• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Demircan: Asla karamsar değiliz

Demircan: Asla karamsar değiliz
Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, ''Narmanlı Han ve Cihangir'de yapılacak sosyal tesisle bölgeye yeni bir soluk gelmesini bekliyoruz'' dedi.

İSTANBUL- Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yeni projeleriyle iddialı. Cadde televizyonculuğu Beyoğlu'nda yeni açılan Madame Tussauds, restorasyonu devam eden Narmanlı Han ve Cihangir'de yapılacak sosyal tesisle bölgeye yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor.

Artan terör olaylarından hepimiz etkilendik. Beyoğlu'nda neler yaşıyorsunuz? Terör sizi ne kadar etkiledi?

Terörden en fazla turistler etkilendi. Bu olaylardan sonra Beyoğlu'nda Avrupalı turist azaldı. Dolayısıyla bu durumdan etkileniyoruz. Çünkü 45 bin yatağımız ve 19 bin perakende sektörümüz var. Bunların büyük bölümü de turiste yönelik çalışıyor. Öncelikle şunu net bilelim. Türkiye terör ülkesi değildir. Bu olaylar dünyanın dört bir yanında yaşanıyor. Ama kötü bir kampanya yürütülüyor. Türkiye'nin tehlikeli bir yer olduğuna dair algı yaratılmaya çalışılıyor. Bu algı operasyonundan sebep Avrupalı turist buraya gelmiyor.

Beyoğlu'nda esnafın çok zor durumda olduğuna dair bir algı var. Ne diyeceksiniz?

Sıkıntımız, Avrupalı turistin azlığı. Turist azaldığında 45 bin yatağımızı dolduramıyoruz. Turist gelmeyince esnaf da sıkıntıya düşüyor. Ama Beyoğlu'na gelen yerli vatandaş sayısında bir azalma yok. Mesela Cihangir ve Galata bölgelerimizde yaşayan yabancı sayısında da azalma oldu. Bazılan şirketlerini kapattı. Bu zor süreci Türkiye olarak yaşıyoruz. Türkiye'nin en önemli caddesi olan İstiklal Caddesi, Türkiye'nin bu genel durumundan etkileniyor.

Peki süreci kolay atlatabilecek misiniz?

Umudum var. Yıllarca turizmcilik yaptım. Geçmişte de Türkiye böyle süreçler yaşadı. Bir dönem Yunanistan'dan Türkiye'ye çok turist geliyordu. Aksaray'da bir Yunan otobüsü yandığı için turistler çok etkilenmişti. İşler bozuldu ama gün geldi her şey düzeldi. Yani Türkiye bu tür krizleri hep yaşadı. Bu süreci de atlatacağımıza inanıyorum. Kimse böyle bir şehirden, böyle bir güzellikten vazgeçmek istemeyecektir. Çünkü hayat devam ediyor.

İş Bu süreci atlatacağınızı söylüyorsunuz. Karamsar değilsiniz yani?

Asla, karamsar değiliz. Çünkü şöyle bakıyorum.

Galata Port, Tarlabaşı, Haliç Port, Narmanlı Han, Piyalepaşa projeleri devam ediyor. Yatırımcı işinin başında. Keza Okmeydanı projesine başlayacağız. Ömektepe'deki ihalemizin yapılmasını bekliyoruz. Yani tüm işler devam ediyor. Çünkü insanlanmızın hedefleri var. Daha iyi şehirler, daha iyi apartmanlar, daha iyi bir yaşam için çalışıyoruz. Ülke olarak refahımızı artırmak zorundayız. Bu hedef olduğu sürece insanlar çalışmaya ara vermez.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.