• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Travel Turkey İzmir kapılarını açtı

Travel Turkey İzmir kapılarını açtı
10'uncu Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, 36 ülke ile 60 ilden toplam bin 179 katılımcı ve Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile açıldı.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İZMİR -
Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’nde Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “Ülkemizin önümüzdeki yıllarda eski ritmini yeniden yakalayacağını hatta onu da aşacağına inancımız tamdır”dedi.
10'uncu Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın da katılımıyla açıldı. Turizm fuarının partner ili Mersin, uluslararası destinasyon partneri de Akabe oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın öncülüğünde gerçekleşen Erken Rezervasyon Kampanyası'nın 2017 lansmanının da yapıldığı fuarda, 36 ülke ile 60 ilden toplam bin 179 katılımcı yer aldı. Turizm fuarıyla eş zamanlı olarak 2'nci Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi de gerçekleştiriliyor. Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hükümetten İnciraltı'da sağlık turizmi alanında planlama yapılması için yardım istedi.

bakan-nabi-avci.jpg

BAKAN AVCI, "ESKİ RİTMİNE KAVUŞUP GEÇECEKTİR"
Açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da, 5 ülke ile başlanan fuar yolculuğunu, 2015 yılı itibariyle bini aşkın katılımcı ve 60 ülkenin ağırlanması başarısına çıkardıklarını anlattı. Dünya genelinde yaşanan gelişmelerin, Türk turizminde 2016 yılında olumsuz etkiler oluşturduğu da vurgulayan Nabi Avcı, "Ülkemizde bu durumdan şüphesiz etkilenmiştir. Ancak tarihi, kültürel birikimimizi, eşsiz doğal zenginliklerimiz, en önemlisi krizleri aşma konusunda her zaman çok başarılı olan sektörümüz sayesinde, ülkemizin önümüzdeki yıllarda eski ritmini yeniden yakalayacağını hatta onu da aşacağına inancımız tamdır. Travel Turkey İzmir Fuarı'nı turizmdeki sıkıntıların giderilmesi yönünde fikirlerin ortaya çıkacağı, aynı zamanda turizm eğilimlerinin masaya yatırılacağı bir organizasyon olarak görüyoruz. Ülkemizde erken rezervasyon kampanyasının da bu fuarda 2017 lansmanın yapılmasını çok anlamlı buluyoruz. Fuarımızın İzmir ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

travel-turkey-16a.jpg

SAĞLIK TURİZMİ ÖZEL STANDI YER ALDI
Dünya ve ülke turizminin İzmir'deki buluşması olan 10'uncu Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, Fuar İzmir Fuarı’nda Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi-THTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak önderliğinde 35 ülkeden 97 alım heyete yer aldı.
11 Aralık tarihine kadar açık olacak fuar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlendi. Fuarın partner ili Mersin, uluslararası destinasyon partneri de Akabe oldu. Fuarın açılış töreni de D holünde gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra sektörün önde gelenleri açılışa katıldı.
Fuarda, seyahat acentaları, tur operatörleri, iş ve kongre turizmi, bakanlıklar, konsolosluklar, oteller, tatil köyleri, yat, kruvaziyer turizmi, marina, uluslararası turizm otoriteleri, borsalar, kafeterya ve restoranlar, aktif macera turizmi, belediyeler, bankacılık, sigorta firmaları, kültür turizmi, valilikler, il kültür turizm müdürlükleri, dalış okulları, spor turizmi, kalkınma ajansları, havayolları, turizm teknolojisi, turizm birlik, dernekleri, otel ekipmanları firmaları, turizm taşımacılığı, turizm medyası, eğitim turizmi, bilgi, enformasyon teknolojileri, medikal kuruluşlar ile sağlık kuruluşları yer aldı.

