• BIST 9524.59
  • Altın 2490.141
  • Dolar 32.4943
  • Euro 34.7434
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • Antalya 21 °C

Etstur 2017’de %15 büyüyecek

Etstur 2017’de %15 büyüyecek
Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, St Regis Otel’de ATS’nin reklam yüzü Burcu Esmersoy ile basın toplantısı yaptı

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, St Regis Otel’de ETS’nin reklam yüzü Burcu Esmersoy ile birlikte yaptığı basın toplantısında erken rezervasyon dönemini başlattıklarını belirerek “Erken rezervasyon başlattık. Erken al, az öde kampanyamızla 2017 hedefimizde yolcu sayısında %15’lik büyüme ile 1.500.000 misafir ağırlamak yer alıyor” dedi.

mehmet-ersoy-ets1.jpg

burcu-esmersoy2.jpg

ETS'nin reklam yüzü Burcu Esmersoy: Benim tatil tercihim Ege'dir

DİBİ GÖRDÜĞÜMÜZ RAKAMLARIN DÜZELMESİNİ BEKLİYORUZ

2016 yılı için söylenecek fazla şey olmadığını belirten Mehmet Ersoy “Yaşanabilecek olası kötü senaryoların yaşandığı bir sezonu geride bırakıyoruz. Dibi gördüğümüzü varsayarsak 2017 ile birlikte rakamların olumlu şekilde düzeleceğini ön görüyoruz. Avrupa’dan gelen ilk rakamlar çok iç açıcı olmasa da ilerleyen tarihlerde 2016 rakamlarını yakalayacak gibi gözüküyor” şeklinde konuştu.


mehmet-ersoy-burcu-6.jpg

ANTALYA 2017’DE ŞANSLI

Mehmet Ersoy, Rusya’dan turist akışının tekrar başlaması sebebiyle özellikle Antalya’da çok önemli doluluk artışları olacağını belgrterek “Rusya’daki artış beraberinde Rusça konuşan diğer ülkelerden gelen turist akışını da olumlu etkileyecektir. Bu sebeple özellikle Antalya bölgesini 2016’ya kıyasla 2017’de çok daha şanslı görüyoruz”dedi.

burcu-esmersoy1.jpg

Ersoy, Etstur’un 2016- 2017 erken rezervasyon dönemini başlattığını ve %45 indirim oranıyla başlayan erken rezervasyon dönemleri, her ay %5’lik oranda azalarak Mayıs ayına kadar devam edeceğini anlattı.
Mehmet Ersoy, Etstur olarak 2015 yılından sonra 2016 yılını da beklentilerinin üzerinde %30’luk bir büyümeyle kapatıtıtlarını belirtti. Ersoy, turist akışındaki bozulmada alternatif olarak iç pazar görüldüğü için özellikle Türk turistlerin çok avantajlı tatil imkânları yakaladıklarını ve daha çok tatile çıktıklarını söyledi.

mehmet-ersoy-burcu3.jpg

72 SAATE KADAR KOŞULSUZ IPTAL HAKKı

Mehmet Ersoy, darbe girişimi sonrası izinleri iptal edilen kamu personelinin yanı sıra tatile çıkmak istemeyen misafirlerin Etstur’dan satın aldıkları tatillerini iptal etmekte hiçbir sorun yaşamadıklarını söyledi.
Bu dönem içerisinde uygulanan Erken Rezervasyon Sigortası ile tatilcilere konaklamalarından 72 saat öncesine kadar tatilini sorgusuz iptal etme güvencesi de sağlandığını belirten Mehmet Ersoy “Yerli misafire söylemek istediğimiz şu; erken rezervasyon her zaman avantajlıdır. Bu yaşanan olumsuzluk aslında son dakika sürprizlerinin ne kadar gerçek olduğunu gösterdi hepimize. 72 saate kadar koşulsuz iptal avantajı, sigorta yaptıran tüm misafirlerin herhangi bir mağduriyet yaşamadan bu haklarını sorunsuz bir şekilde kullanmasına olanak sağladı” dedi.

ibrahim-cek-ets2.jpg

ETS Tur'un Yurt Dışı Turlar Müdürü İbrahim Cenk Okumuş: Yakınımızdaki yeni pazarlar ve uzak pazarlara açılmayı planladık.

mehmet-ersoy-burcu-4.jpg

TÜRK TURIST OTELLERDE AVANTAJLı OLACAK

Mehmet Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Otellerde fiyatlar döviz kurlarına göre ayarlanmasına rağmen son zamanlardaki yüksek kur artışları TL fiyatlara oteller tarafından birebir yansıtılmadı. Bu sebeple Türkler bu sene de birçok otelde yabancı turistten daha düşük fiyat ödemeye devam edecekler.”

mehmet-ersoy-burcu1.20161120204147.jpg

75.000 KIŞIYI YURTDıŞıNA GÖTÜRMEYI PLANLıYORUZ

Etstur’un yurtdışı rakamlarını açıklayan Mehmet Ersoy “Yurtdışı turlarda 2016 yılını ülkemizde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen %10 büyüme ile yaklaşık 65.000 kişi ile kapattık. 2017 yılında da %20 büyüme ile 75.000 kişiyi yurtdışına götürmeyi planlıyoruz. 2017 yılında düzenleyeceğimiz programlara alternatif olarak İran'dan Hindistan'a, Basko'dan Lapland'a pek çok yeni program hazırlayıp Etstur misafirlerinin beğenisine sunduk” dedi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.