Yatırım
2007'den bu yana geçen dönemde çevredeki binaların satın alma işlemlerini gerçekleştiren şirket, bu süre boyunca harabe halindeki binayı atıl kalmasını istemeyince otopark olarak kullanmaya başladı. Asıl işi mücevherat olan Bella Turizm, restore edildiğinde içinde tarihi hamama sahip ilk 5 yıdızlı turizm kompleksine dönüşecek olan eski Günaydın gazetesi binasını şimdilik Günaydın Otopark olarak işletiyor. Bella Turizm yetkilisi Kenan Kumanovalı, hedeflerinin yapıyı, çevresindeki binalarla entegre ederek 5 yıldızlı bir turizm kompleksine dönüştürmek olduğunu söyledi. Bu amaçla Çırağan Kempinski Oteli'nin mimarına çizim yaptırdıklarını kaydeden Kumanuvalı, 60 milyon euroluk bir yatırım hedefleri olduğunu açıkladı. Turizm kompleksi içinde yer alacak en önemli yapıyı ise 16. yüzyıldan kalma tarihi Köşk Hamamı oluşturuyor. Hamamın, tapulu ve iskanlı ve özel şahsa ait olduğunu ve şahıstan satın aldıklarını söyleyen Kumanovalı, yapının ne kadara satın alındığını açıklamadı. Bu arada tarihi hamama değer biçilemiyor.

İşletme için Görüşüyor
Hamam, Yeniçeri askerlerinin banyo yaptıktan sonra saraya girebildikleri hamam olarak biliniyor. 3 kubbesi bulunan hamamın, zamanında sadece erkeklere hizmet ettiği biliniyor. Kumanovalı, yatırımların yapılması ile birlikte yapının İstanbul'un tarihi hamama sahip oteli olacağını söyleyerek işletme için uluslararası otel zincirleriyle görüşmelere başladıklarını kaydetti.

16. yüzyılda Yeniçeri askerlerinin hamamıydı
Özel mülkiyetli Köşk Hamamı'nın 16. yüzyıldan kaldığı tahmin ediliyor. Bir dönem Şengül Hamamı adıyla da işletilen hamamın önünde Arkeoloji Müzesi denetiminde restorasyon yapılmasına izin verildiğine dair bir belge bunuluyor. Hamam, Yeniçeri askerlerinin saraya girmeden önce banyo yaptıkları hamam olarak biliniyor. Ancak rivayete göre o dönemde varlık sahibi kişiler genç erkek sevgilileri için hamam yaptırırdı. Köşk Hamamı'nın da benzer bir nedenle yaptırıldığın rivayet ediliyor.

Rus ortağı da var
Yatırımı yapacak olan Bella Turizm ve Ticaret Limited'in asıl işinin kuyumculuk, mücevherat olduğu biliniyor. Şirketin faaliyet alanları arasında gümüş, ağaç ve yurtdışına tabut işleri de yer alıyor. İstanbul Ticaret Odasındaki kayıtlarına göre şirket Haziran 2009 itibariyle faaliyet alanını "Turizme yönelik otel, motel bar, pansiyon, kamping, tatil köyleri, apart oteller, hamam, sauna, yeme içme tesisleri eğlence yerleri kurmak inşaa etmek işletmek işletmeye vermek bu yerleri satın almak satmak kiralamak kiraya vermek" olarak değiştirdi. Şirketin ortakları arasında Zeki Çoruk ve Rus asıllı Alexander Fomichev gözüküyor.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.