• BIST 9524.59
  • Altın 2489.016
  • Dolar 32.4901
  • Euro 34.759
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • Antalya 21 °C

Başbakan: Noel Baba kıyafeti yok

Başbakan: Noel Baba kıyafeti yok
Reina saldırısı için konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Noel Baba kıyafeti iddialarını yalanlayarak "Aslı astarı yok. Bildiğiniz silahlı bir terörist." dedi.

İSTNBUL- Reina'daki hain saldırının ardından ilk kez konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Noel Baba kıyafeti iddialarını yalanlayarak "Aslı astarı yok. Bildiğiniz silahlı bir terörist." dedi.
Başbakan Saldırıyla İlgili Çok Konuşulan İddiayı Yalanladı: Aslı Yok

Reina'daki hain saldırının ardından mikrofonların karşısına geçen Başbakan Binali Yıldırım, önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Terör bizi korkutamaz, biz terörü korkuturuz." dedi. Öte yandan Binali Yıldırım, teröristin Noel Baba kıyafeti giydiğiyle ilgili iddiayı da "Aslı astarı yok." diyerek yalanladı.

İşte Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Dün akşam bir eğlence merkezinde savunmasız sivil insanlara karşı alçakça bir eylem gerçekleştirildi. Bu olayda Türk ve yabancı uyruklu olmak üzere 39 masum insan hayatını kaybetti, 60'un üzerinde yaralı var. Yaralılardan durumu kritik olanlar var. Hastanelerimiz ve doktorlarımız büyük çaba gösteriyorlar.

"MÜCADELEMİZİN BİR KARŞILIĞININ OLACAĞINI BİLİYORDUK"

Terörün amacı birliğimizi beraberliğimizi zedelemek. Türkiye bir süreden beri bölgede hem bölücü terör örgütüne karşı, hem FETÖ ve DAEŞ'e karşı amansız bir mücadele veriyor. Bunun bir karşılığı olacağını biliyoruz ama teröre asla boyun eğmeyeceğiz. bugün burada olan terör dünyanın başka bir ülkesinde de olabilir. Bunun garantisi yok, hiç bir ülke güvende değil.

"TERÖR BİZİ KORKUTAMAZ, BİZ ONU KORKUTURUZ"

Türkiye'nin Suriye'de önemli bir görev alması ve attığı adımlar ciddi bir başarı anlamına geliyor. Bu ve buna benzer olaylarla tüm ülkeler karşılaşılabilir. terör bizi yıldıramaz, kardeşliğimizi bozamaz. terör bizi korkutamaz, biz onu korkuturuz. Terörün üstüne gitmeye devam edeceğiz. Bir kez daha hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum.

NOEL BABA İDDİASI YALAN

Bazı yerlerde kulağıma geliyor, 'terörist noel baba kılığına girmiş gelmiş ve bu olayları yapmış.' Aslı astarı yok. Bildiğiniz silahlı bir terörist. Silahını çekerek kapıdaki korumaları ve bir polisimizi şehit ediyor ve ondan sonra da içeri girip rastgele kurşun yağdırmak suretiyle insanlarımızın ölümüne vesile oluyor. Bunun dışında, silahını olay yerinde bırakıp, kargaşadan yararlanarak olay yerinden kaçıyor.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ

Bununla ilgili ihtimaller şekillenmeye başladı. Polis emniyet istihbarat birimleri yoğun bir koordinasyon içerisinde çalışmayı yürütüyorlar."

"HİÇBİR ÜLKE GÜVENDE DEĞİL"

Terörün amacı birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi zedelemek, emellerine ulaşmak için ortam hazırlamaktır. Türkiye bir süreden beri bölgede hem bölücü terör örgütüne karşı, hem FETÖ terör örgütüne karşı, hem de Suriye ve Irak'taki otorite boşluğundan kaynaklı DEAŞ terör örgütüne karşı amansız bir mücadele veriyor. Bunun bir karşılığı olacağını biliyoruz ama teröre asla boyun eğmeyeceğiz. Bugün burada olan terör, dünyanın bir başka ülkesinde yarın olabilir. Bunun hiçbir garantisi yok. Hiçbir ülke bu terör olaylarından güvende değildir. 'Bizde terör olmaz' diyemez. Birkaç gün önce Almanya'da oldu, Irak'ta oldu. O yüzden bizim söylediğimiz bir şey var terörün kutsalı olmaz, dini olmaz. Terör her yerde terördür. Terörle mücadelede çifte standarda, terörle mücadeleyi başarıya ulaştırmaz. Türkiye'nin Rusya ile birlikte Suriye'de önemli bir insiyatif alması ve Suriye'de uzun süre savaşı sona erdirme yönündeki adımları ve bunun BM tarafından kabul edilmesi, bölgede terörle mücadelede ciddi bir başarı anlamına geliyor. Bundan sonra bu ve buna benzer olaylarla bütün ülkeler karşılaşılabilir. Türkiye'de de olabilir.

İleriHaber

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.