• BIST 9040.03
  • Altın 2301.296
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0591
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Frankfurt ISH’de dünya buluşuyor

Frankfurt ISH’de dünya buluşuyor
2500'e yakın katılımcı ve 200 bin ziyaretçinin katılacağı Frankfurt ISH 2017’nin İstanbul tanıtımında gelecekte akıllı binalar ve enerji tasarrufunun ön plana çıkacağı belirtildi.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL
- İklimlendirme sektörünün dünya liderleri 14-18 Mart 2017’te Türkiye’nin partner ülke olduğu Frankfurt ISH 2017’de ‘Water, Energy, Life’ (su, enerji ve yaşam) sloganı ile buluşuyor. Partner ülke olarak Türkiye'nin seçilmesi ISH bünyesinde ülkemizin büyüyen önemini yansıtıyor
Messe Frankfurt Istanbul ve İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan ve banyo ekipmanları, yapı, enerji, havalandırma ve yenilenebilir enerji
teknolojileri sektöründeki gelişmelerin, yeniliklerin sergileneceği ISH 2017 Fuarı’nın İstanbul Feriye Palace Restoran’da yapılan tanıtımında İSH 2017’de akıllı binalar ve enerji tasarrufu ön plana çıkacağı ve buna ilişkin teknolojilerin sergileneceği belirtildi.

isih-grup1.jpg

ÖNEMLİ KATILIM OLDU

Banyo Ekipmanları, Yapı, Enerji, Havalandırma ve Yenilebilir Enerji teknolojileri sektörünün lider fuarında “Partner Ülke Türkiye” olduğu için İstanbul Feriye Restoran’da yapılan basın toplantısı ile tanıtım yapıldı.

alman-heyet.jpg

Toplantıya Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarık, Sönmez ile Messe Frankfurt CEO’su Wolfgang Marzin ve İklimlendirme Sanayii İhracatçılar Birliği İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Poyraz, DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan ve Türkiye’den Sektörel Dernek Başkanları katıldı.

Messe Frankfurt İstanbul Genel Müdürü Tayfun Yardım ile Almanya’dan BDH (Federation of German Heating Industry) Genel Müdürü Andreas Lücke, FGK (Association of Air Conditioning and Ventilation in Buildings) Genel Müdürü Günther Mertz, VDS (Association of The German Sanitation Industry) Genel Müdürü Jens Wischmann ile ZVSHK (The German Sanitation, Heating and Air Conditioning Association) dernek başkanları yer aldı.

tayfun-yardim.jpg

marzin-12.jpg

WOLFGANG MARZIN: TÜRKİYE’NİN ÖNEMİ ARTIYOR
Messe Frankfurt İstanbul Genel Müdürü Tayfun Yardım’ın açılış konuşmasındanr sonra söz alan Messe Frankfurt CEO’su Wolfgang Marzin 2017 Haziran ayı sonunda ISH 2017 fuarı için Messe Frankfurt ve ISH konsept partnerleri tarafından oybirliği ile Türkiye’nin Partner Ülke seçildiğini söyledi.

marzin1.jpg

Wolfgang Marzin şöyle konuştu: ''Bu kararla birlikte Türkiye'nin ISH bünyesindeki hem ziyaretçi hem de katılımcı açısından artan önemini dikkate aldık. Türk ihracatının yüzde beşi sağlık, ısıtma ve klima sektöründen geliyor. Uluslararası klima hedeflerine ve enerji otarşisinin stratejik önemine ulaşma arzusu güçlü bir pazar için bunlar önemli nedenlerdir. Türkiye ile seyasal ve endüstriyel ilişkiler dışında önemli dotluk bağlarımız var. Frankuirt ISH fuarı iklimlendirmenin geleceğini tayin eden bir fuar olacaktır. Temiz hava, temiz su ve temiz yaşam sloganımız olarak geleceğimizi belirliyor.”

