• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

THY Meclis gündeminde

THY Meclis gündeminde
CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle THY ile ilgili meclis soru önergesi verdi.

ANKARA- CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle THY ile ilgili meclis soru önergesi verdi. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in dün meclise sunduğu soru önergesinde Türk Hava Yolları’na ilişkin bir takım sorular yer aldı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle sunulan soru önergesinde şu ifadeler yer aldı:

1-THY’nın Boeing veya Airbus firmasıyla gelecek yıllara sari yolcu uçağı alım (Leasing v.b) anlaşması var mıdır? Varsa hangi firmadan kaç adet uçak alımı planlanmıştır ve bunların en son teslim tarihi nedir? Bu uçaklar için bu güne kadar ne kadar ödeme yapılmıştır?

2-Son bir yıl içerisinde uçuş hatlarından hangileri iptal edilmiş. Halen bakım yapılanlar da dahil (ayrıca belirtilerek) kaç adet uçak uçuştan çekilmiştir? Çekilen uçakların tip ve modeli nedir?

3-Uçak alımı ya da her türlü kiralanmasına ilişkin işlemlerde aracı kişi ya da kurumlara bu güne kadar ne kadar aracılık komisyonu veya bedeli ödenmiştir? Basında da sık sık yer alan bu konuya ilişkin olarak bu güne kadar herhangi bir araştırma veya soruşturma yapılmış mı dır?

4-Halen THY bünyesinde görev yapan yabancı personel sayısı kaçtır bunlar hangi görevleri yürütmektedir?

5-Özellikle THY’nin yurt dışı temsilciliklerine atamalarda hangi kriterler uygulanmakta, halen yurt dışı temsilciliklerde kaç personel görev yapmaktadır? Bu personele bir yılda ödenen toplam ücret ve kira ile ofis kiraları da dahil bu temsilciliklerin THY’ye yıllık maliyeti nedir?

6-THY’ İMKB de işlem gören bir A.Ş. olması sebebiyle hangi bağımsız denetim şirketince denetlenmiş ve denetim sonucu 2016 yılı sonu itibariyle diğer iştirakleri de dahil kar-zarar tablosu nedir?

7-Son bir yıl içerisinde özellikle yurt dışı uçuşlarda uçakların koltuk kapasiteleri esas alındığında doluluk oranı ve verimliliği L/F nedir?

8-THY’nin 2016 yılı içerisinde tanıtım ve pazarlama faaliyetleri adı altında sponsorluk, reklam v.b ayırdığı bütçe ne kadardır. Gerçekleşen harcama miktarı nedir?

9-THY’nin yurt dışı uçak alım ya da kiralama anlaşmalarından vazgeçme durumunda ödenecek herhangi bir ceza-i müeyyide var mıdır? toplam olarak ne kadardır? THY filosundaki Airbus 330 tipi uçakların bir kısmını yere indirirken Skymark şirketinden Finansal kiralama yöntemiyle kiraladığı 7 adet Airbus 330 neden filosuna katmak zorunda kalmıştır?

10-THY’ kadrolarında kaç müdür, kaç şef, kaç Daire başkanı görev yapmaktadır? THY’de 670 müdürün olduğu iddiaları doğru mudur? THY'nin 800 pilot fazlası olduğu söylenmektedir. Bu doğru mudur? Bir personel olan istasyonlarda bir şef ve bir de müdür bulunmaktadır. (Van) İç hatlardaki istasyonlarda müdürlük bulunması zaruri midir?

11- Afrika ve Kuzey Irak gibi risk oranı yüksek olan bölgelere yapılan uçuşlarda uçakların sigorta prim bedelleri ne kadardır? Yapılan kazalardan sonra THY’nin sigorta prim oranları ne kadar artmıştır? THY uçaklarının sigortaları hangi şirket tarafından yapılmaktadır?

12- VIP uçak filosu için satın alınan VIP uçaklar için bugüne kadar ne kadar para ödenmiştir? Bu uçakların yakıt, sigorta, bakım, personel, üst geçiş, yer hizmetleri, konma- konaklama giderleri de dahil yıllık toplam işletme giderleri ne kadardır?

13- 2002 -2016 yılları arasında THY tarafından kaç lisansiye (Pilot, Teknisyen, Dispach, Kabin Hizmetleri Memuru) veya idari personel işten çıkarıldı veya emekli edildi. Yıllar itibariyle bunlara toplamda ne kadar tazminat ödendi?

Ainport Haber
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.