• BIST 9467.22
  • Altın 2493.938
  • Dolar 32.5949
  • Euro 34.7884
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 22 °C

DRV Başkanı: Türkiye önemli pazar

DRV Başkanı: Türkiye önemli pazar
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile toplantı yapan DRV Başkanı Norbert Fiebig: Türk turizm ürünleri Alman pazarında çok önemli bir yer tutuyor.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Alman Seyahat Acenteleri Birliği- DRV Başkanı Norbert Fiebig Türkiye ile Almanya arasındaki turizm ilişkilerini geliştirmek amacıyla Türkiye Seyahat Acentaları Birliği -TÜRSAB işbirliğinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Türk turizm ürünlerinin Alman pazarında çok önemli bir yer tuttuğunu belirterek. DRV olarak Türk turizminin yanında olduklarını söyledi.
Norbert Fiebig, “Alman medyası, özellikle de darbe teşebbüsünden sonra, pek çok müşteride, Türkiye'deki durumun daha da kötüleştiği izlenimi bıraktı. İşimizi eski gücüyle geri almak istiyorsak bu izlenim acilen düzeltilmelidir” dedi.

drv-basaran-yonetim.jpg

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU’NDAN SÜRPRİZ TELEFON

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ela DRV Başkanı Norbert’in basın toplantısına DRV ve TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Toplantı sırasında TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’u telefonla aradı. Dışişleri Bakanı Sayın Çavuşoğlu daha sonra DRV Başkanı Norbert Fiebig ile görüşerek ikili ilişkilerin iyileştirilmesi için birlikte çalışmalırı gerektiğini söyledi.

drv-basaran1.jpg

ULUSOY: TURİZM İKİLİ İLİŞKİLERİ GELİŞTİREN SEKTÖRDÜR
Daha sonra konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilerin güçlü olduğunu, turizmin bu ilişkilerin geliştirilmesinde önemli rol oynayan bir sektör olduğunu belirterek “Turizmin kaybedilen gücünün yeniden kazanılması için turizmciler çok görev düşüyor. Bizler TÜRSAB ile DRV’nin kısa sürede bir aaya gelmesi sonucu turizmdeki iliykilerin düzelmesi için önemli çalışmalar başattık” dedi.

drv-basaran2.jpg

NORBERT FIEBIG: YAŞANAN ZORLUKLARLA NASIL BAŞA ÇIKABİLİRİZ?
Konuk DRV Başkanı Norbert Fiebig, zor bir turizm yılının sonunda Türkiye’de bulunmaktan ve Alman Seyahat Acentaları Birliği adına konuşma fırsatı bulduğu için memnun olduğunu belirterek “Almanya’nın önde gelen turizm endüstrisi birliği olarak, Türk partnerlerimiz ve arkadaşlarımızla son yaşanan zorluklarla nasıl başa çıkabileceğimizi görüşüyoruz. Türkiye’de tatil yapılmasına daha fazla ivme kazandırmak için birlikte çalışmalar yapıyoruz” dedi.

2016 TURIZM YıLı HEPIMIZ IÇIN ACı BIR HAYAL KıRıKLıĞı OLDU
DRV Başkanı Norbert Fiebig, konuşmasında şu konulara yer verdi:
Son yılların sürekli artan rezervasyon sayılarının ardından, 2016 turizm yılı hepimiz için acı bir hayal kırıklığı oldu. Rezervasyon sayılarında %40 oranına varan düşüşler Türkler ve Almanları üzdü. Uzun yıllardır ilk kez, düşüş yaşandı. Alman tur operatörlerinin ve seyahat acentelerinin ciro kayıtlarında Türkiye, Tunus ve Mısır için önemli negatif izler bıraktı. 2016 yılında sektördeki cirolarda tek haneli düşüşü kabul etmek zorunda kaldık. Turizmin ülke ekonomisine büyük oranda katkıda bulunduğu Türkiye'de, bu gelişme daha da dramatic oldu.