zeki-poyraz.jpg

ZEKİ POYRAZ: TÜRKIYE’NIN TICARI GÜCÜNÜ TANITACAĞIZ
İklimlendirme Sanayii İhracatçılar Birliği İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Poyraz, Türkiye’yi dünyada ön plana çıkarmak için Frankfurt SIH Fuarı’nın önemli bir arena olduğunu belirterek “Almanya, İtalya ve Türkiye en büyük katılımı gerçekleştiriyor. 200 bine yakın ziyaretçi ve 2500’e yakın katılımcı arasında 120 Türk firması ile yer alarak Türkiye’nin ticari gücünü tanıtacağız. Türkiye’den 185 ülkeye iklimlendirme ihracatı yapılıyor. En büyük pazarımız AB ülkeleri olduğu için Frankfirt ISH büyük önem taşıyor”dedi.

tarik-sonmez.jpg

TARIK SÖNMEZ: FUARLARı DESTEKLIYORUZ
Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarık Sönmez, Almanya ile Türkiye’nin tarihten gelen dostluk, kültürel ve ticari ilikileri bulunduğunu hatırlatarak “Almanya ekonomide en önemli ticarit partnerimizdir. Karşılıklı 35 milyar dolarlık iş hacmimiz bulunuyor. İlişkiler geişmesi için bu fuar önemlipotansiyele sahip bulunuyor. Ticari heyetlerin çalışmalarını destekliyoruz” dedi.

andreas-lucke.jpg

ANDREAS LÜCKE: YENI IŞBIRLIKLERI KURULACAK
BDH (Federation of German Heating Industry) Genel Müdürü Andreas Lücke, Alman iklimlendirme firmalarının Türkiye’de işbirlikleri bulunduğunu ve birlikte teknolojik gelişmelere imza attıklarını belirterek “Akıllı tekniklerin sergileneceği fuarda yeni işbirlikleri kurulacaktır. Fuar enerjiyi yüzde 50 oranında azaltmayı herefleyen yeni teknolojileri sunacaktır” dedi.

gunther-mertz.jpg

GÜNTHER MERTZ: TEKONOLIK BINA MODELLEMESI TANıTıLACAK
FGK (Association of Air Conditioning and Ventilation in Buildings) Genel Müdürü Günther Mertz enerji verimliliğinin konfor demek olduğunu belirterek akıllı teknolojinin yeni binalara uygulanması erektiğini söyledi. Mertz şunları anlattı: “Binaların iyi izole edilmesi gerekiyor. Türkiye ile yeni teknolojilerde birlikte çalışıyoruz. ISH’de yeni ve verimli iklimlerdirmeler sunulacaktır. Fuarda teknolojik bina modellemesi tanıtılacaktır Geleceğin akıllı binalarını göreceksiniz..”

omer-cihad-vardan-deik.jpg

ÖMER CIHAD VARDAN: ENERJININ PAHALı OLDUĞU DÖNEMDE FUAR ÖNEMLI
Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi- DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, ISH’ye yeni işbirlikleri kurmak için gidilmesinin önemine değindi. Vardar “Sadece ürün tanıtımı değil, yeni teknolojileri öğrenmek için fuar önemlidir. Türkiye’nin partner ülke olması bu çalışmanın değerini artırıyor. Enerjinin giderek pahalılandığı bir döneme fuar daha önemli oluyor” dedi.

jens-wichman.jpg

JENS WISCHMANN: SUYU VERIMLI KULLANıP ÇEVREYI KORUYORUZ
VDS (Association of The German Sanitation Industry) Genel Müdürü Jens Wischmann, banyo teknolojlerindeki gelişmelerde buyun verimli kullanılmasının hedeflendiğini belirtti. Temiz suya ihtiyaç olduğunu anlatan Wischmann şunları söyledi: “Suyu akıllı kullanmaktan bahsediyoruz. Banyoların tasırımında daha akıllı sistemleri araştırıyoruz. Enerjiyi doğru kullanırken çevreyi de koruyoruz. Bu nedenle ISH fuarında sunulacak yeni teknolojiler önem kazanıyor.

ish-plaket.jpg


2,400'DEN FAZLA KATILIMCI
Frankfurt’ta iki yılda bir düzenlenen ISH 2017 bir kez daha sektörün bir numarası olarak bilinen fuarın her yıl katılımcı ve ziyaretçi sayısı artıyor. 2017 yılında tüm pazar ve teknoloji liderleri de dahil olmak üzere 2,400'den fazla katılımcı en yeni ürünlerini ISH’de sergileyecek.
2015 yılında fuarın katılımcılarının %61'i ve ziyaretçilerin %39'u Almanya dışından geldi.
ISH 2017’nin sloganı dünyanın lider ticari fuarının odak noktasını ve ana fikrini net bir şekilde gösteren ‘Water, Energy, Life.’ Oladak seçildi. İki yılda bir düzenlenen bu ticari fuarı geleceğe odaklanmış kapsamlı yapı teknolojisinin spektrumu sayesinde, siyasi ve ekonomik talepleri karşılayan bir dizi çözümler sunuyor.