ito-baskani.jpg

İTO BAŞKANINDAN ELEŞTİRİ
Törendeki konuşmacılardan İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, ABD ve Avrupa ülkelerine yönelik eleştirilerde bulundu. Ekrem Demirtaş, şöyle dedi: "Turizmde 2016 yılı iyi geçmedi. Turizmin kaderi tüm dünyada ortaktır. ABD'nin, Avrupa'nın, Türkiye'yi gidilemeyen ülke olarak göstermesi sadece bizi rahatsız etmiyor. Aynı zamanda kendi ayaklarına da kurşun sıkıyorlar. Kruvaziyer gemileri, İzmir'e gelmeyerek, Şangay'a, Dubai'ye gidiyor. Ancak. oralarda Türkiye'deki gibi para kazanamıyorlar. 'Senin ülken, benim ülkem' demeden terör sorununu hep birlikte çözmemiz gerekiyor. Sapıklar, manyaklar, bunlar tükenmez. Daha güvenli bir dünya için el birliği, güç birliğiyle mücadele etmeliyiz. Hükümet de turizme destek vermeli, elinden tutmalı. Turistin boşalttığı odayı da bizler doldurmalı iç turizmi canlandırmalıyız."

basaran-ulusoy.20161208185819.jpg

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise fuarla birlikte İzmir'in turizmdeki bugünkü başarısının, 1923 yılında Cumhuriyet'in ilk yıllarında iktisat kongresini toplayan Mustafa Kemal Atatürk'e ait olduğunu ifade etti. Yabancı ülkelere de seslenen Başaran Ulusoy, "Türkiye'yi kenarda bırakamazsınız. Türkiye sizin için önemli bir ürün. Böyle bir ürünü kenarda bırakamazsınız. İç turizm Türkiye'de gelişmekte. Eskiden sağlıklı yaşamak için Türkiye'ye gelin derdik, artık sağlıklı yaşlanmak için Türkiye'ye gelin" diye konuştu.

aziz-kocaoglu.jpg

NCİRALTI İÇİN HÜKÜMETE SESLENDİ
Ev sahibi olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise İnciraltı'nda sağlık turizmi için hükümete seslendi. Aziz Kocaoğlu, şunları söyledi:
"İzmir, sanayi, ticaret, liman faaliyetlerinde, tarımda birçok sektörde büyümesini sürdürecek. Ama İzmir refahı, kalkınmayı zenginleşmeyi hizmet sektörü turizm sektöründe yakalayacaktır. Sıçrama yapacağımız iki tane sektörümüz var. Bu stratejik planın sonucu olarak içinde bulunduğumuz fuar alanı yapıldı. Kongre merkezinin yapım çalışmaları devam etmektedir. Turizm ve hizmet sektörünü çeşitlendirme zorundayız. İzmir, her şeyiyle, doğasıyla, deniziyle en önemlisi dünyaya açık hoşgörülü, demokrat, kendi yaşam biçimini oluşturmuştur. İzmir'e turizme ev sahipliği yapmak çok ama çok yakışmaktadır. Bu tespit doğrulduğunda çalışmalarını sürdürüyoruz. İzmir'de, yatırımdan çok yapılması gereken planlama çalışmalarıdır. Merkezi hükümetle birlikte planlama çalışmalarının yapılması gerekmektedir. Bunlardan en önemlisi, 700 hektarlık İnciraltı bahçelerarası bölgesinde sağlık planlamasının yapılmasıdır. Tıp fakültelerinin hastanelerin, termal otellerin yapılmasını sağlayacak planlamanın İzmir'i sağlık sektöründe Türkiye'nin en iyi sağlık merkezlerinden birisi haline getirecektir."
Başkan Aziz Kocaoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'yı İzmir'e yapacakları ve yapmak istedikleri projeler için kente özel olarak davet ettiğini de söyledi.
İzmir Valisi Erol Ayyıldız da "İzmir'in ve ülkemizin tanıtılması için önemli bir fırsat olarak gördüğümüz bu organizasyonu, yerli ve yabancı katılımcılarla birlikte yararlı olmasını diliyoruz. Bu anlamda katkısı olan herkese şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

ERKEN REZERVASYON KAMPANYA BAŞLATILDI
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın öncülüğünde gerçekleşen Erken Rezervasyon Kampanyası'nın 2017 lansmanının da yapıldığı fuara, 36 ülke ile 60 ilden toplam bin 179 katılımcı bulunacak. Türkiye ile birlikte fuarın konuk ülkeleri, ABD, Afganistan, Arjantin, Avustralya, Azerbaycan, Bahreyn, Belarus, Bulgaristan, Cezayir, Etiyopya, Filistin, Güney Afrika, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Irak, İngiltere, İspanya, İsrail, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya, Namibya, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Rusya, S. Arabistan, Sırbistan, Sri Lanka, Sudan, Tunus, Ukrayna, Ürdün, Yunanistan ve Zimbabve oldu. Geçen yıl fuarda 31 ülkeden bin 8 katılımcı yer almıştı.

