• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Turist rehberleri destek istiyor

Turist rehberleri destek istiyor
ADRO Başkanı ve TUREB Disiplin Kurulu Üyesi İsa Akdağ, Turist rehberlerin turizme verilen destek paketinden yaarlanması gerektiğini söyledi.

İSTANBUL- Adana Rehber Odası –ADRO Başkanı ve Turist Rehberleri Birliği-TUREB Disiplin Kurulu Üyesi İsa Akdağ, Türkiye’nin tanıtımında önemli rol oynayan 14 bine yakın turist rehberinin turizme verilen destek paketinden faydalandırılması gerektiğini belirterek “Hiç olmazsa bu kriz dönemi geçene kadar vergi muefiyeti getirilmelidir”dedi. Akdağ, turist rehberlerinin hiçbir sosyal güvencesi bulunmadığını belirterek, işsizlik ödeneği sağlanması, işsiz geçen dönemde rehberlere eğitim desteği sunulması, rehberlere faizsiz kredi, işsizlik sigortası, ucuz konut desteği ve sosyal imkânlar sağlanması gerektiğini belirtti.

REHBERLERE VEFA GÖSTERİLMESİNİ BEKLİYORUZ
Turist rehberlerinin gece gündüz, yaz kış demeden en kötü dönemde bile ülke tanıtımında önemli rol oynadığını söyleyen İsa Akdağ “Profesyonel turist rehberleri, 2016 ‘da artan terör olayları neticesinde, maalesef işlerini kaybetmiş ve evlerine ekmek götüremez duruma gelmişler. Bu durumda, devletten, böyle eğitimli, kültürlü ve aynı zamanda ülkemizin aynası olan camiaya sahip çıkma ve vefa göstermesini bekliyoruz.”

YOKSA YETIŞMIŞ REHBERLERI KAYBEDERIZ
İsa Akdağ, turist rehberlerinin bir çoğunun turizmdeki kriz nedeniyle işbis olduğunu belirterek kamu kurum ve kuruluşlarda, turizmi ilgilendiren kadrolarda turizm rehberleri istihdam edilmesi gerektiğini söyledi.
İsa Akdağ sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer Rehberler göz ardı edilip küstürülürse, ilerde turizmin en çok ihtiyaç duyacağı, kaliteli, yetişmiş ve kültürlü bir kitleyi kaybetmiş oluruz.
Turizm tekrar şaşalı dönemine döndüğünde, bu kadar eğitimli ve aydın olan ülkemizin turizm elçileri o zaman aramızda olmayabilir.
Bir an önce, turizmin en önemli paydaşı olan, rehberlerin farkına varılmalı,
Turizmcilere sağlanan, destek paketine dâhil edilmeli ve turizmin vazgeçilmez en önemli ayağı olduğumuzu bütün camia kabul etmelidir.”
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.