• BIST 9530.47
  • Altın 2472.166
  • Dolar 32.4201
  • Euro 34.6792
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 12 °C

Avcı: Rusya ilişkileri turizme yansır

Avcı: Rusya ilişkileri turizme yansır
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Rusya ile ilişkilerdeki düzelme doğrultusunda turizme de olumlu yansıma olmasını beklediklerini söyledi.

ANKARA- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Rusya ile ilişkilerdeki düzelme doğrultusunda turizme de olumlu yansıma olmasını beklediklerini söyledi.

bakan-avci-ntv3.jpg

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, NTV'nin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Anayasa değişikliğiyle ilgili oylama hakkında konuşan Avcı, "Bunun bir rejim değişikliği olmadığı, karar alma süreçlerine ilişkin daha etkin bir yönetim için yapılan düzenleme olduğu kamuoyunda karşılık bulmaya başladı. Şu görüşte olanlar vatan hainidir gibi temelsiz suçlamalara başvurmadan soğukkanlılıkla tartışılması gereken konular. AK Parti grubu açısından fire endişesi yok" dedi.

bakan-avci-ntv5.jpg

DÜNYADAKI OLAYLAR TÜRKIYE'DE KADAR KÖPÜRTÜLMÜYOR
Terör saldırıları hakkında konuşan Avcı şunları söyledi: "Sadece Türkiye'de oluyor gibi konuşmamız yanlış. Almanya, Fransa, ABD'de de oldu. Uluslararası ve ulusal medyanın bazı bölümlerinin sadece Türkiye'de oluyormuş gibi bir üslupla sunulması yanlıştır. Dünyanın başka yerlerinde olup biten terör olayları dünya medyasında Türkiye'de olanlar kadar köpürtülmüyor."

bakan-avci-ntv6.jpg

TÜRKİYE’YE TATİLE GELMEYENLER MUKAYESE İMKANI BULDULAR
2016'da turizm sektörünün performansıyla ilgili konuşan Avcı, "Sadece terör saldırılarından kaynaklanan iptaller değil, Rus savaş uçağının düşürülmesi sonrası yaşanan kriz vardı. 2017'de pek çok pazarda bu yılki dar boğazları yaşamayacağımızı ümit ediyoruz. Rusya ile ilişkilerdeki düzelme doğrultusunda turizme de olumlu yansıma olmasını bekliyoruz. Geçen yıl Türkiye'ye gelmeyenler ya hiç seyahate çıkmadı veya alternatif ülkelere yöneldi. Türkiye'ye gelmiş olanlar gittikleri ülkelerle mukayese yapma imkanı buldular. Yabancı büyük tur operatörlerinin de aktardığı bilgi gösteriyor ki, daha önce Türkiye'ye gelenlerin Türkiye'nin farkını fark ettiklerinin işaretlerini araştırmalar gösteriyor" diye konuştu.
Bakan Avcı, Rusya, Almanya, İngiltere gibi geleneksel pazarların yanına Japonya, Çin, Hindistan, Kuzey Afrika'yı katarak pazarı genişletmeyi amaçladıklarını söyledi.

bakan-avci-ntv7.jpg

FILMLERDE GEÇMIŞ YıLLARA GÖRE YAŞ SıNıRı YÜKSELTMEK YOK
Filmlerdeki yaş sınırı tartışmasına değinen Avcı, "Kültür Bakanlığı kendi içinde komisyonuyla yaş grubunu karar veriyormuş gibi algı var, bu doğru değil. Karar veren komisyon bakanlık temsilcisi, meslek birliklerinden ve psikologdan oluşan temsilciler var. Üç kişilik komisyon karar veriyor. İtiraz olursa üst kurul var. Kültür Bakanlığı, İçişleri ve Milli Eğitim'den birer üye. Sinema kuruluşlarından üç üye. Alanında doktora derecesi olan sosyolog, psikolog, ve çocuk gelişim uzmanı. 9 kişilik kurul karar veriyor. Genel izleyiciye sunulamaz denilen sadece 3 film var. 921 film geçen yıl değerlendirmeye tabi tutulmuş, hiçbirine gösterilemez hükmü verilmemiş. Dışarıdan pompalanan "Türkiye'de olağanüstü şartlar uygulanıyor" propagandaları sinema sektörüne yansıtılmış olabilir. Geçmiş yıllara göre yaş sınırı yükseltmek yok" şeklinde konuştu.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.