• BIST 9676.05
  • Altın 2502.409
  • Dolar 32.5883
  • Euro 34.8536
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 21 °C

Londra WTM'de deniz kumu

Londra WTM'de deniz kumu
Londra WTM Turizm Fuarı’nda Türkiye salonu girişine Wellcome yazılırken yere Antalya sahillerinden taşınan deniz kumu serildi.

EMRE ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
LONDRA-
Dünya turizminde 2017 yılının geleceğini belirleyen Londra WTM Turizm Fuarı’nda Türkiye salonu girişine Wellcome yazılırken yere Antalya sahillerinden taşınan deniz kumu serildi. Tatil özlemi içindeki İngilizler deniz kumunu görünce önünden ayrılmadılar. Ayrıca Londra’nın Excel bölgesinde bulunan fuara ulaşımın sağlandığı tren istasyonlarında yer alan Türkiye’yi tanıtıcı afişler dikkat çekti.

wtm-londra-turkiye.20161108192030.jpg

Muğla, Antalya, İstanbul, Denizli ve Konya'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda şehirden yetkili, konaklama firması, turizm şirketi ve tur operatörünün katıldığı fuarda, standları gezenlere Türkiye’yi tanıtıcı broşür ve kataloglar dağıtıldı. Beyaz ve kırmızı lalelerle süslenen Türkiye standına yoğun ilginin olduğu fuarda Türk Hava Yollarının (THY) geniş alana kurulu standı da fuarda bulunan şirketler arasındaydı. Dünya turizminde 2017 yılının geleceğini belirleyen WTM Turizm Fuarı İngiltere'nin Başkenti Londra'da 37 nci kez kapılarını profesyonellere açtı. Fuar 9 Kasım 2016 Çarşamba gününe kadar kapılarını ziyaretçilere açık tutacak.

wtm-girisi.jpg

londra-wtm-16a.20161108185200.jpg

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, TÜRSAB standını ziyaret etti.

İRFAN ÖNAL: 2016 TÜM DÜNYA TURİZMİ İÇİN ZOR BİR YIL OLDU
Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Türkiye’nin dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında yer aldığını belirterek, “İngiltere’de de en fazla turist çeken ülkelerden biriyiz. 2016 yılı hepimiz, tüm dünya için zor oldu. Bir miktar turist kaybımız oldu. Ancak 2017 için çok umutluyuz. Onun için burada çok önemli bir temsil gerçekleştiriyoruz ülkemiz adına, bütün özel sektörümüzle birlikte. Bizimle burada, 2017’ye yönelik olarak, destinasyonlarımızın tanıtımını, tur operatörleri ve acentalarla iş görüşmeleri yapan 50’nin üzerinde sektörel temsilcimiz var.” diye konuştu.

2017 İÇİN UMUTLUYUZ
Önal, son yıllarda yapılan çalışmalarla Antalya’nın İngiltere’de popüler olmaya başladığınI belirten İrfan Önal şunları söyledi: “Türkiye’nin özellikle destinasyon çeşitliliğini, pazar çeşitliliğini, artırması gereken bir pazar İngiltere. Bu çerçevede genellikle burası Muğla’nın destinasyonlarının ünlü olduğu bir ülke. Fethiye, Dalaman, Marmaris ve Bodrum gibi. İstanbul keza çok popüler bir şehir turizm açısından, kültür turizmi açısından. İngilizleri aslında ülkemizde daha fazla, daha çeşitli destinasyonlarımıza çekebilirsek bu 2,5 milyon barajını burada çok daha yukarılara taşıyacağımızı düşünüyoruz. Bütün çalışmalarımız bu yönde ilerliyor şu anda. 2017 için çok umutluyuz. Çalışmalarımızı özellikle tur operatörleri ve acentalara yönelik olarak planladık. İmaj kampanyalarımızı bu çerçevede yine İngiltere’de planladık. Sektörel faaliyetlerimizi, sektörle birlikte yapacağımız işlerimizi planladık. Bakanlık olarak hazırız 2017’ye. Onun da mesajını şu anda veriyoruz.”
WTM Fuarı'na TÜRSAB adına TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, Yönetim Kurulu Üyesi Numan Olcar, Kurumsal İlişkiler Direktörü Ela Atakan, Fuarlar Direktörü Esra Tolgay, Kurumsal İlişkiler Departmanı’ndan Berna Akar ve Ar – Ge Departmanı’ndan Fatih Gönül katılıyor.

wtm-16-acilis.jpg

Londra Excel’de düzenlenen World Travel Market 2016 Fuarı’nın açılış kurdelesini WTM Direktörü Simon Press ile Hindistan Kültür ve Turizm Bakanı Dr Mahesh Shama birlikte kestiler.

londra-wtm-16-44.jpg

londra-wtm-1611.jpg

londra-wtm-1622.jpg

londra-wtm-1655.jpg

TÜRKİYE ADINA BİR FIRSAT DAHA KAÇTI

Ancak dünyanın gözünün üzerinde olduğu Londra’da yaklaşık 180 ülkenin katılımıyla böylesine büyük etkinlik olurken Türkiye’nin algı sorunun çözmek adına hiç kimse panellerde, oturumlarda, ödül sistemlerinde ve b2b görüşmelerinde yer almadı. Türkiye adına dünyanın bir adaya geldiği böylesine bir tanıtımın heba edildiği fuarda yine aynı manzaralar sergilendi. Türkiye’nin algısını düzeltmek için böyle bir fırsatı kaçırdığını gören turizmciler “Biz ayağımıza gelen fırsatı teper, sonra çok para harcayıp bu insanların yanına gitmek için ülke ilke gezeriz. Türkiye adına bir fırsat daha kaçtı yazık. Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere turizmi temsil eden tüm sivil toplum kuruluşlarının bu panellere birer konuşmacı ile katılarak Türkiye’yi anlatmaları gerekirdi” dediler.

wtm-16-emin-yunus.jpg

Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi,THTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak ve Genel Sekreter Yunus Gürkan fuarda Türkiye'nin sağlık turizmini tanıttılar

londra-wtm-16b.jpg

londra-wtm-16-tursab.jpg

londra-wtm-16-alihan.jpg

londra-wtm-16dogan.jpg


_londra-wtm-16-suleymann.jpg

TÜRKİYE 783 METREKAREDE

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde milli katılım yapan Türkiye, WTM Londra Fuarı'nda 783 metrekarelik bir alanda temsil ediliyor. Müşavirliği'nin oluşturduğu alanda 30'u özel sektör, 25'i kamu kurumu, dernek ve sektörel birlik olmak üzere 55 kurum ve şirket ile temsil ediyor.

İNGİLİZ TURİSTTE YÜZDE 31 AZALMA
İngiltere’den Türkiye’ye gelen turist pazarına bakıldığında 2015 yılında 2 milyon 512 bin turist geldiği görülüyor. Ancak arada bulunan dönemde meydana gelen olaylar sonucu bu yılın 9 aylık dönemi ile geçen yılın aynı dönemine bakıldığında yüzde 31 düşüşle 1 Milyon 481 bin İngiliz turistin Türkiye’yi ziyaret ettiği görülüyor.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.