• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Rusya ile film turizmi kurtarmaz

Rusya ile film turizmi kurtarmaz
Turist rehberi Atilla Nilgün: Avrupalı turist gruplarımı geri istiyorum. Politikanız ne kadar iyi ise turizminiz ve döviz girdiniz o kadar güçlü olur.

İSTANBUL- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın Rusya ile dizi film çekerek turizmi canlandıracağı şeklindeki sözlerine 30 yıllık turizmci Atilla Nilgün’den “Rusya ile dizi film çekerek turizm kurtulmaz. Politikanız nekadar iyi ise turizminiz ve döviz girdiniz o kadar güçlü olur. Ben turist gruplarımı geri istiyorum, dağılan ekibimi toplamak işimi yapmak istiyorum. diyerek tepki gösterdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın sinema sektörünü 2017'de 40 milyon destek verileceğini açıkladığı toplantıda "Rusya’dan ortak dizi yapma teklifleri geldi. Biz de bakanlık olarak kendilerine aracılık ediyoruz" şeklinde konuşmuştu.

IŞIMI YAPMAK ISTIYORUM
Profesyonel bir turist rehberi Atilla Nilgün ise facebook üzerinden şu açıklamayı yaptı:
“Ben 30 yıllık profesyonel bir turist rehberi olarak, ülkemi karış karış gezdim, şehirleri mahalle mahalle dolaştım. Profesyonel rehber ekibimle yurtdışından getirdiğimiz profesörler ve hocalar eşliğinde Güneydoğu'da günler süren seminerler yaptım. Çok uğraştım, emek verdim. İstihdam ürettik, Alman disiplini ile çalıştık. Ben turist gruplarımı geri istiyorum, dağılan ekibimi toplamak işimi yapmak istiyorum. Hiç kimsenin, bizleri harcamasına ve abuk subuk başka işlerde ekmek peşinde koşturmaya hakkı yok. Rusya ile dizi Film çekerek turizm kurtulmaz.

rehber-atilla-nilgun2.jpg

YINE YOLA DÜŞERIZ

Turizm, ben ve ekibim ne zamanki gibi Trabzon'dan, Artvin'e, Kars'tan, Van’a, Bitlis'e, Midyata, Urfa'ya, Antep'e, Maraş'a, Antakya'ya doğru yine yola düşeriz. İşte turizm o zaman yine eski bereketli günlerine döner. 100 euro'luk oda 50 euro ya verilince gidiyormuş, geçiniz.

AVRUPALI TURİSTİ VERİN
Politikanız nekadar iyi ise turizminiz ve döviz girdiniz o kadar güçlü olur. Dolayısı ile bana Avrupalı kültür gruplarımı verdiğiniz an, uçakçıdan, otelciye, taşımacıdan, restorancıya, Van gölündeki tekneciye kadar herkes turizmin bir güneş gibi tekrar doğudan doğdunu görür.”

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.