SAĞLIK TURİZMİ DE FUARDA YER ALDI
Alternatif turizm dalı olarak ön plana çıkan sağlık turizminin desteklenmesi için ilk kez oluşturulan 'Özel Sağlık Turizmi Bölümü'de fuarda yer aldı. Türkiye'nin sağlık imkanlarının tanıtılacağı alanda yabancı ülke temsilcileriyle, Türk sağlık temsilcileri, ikili görüşmeler yapacak. Sağlık turizmi özel bölümünde de, özel, vakıf ve üniversite hastaneleri, sağlık turizmi seyahat acentaları, göz hastaneleri, diş sağlığı, estetik merkezleri, saç ekim klinik ve merkezleri, tüp bebek hastaneleri, termal oteller, zayıflama ile diyet klinikleri firmaları yer alacak. 4 gün profesyonel ziyaretçiye açık olacak fuarın giriş ücretleri, hafta içi A holü 5 TL, B holü 15 TL oldu. İki holü ziyareti ise hafta içi 15 TL, hafta sonu 5 TL olacak.

AKABE, TANITILIYOR
Fuarın uluslararası destinasyon partneri olan Ürdün'ün Akabe şehri de, turizm ürünlerini ile doğal güzelliklerini tanıtma fırsatını elde etti. Bir dalış cenneti olarak nitelendirilen Akabe'nin, Bedevi göçebe kültürüne sahip UNESCO koruması altında, maceraperestlerin uğrak yerlerinden Wadi Rum'a (Yüksek Vadi) ve Petra Antik Kenti'ne ev sahipliği yapan bir kent olduğu ifade edildi. Partner il olan Mersin'i de tanıtım etkinlikleri fuarda yer alacak.

ÜNLÜ ŞEFLER GASTRONOMİ TURİZMİ KONGRESİ'NDE BULUŞUYOR
Turizm Fuarı'yla eş zamanlı olarak 2'nci Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi de düzenleniyor. D Holü'nde düzenlenen kongre, dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini bir araya getirdi. Alternatif bir turizm dalı olma yolunda ilerleyen gastronomi için atılabilecek adımlar, kongre boyunca uzmanlarca değerlendirilecek.
Sektörün önemli temsilcileri ile ulusal ve uluslararası konuşmacıların yer alacağı panellerde, Ege kültürünün gastronomi ile ilişkisi ve bu ilişkinin bölge turizminin kalkınmasına olan etkisi tartışılacak. Kongre ve panellere, Mehmet Yaşin, Sahrap Soysal, Prof. Dr. Artun Ünsal, Sırma Güven, Namık Kemal Döneleken, Pedro Berruecos, Hande Arslanalp, Ömer Kartın, Ferzan Kırhan, Can Ortabaş, Ebru Koralı, Nedim Atilla, Prof. Alp Salman, Ahmet Güzelyağdöken, Salim Kadıbeşegil, Gökçen Adar, Agnes Caso, Doç. Dr. Levent Köstem, Metin Suerkan, Dag Harman, Ahmet Örs, Ebru Erke, Nejat Yentürk gibi gastronomi yazarları, uzmanları konuk olacak. Kongre süresince İzmir Aşçılar Derneği ile Tolga Kamiloğlu, Rudolf Van Nunen ve Semen Öner gibi ünlü şefler workshoplar esnasında özel şov ve sunumlar yapacak.

travel-turkey-anitur.jpg

Anı Tur

travel-turkey-dans1.jpg

travel-turkey-laleli.jpg

THTC Başkanı Emin Çakmak ve Laleli Otelciler Plattformu

travel-turkey-musiad.jpg

Müsiad Hizmet Komitesi

travel-turkeydans4.jpg

travel-turkey-wow.jpg

Wow Otel ve kelim Otel

travel-turkey-van.jpg

Van standı

travel-turkeypresiden2.jpg

Radisson Blu Kayseri

travel-turkey-altin-kiz.jpg

Fuarın altın kızı
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.