• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

‘Kaçak tur’a çıkana ceza yağdı

‘Kaçak tur’a çıkana ceza yağdı
Ankara’da tur araçlarına, 3 gün boyunca polis ve maliye ekipleriyle birlikte denetleme yapan TÜRSAB, 800 araç’tan 36’sına ceza yağdırdı

ANKARA- Ankara’dan turistik bölgelere giden tur araçlarına, 3 gün boyunca polis ve maliye ekipleriyle birlikte denetleme yapan TÜRSAB, 800 araç’tan 36’sının kaçak olduğunu tespit etti. Kaçak turlara yolcu başı 250 ila 400 TL arasında ceza kesildi.Türkiye Seyahat Acentaları Birliği(TÜRSAB) Orta Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu, kaçak tur firmalarıyla mücadele etmeyi sürdürüyor. TÜRSAB Orta Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu, bu defa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, maliye ve polis ekiplerinin de desteğiyle Ankara’dan şehir dışına çıkan tur firmalarına İstanbul, Eskişehir, Çankırı ve Konya yollarında 3 gün boyunca denetim yaptı. Toplamda 750-800 otobüs ve minibüs olmak üzere 200 seyahat acentası, kaçak ve sahte acenta faaliyetlerinin yanı sıra güvenlik kontrollerine tabi tutuldu. Gece saatlerinde ve sabaha karşı gerçekleşen kontrollerde, 36 adet kaçak tur yapan araç tespit edildi. Maliye ekipleri, kaçak tur düzenleyen araç şoförlerine yolcu başına 250 ila 400 TL arasında ceza kesti. Maliyenin kestiği cezaların yanı sıra TÜRSAB da kaçak tur faaliyeti gerçekleştirenlere yasal işlem başlattı.

KAÇAĞI ÖNLEMEYE ÇALIŞIYORUZ

Denetim hakkında bilgi veren TÜRSAB Orta Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Engin Şahin, “Tur tüketicilerinin seyahat güvenliğini ve ödedikleri bedelin karşılığını tam anlamıyla alabilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Öte yandan kaçak hizmet sunan kişi ve kurumları önlemeye çalışıyoruz. Denetimlerde 36 kaçak faaliyet tespit edip, cezai işlem uygulanmasını sağladık” diye konuştu.

BUNLARA DİKKAT

Tur düzenleyen şirketlerin:
* TÜRSAB’a üye olması
* Kültür ve Turizm Bakanlığı Seyahat Acenta İşletme Belgesi’ne sahip olması
* Acentaların tur düzenlerken kesinlikle rehber bulundurması
* Tüm yolculara seyahat sigortası uygulaması
* Otel sözleşmesi, rehber sözleşmesi ve araç sözleşmesi yapmaları gerekiyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.