• BIST 9524.59
  • Altın 2489.018
  • Dolar 32.5474
  • Euro 34.68
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 18 °C

Yıldırım: AKM'nin ne özelliği var?

Yıldırım: AKM'nin ne özelliği var?
Başbakan Binali Yıldırım, Taksim AKM Tamam, Atatürk'ün adını taşıyor eyvallah ama çok daha güzel bir mimari yapı olabilir.

İSTANBUL- Başbakan Binali Yıldırım, Sepetçiler Kasrı'nda Şehrin Mimarları Buluşması etkinliğinde yaptığı konuşmada şehri güzelleştirmek için çalıştıklarını belirterek Taksim Atatürk Kültür Merkezi... Ne özelliği var o binanın? Tamam, Atatürk'ün adını taşıyor eyvallah ama çok daha güzel bir mimari yapı olabilir. Diyoruz ki, 'Onu kaldıralım, o alanı da genişletelim, kimliği olan, dört köşe cam giydirme bir bina yerine bizim kültürümüzü, tarihimizi, geçmişimizi geleceğe taşıyan güzel bir bina yapalım.' Bunda ne var?" şeklinde konuştu.

Yıldırım "Marka şehirler diyoruz, yaşanacak şehirler diyoruz. Aslında bizde AK Parti olarak hükümet programlarımızda seçim beyannamelerimizde bunu hep söyledik; marka, yaşanabilir şehirler kuracağız. Ancak şehirlerin öyle bir şehir kurmaktan önce devraldığımız medeniyeti korumak, onların zarar görmesini engellemek belki daha önemli. Medeniyetimizin izini taşıyan büyük şehirlerimize baktığımızda, İstanbul, Edirne, Bursa, Konya gibi şehirlere baktığımız da maalesef imar rantı ile geçmişin değerinin büyük bir savaşın içinde olduğunu görüyoruz. Ama ne yazıktı geçmişimiz, medeniyetimiz imar rantına her geçen gün yenik düşmekten kurulamıyor" dedi.

"MUHALEFET İKTİDAR AYRIMI HİÇ OLMAZ..."

Başbakan Yıldırım, "Belediyelerimizin üzülerek söylemek isterim ki, meclislerinin gündemindeki dosyaların yüzde 85'i imar revizyonu. İmar revizyonu konusunda da mecliste hiç kavga gürültü olduğuna da şahit olmadım. Muhalefet iktidar ayrımı hiç olmaz ve şehri çirkinleştirmekte adeta yarış haline girerler. Dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye başkanımız buradayken, bakanımız Mehmet Özhaseki buradayken benim en önemli uyarım, tavsiyem; artık kendi ellerimizle şehirlerimizi mahvetmekten, yok etmekten sakınalım. imar revizyonuna ve dikey yapılaşmalara artık dur diyelim" diye konuştu.

"TAKSİM ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ... NE ÖZELLİĞİ VAR O BİNANIN?"

Yıldırım, " 'Efendim Haydarpaşa Garı'nı filanca işe kullanacaklar.' Haydarpaşa Garı her işe kullanılır. Ne var bunda? Dışarıda duruyor güzel biblo gibi, içeriye de kütüphane yap, kültür merkezi yap, galeri yap. Her türlü kültürel, sosyal faaliyetin yapılabileceği, 24 saat yaşam alanı haline getirecek, insanların gece-gündüz gelip gideceği yer olsun. Şimdi in cin top oynuyor. Kim laf etse, hemen 'Tarihi Haydarpaşa Garı'na laf ettirmeyiz, el sürdürtmeyiz.' El sürdürtmeye sürdürtmeye ora da bir gün elden çıkacak haber vereyim. İşte Taksim Atatürk Kültür Merkezi... Ne özelliği var o binanın? Tamam, Atatürk'ün adını taşıyor eyvallah ama çok daha güzel bir mimari yapı olabilir. Diyoruz ki, 'Onu kaldıralım, o alanı da genişletelim, kimliği olan, dört köşe cam giydirme bir bina yerine bizim kültürümüzü, tarihimizi, geçmişimizi geleceğe taşıyan güzel bir bina yapalım.' Bunda ne var?" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.