• BIST 9524.59
  • Altın 2495.13
  • Dolar 32.5957
  • Euro 34.7784
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 16 °C

Rize’de Turizm Sempozyumu

Rize’de Turizm Sempozyumu
Turizme ivme kazandırmak amacıyla Rize Turizm Sempozyumu’nun 2.’si, 10 yıl aradan sonra Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

RİZE- Rize’de 10 yıl aradan sonra ilk kez turizm sempozyumu düzenlendi.İlki 2006 yılında yapılan Rize Turizm Sempozyumu’nun 2.’si, 10 yıl aradan sonra Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Rize’de turizme ivme kazandırmak amacıyla düzenlenen ve iki gün sürecek olan 2’inci Rize Turizm Sempozyumu başladı. Rize Valiliği, Rize Belediye Başkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Rize Ticaret Borsası Başkanlığı ve Rize Kültür ve Turizm Dayanışma Derneği iş birliği ile İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen sempozyuma Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Baki Alkaçar, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar ile STK temsilcileri ve turizmciler katıldı.

“RİZE İÇİN TURİZM DESTİNASYONU GELİŞTİRMEK MÜMKÜN”

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Baki Alkaçar, turizmin yerel yönetimlerle yönetilmesi gerektiğini belirterek, “Turizm dinamizmlerinin yerelle beraber çalışarak projeler üretmesinin doğru olduğunu düsünüyoruz. Bu sempozyumun böyle bir girişime vesile olacağına inanıyorum. Rize için bir turizm destinasyonu geliştirmek mümkün. Umarım bu sempozyum başlangıç olur. Biz bakanlık olarak yerelden gelecek her türlü öneriye ve birlikte çalışmaya açığız. Yeter ki somut öneriler olsun, somut adımlar atılabilsin” dedi.

“BÖLGEMİZ HİÇ BİR YERE BENZEMİYOR”

Sempozyumda konuşan Rize Valisi Erdoğan Bektaş da, Rize’nin coğrafi güzelliklerine dikkat çekerek, “Rize’nin bir iklimi var, bir coğrafyası var. Bu şartlar içerisinde yaşamak zorundayız. Bu coğrafyada çeşit güzellikler var. Doğa var, yeşillik var, deniz var, yağmur var su var. Güneş biraz eksik. Turizmde asıl olan farklı olmaktır, farklılıklar sunmaktır. Turizmde yatırım yapılan ülkeler ve şehirler ziyaretçilerine hep aynı şeyleri sunuyor. Ancak bizim Doğu Karadeniz olarak, Rize olarak çok önemli bir ayrıcalığımız var. Biz hiçbir yere benzemiyoruz. Ne derelerimiz benziyor, ne şalelerimiz, nede yaylalarımız. Bu çok önemli bir varlıktır. Ciddi bir potansiyelimiz var. Turiste sunacak portföyümüz iyi. Elimizde iyi ve nitelikli bir ürün var. Tanıtım noktasında biliniyoruz. Peki bu bilinmeyi, tanınmayı ekonomiye çevirebiliyor muyuz? Bu noktada maalesef başarılı değiliz. Bunun için şu soruyu kendimize sormalıyız; uygun bir alt yapımız var mı? Aslında çok önemli işler yapıldı. Karadeniz otoyolu, Ovit delindi. Artık ulaşılan bir yerdeyiz. Havalimanı start aldı. Yeşil Yol projesiyle Samsun Artvin birbirine bağlanıyor. Yeşil bir yoldan artık yaylalar gezilebilecek. İnsanlar ziyaret ettikleri yerlerde mevcut yaşam şartlarından taviz vermek istemiyorlar. Bunu sağlayamazsınız turizmden pay alamazsınız. Yeni yatırımlarımızla inşallah bu eksiklikleri gidereceğiz “ dedi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.