ARTıK % 100 GÜVENLIK HIÇBIR YERDE YOKTUR
Türkiye'de rezervasyon sayılarındaki belirgin düşüşün altında yatan nedenler nelerdir?
Müşterilerimizin birçoğu yılın başında İstanbul'daki korkunç terör saldırılarından kısa bir süre sonra-yeniden değerlendirildi. Seyahat planlarını güvenlik sebebiyle yeniden planladı. Seyahat kararı üzerindeki olumsuz etkiler ilkbaharda görüdü. Avrupa'daki birçok korkunç terörist saldırısı sonrasında müşteriler bunu giderek daha fazla fark etti. Artık % 100 güvenlik hiçbir yerde yoktur.
Bununla birlikte, müşteri kararları için yeni olan bu durumun etkisi giderek arttı Küçümsenmemeli ve gözardı edilmemelidir.

tursab-drv11.jpg

GÜNCEL SIYASI VE ETIK NORMLAR ÖNEMLIDIR

Müşteriler gidecekleri destinasyona karar verme sürecinde artan oranda, sözkonusu destinasyondaki güncel siyasi ve etik normların kendileri açısından kişisel olarak kabul edilebilir olup olmadığına da bakarak destinasyon seçimlerini yapıyorlar. Müşteri davranışındaki bu değişiklik çok ciddiye alınmalıdır.

ALMAN MEDYASININ YARATTIĞI İZLENİM DÜZELTİLMELİDİR
Alman medyası, özellikle de darbe teşebbüsünden sonra, pek çok müşteride, Türkiye'deki durumun daha da kötüleştiği izlenimi bıraktı. İşimizi eski gücüyle geri almak istiyorsak bu izlenim acilen düzeltilmelidir.
DRV, Türk turizm endüstrisinin bir dostu ve öyle kalacak. Gayemize inanıyoruz.
Birlikte, açık iletişim ve bilgi yoluyla ülkeye turizmi desteklemek için gayretimizi yoğunlaştırmak istiyoruz. Türk dostlarımıza ve tüm partnerlerimize, özellikle TÜRSAB’a mükemmel işbirliği ve turizmi güçlendirme ve insanları bir araya getirme amacı için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

TÜRKİYE ALMANYA İÇİN ÖNEMLİ BİR PAZARDIR
Almanya’nın yurtdışı seyahatlerinde Türkiye’nin en önemli ve en büyük kaynak pazarlarından birisi olduğunu söyleyen Norbert Fiebig, Almanların tüm seyahatlerinin üçte ikisinin yurtdışında bir ülkeye olması nedeniyle Türkiye pazarının önemine değindi.

basaran-ozkan2.jpg

Toplantıda TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Yönetim Kurulu Üyesi Numan Olcar, Bentour Seyahat Acentesi Başkanı Kadir Uğur ve Özkan Altıntaş birlikte oldu

2015’TE YAKLAŞıK 5.5 MILYON ALMAN TÜRKIYE’YE SEYAHAT ETTI

Türkiye, son yıllarda Alman tatilcilerin üçüncü büyük yabancı seyahat destinasyonu haline geldi. 2015 yılında yaklaşık 5.5 milyon Alman misafir, Türkiye’ye seyahat etti. Bu yüksek hacimli pazarda Alman tur operatörleri ve seyahat acentelerinin cirosu % 4 oranından fazla artış gösterdi. Dolayısıyla, Alman seyahat sağlayıcıları için Türkiye, portföylerinde önemli bir rol oynamaktadır.

BU YIL TERSİNE DEĞİŞİM OLDU
Bununla birlikte, bu yıl trendlerde tersine bir değişim oldu. Hedef ülke olan Türkiye, Mısır ve Tunus, Alman pazarında % 40 ila % 60 arasında önemli ölçüde değer kaybetti. Doğu Akdeniz'deki tatil yerleri, bir önceki yılda Alman seyahat acentelerinin toplam cirosunun dörtte birinden fazlasını oluştursa da, bu seyahatteki payları mevcut seyahat yılı boyunca yalnızca % 20'dir. Bunun, daha sonra daha ayrıntılı olarak anlatacağım farklı nedenleri var.

