• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • Antalya 27 °C

Kumbaba Moteli Doğuş radarında

Kumbaba Moteli Doğuş radarında
Belediye ihale açarsa teklif verecek olan Doğuş’un burayı İstanbul’un yakınında lüks bir mekan haline getirmeyi planladığı konuşuluyor

İSTANBUL-Şile, İstanbul’un yanı başındaki turizm merkezlerinden biri. Hafta sonları İstanbulluların nefes alabildiği bir yer. Karadeniz sahilindeki bu ilçede irili ufaklı birçok otel bulunuyor.

Ancak bunlardan en eskisi şu anda restorasyonda. 2013 yılında yanan Kumbaba Motel’den bahsediyoruz. Şile’nin en eski oteli olan Kumbaba Moteli plaj üzerinde kurulu olan tek otel.
Doğal sit alanı içindeki bu yerin tarihi özelliği var. Kumbaba Moteli 1950 yılında inşa edilmiş ancak buranın geçmişi Bizans dönemine kadar uzanıyor. Bizans İmparatorluğu döneminde kum banyosu yapılan bir yer olarak biliniyor ve buradaki kumun romatizma gibi hastalıklara iyi geldiği söyleniyor.

kumbaba-sile-2.jpg

DÜNYACA ÜNLÜ MODA DEVİNİN DOĞUŞ GRUBU PLANI

İşte, bu tarihi yer için Şile Belediyesi’nin bir restorasyon çalışması devam ediyor. Mekan Şile Bezi üretiminin uygulamalı olarak gösterildiği bir tesise dönüştürülmeye çalışılıyor.
Restorasyon çalışmalarını 2017 yılı içinde bitirilmesi hedefleniyor. Burası şu anda bir kültür merkezi gibi planlanıyor olsa da turizmcilerin ilgisini çekmiş durumda. Bize gelen bilgilere göre, Şile’nin en eski oteli Kumbaba Moteli büyük grupların radarına girmiş.

kumbaba-sile-3.jpg

YUNANİSTAN’IN İNCİSİ DOĞUŞ GRUBU’NA GEÇİYOR

Turizm alanında 12 otelle hizmet veren Doğuş Holding’in Kumbaba Motel ile ilgilendiğini duyduk. Belediye tarafının restorasyon çalışmalarını tamamlamasını bekliyormuş. Belediye ihale açarsa teklif verecekmiş.
Doğuş’un burayı İstanbul’un yakınında lüks bir mekan haline getirmeyi planladığı konuşuluyor. Tabii bu hedeflerin hayata geçmesi için Şile Belediyesi’nin çalışmalarını tamamlayıp ihaleye çıkması gerekiyor.
Yine bize gelen bilgilere göre başka gruplar da ilgileniyormuş. Seneye Şile kumsalında büyük kapışmaya hazır olun… Doğuş Grubu patronu Ferit Şahenk'in 'Rüya'sı gerçek oluyor

Para dergisi
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.