• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Bakan Avcı'dan Rusya ile dizi ittifakı!

Bakan Avcı'dan Rusya ile dizi ittifakı!
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı sinema sektörünü 2017'de 40 milyon destek verileceğini açıkladı. Avcı "Rusya’dan ortak dizi yapma teklifleri geldi.

ANKARA– Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Avcı, Milli Kütüphane’de, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumunca (KYK) düzenlenen “Çınarın Gölgesinde Sohbetler” programında gençlerle bir araya geldi. Avcı “Kültürün bütün alanlarında neredeyiz, nereye gidiyoruz, nereye gitmeyi planlıyoruz, bunun için neler yapmamız gerekir, bunları konuşmak ve tartışmak üzere çok geniş katılımlı bir Milli Kültür Şurası düzenliyoruz. Cumhurbaşkanımızın da teşrifleriyle 3 Mart 2017’de İstanbul’da 3’ncü Milli Kültür Şurasını toplayacağız” dedi.

‘GENÇLER ÇEKİMSER OLMAYIN’

Sinema alanında desteklerin arttığını dile getiren Avcı, gençlerin senaryo, kısa film, çizgi film gibi projelerini hazırlayıp Kültür ve Turizm Bakanlığına sunma noktasında çekimser olmamalarını istedi.

Türk sinemasının geldiği noktanın memnun edici olduğunu söyleyen Avcı, “Sinema konusunda Türk sineması gerçekten bugün bir bütün halinde, bütün renkleriyle ciddi bir sıçrama içerisindedir. 2002 yılında Türkiye’de toplam 9 film çevrilmişti, geçen yıl 139 film çekildi ve bunların büyük bir bölümüne de Kültür Bakanlığı maddi olarak destek verdi.” değerlendirmesini yaptı.

‘GEÇEN YIL 25 MİLYON LİRA DESTEK VERİLDİ’

Bakan Avcı, 2016’da sinema alanına 25 milyon destek verildiğini aktararak, şöyle konuştu: “Sinema sektöründe, onun finansman sorunlarını bilenler takdir edecektir ki 25 milyon, o kadar çok film için büyük bir rakam değil, hatta çok sembolik bir rakam ama Kültür Bakanlığı’nın yaptığı bu destekler başka sponsorlar ve finansörler bulma konusunda yol açıyor. Eğer bir filme Kültür Bakanlığı az da olsa bir destek veriyorsa, bu bir sertifikasyon yerine geçiyor. Yani Kültür Bakanlığı, ‘Ben bu filmi önemsiyorum’ demiş oluyor. Dolayısıyla bir yatırımcı ya da finansör, bu filme yatırım yapıp yapmamayı, sermaye verip vermemeyi düşünüyorsa teşvik edici bir işaret oluyor.

Bu yıl bunu daha da arttırdık, 2017’de 40 milyon destek vereceğiz. Gençlerle beraberken uzun metrajlı film destekleri sizi çok fazla ilgilendirmeyebilir ama sizin için özel desteklerimiz var. Kültür ve Turizm Bakanlığının GENÇDES Projesi, gençlik destek programımız var. Sözgelişi siz bu programı burada Milli Kütüphane’nin sağladığı imkanlarla yapıyor olmasaydınız ama yine de böyle bir şey yapmak isteseydiniz, bize gelip deseydiniz ki ‘Biz Samsun’da üniversite öğrencileri ile yazarları, çizerleri, düşünürleri buluşturmak, sohbet ettirmek istiyoruz’, bu program dahilinde sizi desteklerdik. Çok şükür, devletimize Allah zeval vermesin, gençlere yönelik pek çok proje için imkanlar geliştirmiş. Biz de kültür alanında özellikle sizlere, elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. ”

‘AVRUPA’DA BİRİNCİYİZ’

Türk sinemasında sevindirici gelişmeler olduğunun altını çizen Nabi Avcı, “Türk seyircisi kendi sinemasını seyretmek konusunda Avrupa’da birincidir. Yani Fransızlar, Fransız filmlerinden çok Amerikan filmlerini izliyorlar. Almanlar da aynı şekilde Alman filmlerinden çok yabancı, daha çok Hollywood yapımlarını izliyorlar ama Türk seyircisi yüzde 50’nin üzerinde bir oranla önce Türk filmini izliyor” ifadesini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı sözlerine şöyle devam etti. Antalya’da Rus medyası ile yaptığımız toplantıda, Rusya’dan ortak dizi yapma teklifleri geldi. Biz de bakanlık olarak kendilerine aracılık edeceğimizi söyledik. Bu teklif çerçevesinde ilgilileri de zaman zaman buluşturuyoruz. (Kaynak: NTV)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.