'İNSANLAR IÇIN BANYOLAR'
ISH Water bölümü sürdürülebilir sağlık ve yenilikçi banyo tasarımı üzerinde duruyor. Fuar 2017 yılında 'İnsanlar için Banyolar' sloganı altında düzenlenecek. Bu sayede özellikle kaynakların korunması ve hijyen, içme suyunun yanı sıra tasarım, sağlık, sağlıklı yaşam ve konfor gibi farklı konulara dikkat çekilecek. Bu bölümdeki katılımcılar sadece en son tasarım gelişmelerini değil aynı zamanda modern ihtiyaçları karşılayan ve sürdürülebilir teknoloji etrafında gelişen çevre dostu ve tasarım odaklı banyo çözümlerini sunacak.

ÖNCELIKLE ENERJI VERiMLiLiĞi
ISH Enerji ve Aircontec bölümünde odak noktası öncelikle enerji verimliliği ve binalardaki rahatlık olacak. Belirleyici trendler verimli ve geleceğe dönük teknolojiler ve akıllı bina hizmetleri teknolojisi alanında bulunuyor. Odak noktasını ağırlıklı olarak ısı ve yenilenebilir enerjilerin birleşimi oluşturacak. Bununla birlikte, dijital ısıtma sistemleri ve BT entegrasyonu yenilikçi ısıtma teknolojileri içinde önemli bir tema olacak.

ENERJI DEVRIMI
Hepsi tek bir slogan altında bir araya getirildi: Parlak bir geleceğe sahip enerji devrimi. Çözümlere sahibiz, böylece ziyaretçiler yenilikçi yapı sistem teknolojilerinin tüm bölümlerini görebilecek.
Soğutma teknolojisi alanındaki odak noktalarına enerji verimliliği ve evdeki rahatlığı içeren modern ev havalandırma sistemlerinin yanı sıra yeni binalardaki merkezi ve merkez dışı çözümler ve modernizasyon projeleri dahildir. Buna ek olarak ısıtma soğutma ve havalandırma alanlarının karşılaştığı teknolojik sorunlara da değinilecek.

DÜNYADA ISH FUARLARI
Sektör açısından dünyanın önde gelen ticaret fuarı olmasına ek olarak Frankfurt am Main'deki ISH markası uluslararası düzeyde de en iyi şekilde temsil edilmektedir:
•IPA tarafından düzenlenen ISH Hindistan, Delhi 23 - 25 Şubat 2017 (prömiyer)
•ISH Çin & CIHE, Pekin: 18 - 20 Mayıs 2017
•ISH Şanghay & CIHE, Şanghay: 5 - 7 Eylül 2017

MESSE FRANKFURT HAKKıNDA
Messe Frankfurt, dünya çapında 2,244 çalışanı ve yıllık 648 milyon Euro‘luk cirosu ile dünyanın lider fuar organizatörü firmalarından biridir. Messe Frankfurt’un 175’den fazla ülkeye hizmet veren 30 iştiraki ve 55 uluslararası satış ofisi bulunmaktadır. Günümüzde Messe Frankfurt tarafından dünyanın 50’den fazla şehrinde fuarlar organize edilmektedir. Messe Frankfurt 2015 yılında yarısından çoğu Almanya dışında olmak üzere 133* fuar organize etti. Frankfurt fuar merkezi, 10 fuar salonu ve birleşik kongre merkeziyle birlikte toplam 592,127 metrekarelik alana kuruludur. Messe Frankfurt, yüzde 60 hissesi Frankfurt belediyesine, yüzde 40 hissesi ise Hessen eyaletine ait olan bir kamu firmasıdır.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.