YıLLARCA ÖNEMLI BIR IŞBIRLIĞIMIZ OLDU
Almanya'nın Türk turizmine olan ilgisine bakarsak, Almanya'lı gezginler geleneksel olarak merkezi bir rol oynamaktadır. Türkiye ülkemizin en önemli kaynak pazarlarından biri olduğu düşünülmektedir. 2015 yılında en önemli kaynak pazar olmuştur. Yıllarca derin ve önemli bir işbirliğimiz oldu. Bu aynı zamanda TÜRSAB ile DRV arasındaki güvenilir, hatta dostça bir ilişki tarafından çok net bir şekilde yansıtılmaktadır. Bu sene DRV Heyeti ile ikinci kez Türkiye’ye geliyorum. Aynı zamanda, TÜRSAB defalarca Berlin'de konuğumuz oldu. Son olarak geçen Ekim ayında Berlin'deki yıllık toplantımızda TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'u ağırladık.

TÜRKIYE RAKIPSIZ FIYAT ILE TATIL PERFORMANSı GÖSTERIYOR
Ancak TÜRSAB ile DRV arasındaki yakın ilişki, Türk ve Alman turizm profesyonelleri ve bir bütün olarak turizm endüstrisi arasındaki ilişkileri de karakterize ediyor. Her iki taraf da yıllarca son derece başarılı bir şekilde işbirliği yapmış ve Türkiye rakipsiz fiyat ile tatil performans oranı ile mükemmel bir ürün geliştirdi.

TÜRKIYE SAHILLERI VE PLAJLARı ILE TATILE ORYANTAL TAT KATıYOR
"Türkiye’de Tatil" ürününün karakteristik özellikleri nelerdir, onu bir Alman tatilcinin bakış açısından çok çekici kılan şey nedir?
Avrasya kültürünün eşsiz çeşitliliğinin yanı sıra Kapadokya gibi çeşitli ve büyüleyici manzaralar, canlı şehirler ve dünyaca ünlü kültürel mekanlar değil, aynı zamanda sahilleri ve plajları ile bunların üzerine oryantal bir tat katmaktadır.
Türkiye çok yönlü tatil imkanları sunmaktadır ve tüm büyük Alman havaalanlarından mükemmel bir şekilde ulaşılabilmektedir. Dahası, giriş formaliteleri oldukça basittir.

DÜNYADA AİLELER İÇİN TÜRKİYE TATİLİNİN RAKİBİ YOKTUR
Türkiye, çok iyi bir turizm altyapısına sahiptir ve yaygın olan her şey dahil teklifleri ile özellikle aileler için son derece caziptir. Aileler için tatmin edici fiyat performansını değerlendirilebilecek dünyada neredeyse hiç alternatif destinasyon bulunmamaktadır. Dahası, otellerin imkanları geçtiğimiz yıllarda oldukça genişletilmiştir.
Sadece çok sayıda 5 yıldızlı tatil köyü değil, aynı zamanda ülke için tipik olan etkileyici şekilde yenilenmiş birçok küçük otel artan sayıda operatör tarafından hizmet vermektedir. Geçmiş yılların başarıları, bu muhteşem başarı öyküsü, her iki taraf için de çok çalışmayı içermektedir.

ALMAN TATILCI TÜRKIYE'YI SEVIYOR
Türkiye ve Almanya bu olumlu gelişmeyi tam tersine çevirmek için değil, aksine bunu devam ettirecek ortak çıkarlara sahip olmalıdır. Bu noktada, bir çok Alman tatilcinin Türkiye'yi kalplerine aldığını vurgulamak isterim. Doğayı, ülkeyi ve Türk insanını seviyorlar. Arkadaş ediniyor ve ner yıl Türkiye’ye gidiyorlar. Sıcak Türk misafirperverliğini, kelimenin tam manasıyla değil gerçekten yaşıyorlar.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.