• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 19 °C

Türkiye 2017'de 112 fuarda

Türkiye 2017'de 112 fuarda
Türkiye’nin turizmde konumunu sağlama alması ve ileri taşıması için Bakanlık, 2017 yılında 5 kıtada birden turizm fuarlarına katılıyor.

ANKARA- Kültür ve Turizm Bakanlığı, Avrupa’dan Avustralya’ya 5 Kıta, 56 ülkede 112 turizm fuarına katılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, geçen yılın son döneminden bu yana yaşananların turizm sektörünü bu süreci en az zararla aşmak için var gücüyle çalışmalarını sürdürüyor.
Dünya turizmi içerisinde önemli bir konumda olan Türkiye’nin turizm devler ligindeki konumunu sağlama alması ve ileri taşıması için kolları sıvayan Bakanlık, 2017 yılında 5 kıtada birden turizm fuarlarına katılacak.
Aralarında Almanya, Rusya, Hollanda ve İngiltere gibi merkezlerin yer aldığı 56 ülkede 112 fuarda boy gösterecek olan Türkiye, tanıtım ve pazarlamaya ağırlık verecek.

turkiye-fuar33.jpg

PAZAR VE ÜRÜN ÇEŞITLENDIRILMESI ÖN PLANA ÇıKARıLACAK

Bakanlık, her yıl, Türkiye'nin sahip olduğu tarihi, turistik, kültürel değerlerin etkili ve geniş bir şekilde tanıtılması ve pazar payının artırılması amacıyla belirlenen konsept çerçevesinde, yurt dışında gerçekleştirilecek uluslararası turizm fuarlarına katılıyor.
Türkiye'nin turizm faaliyetleri ve gelirlerine katkı sağlayan uluslararası ihtisas fuarlarında, bu yıl özellikle pazar ve ürün çeşitlendirilmesi konusunun ön plana çıkarılması amaçlanıyor.
Fuarlar ve yürütülmesi planlanan reklam kampanyalarında, deniz, kum, güneşe dayalı kitle turizminin yanında kültür, kış, yayla, kongre, inanç, sağlık ve golf turizmi gibi türlerde de Türkiye'nin potansiyeli öne çıkarılacak.

TURIZMCILER İÇIN 2017 İLK AYDAN İTIBAREN YOĞUN GEÇECEK

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 2017 fuar takvimine göre, Türkiye gelecek yıl, 7'si büyük, 75'i kamu, özel sektör işbirliği çerçevesinde, 30'u yurt dışı temsilcilikleri aracılığıyla 56 ülkede 112 turizm ihtisas fuarına katılacak.
Fuarlarla Türkiye'nin, Almanya, Rusya ve İngiltere gibi ana pazarların dışında, Orta Doğu, Güney Amerika, Çin, Japonya ve Güney Doğu Asya pazarları gibi potansiyel ve gelişmekte olan pazarlara daha fazla yönelmesi, bu pazarlarla ilgili tanıtım çalışmaları yürütmesi hedefleniyor.
Türkiye'nin temsil edileceği 7 büyük fuardan ilki, 10-15 Ocak 2017'de gerçekleştirilecek Hollanda'daki Utrech Turizm Fuarı olacak.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.