• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

Antalya Film Festivali başladı

Antalya Film Festivali başladı
53. Uluslararası Antalya Film Festivali açılışında 15 klasik aracın, yerli ve yabancı oyuncularla yönetmenleri halkla buluşturduğu kortej yoğun ilgi gördü.

ANTALYA Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Menderes Türel’in ev sahipliğinde 16- 23 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 53. Uluslararası Antalya Film Festivali muhteşem bir kortejle başladı. Antalya halkı ve tüm festival severler için bir gelenek haline gelen kortej, Antalya Kültür Park içerisindeki Cam Piramit Festival Merkezi önünden başlayarak, Akra Barut Otel’de sona erdi.

antalya-film-festivali18.jpg

15 klasik aracın, yerli ve yabancı oyuncularla yönetmenleri halkla buluşturduğu kortej yoğun ilgi gördü. Yaklaşık 2 saat süren kortej geçişinde sevdiği oyuncuları karşısında gören Antalyalılar, bol bol selfie çekti. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen etkinlikte caddelerde bulunanların yanı sıra şehrin tüm balkonlarında insanlar geçiş törenini alkışlarla izledi. Geçişte 1915 model Ford T, 1938 model Opel Admiral Covertibal,1949 model Plymouth, 1957 model Chevrolet Belair, 1958 model Chevrolet Belair, 1962 model Chevrolet, 1959 model Cadillac, 1952 model Austin, 1957 model Chevrolet, 1963 model iki adet Chevrolet Corvair, 1956 model Chevrolet ve 1972 model Chevrolet İmpala gibi sinema filmleri ve dizilerde kullanılan 15 klasik araç ‘Gelenekten Geleceğe’ mesajıyla adeta gövde gösterisi yaptı. Kortej, iki yıldır ‘sosyal sorumluluk ve farkındalık korteji’ olarak adlandırılırken, bu yıl katılımcılar tüm dünya coğrafyalarının ortak meselesi “göçmenler” sorunu ile 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminden sonra demokrasi ve birlik mesajını vererek ilerledi.

antalya-film-festivali25.jpg

antalya-film-festivali9.jpg

antalya-film-festivali26.jpg

Başlangıç törenine John Savage, George Hamilton, Esai Morales, Maria Garzia Cucinetta, Mustafa Alabora, Ali Düşenkalkar, Atilla Olgaç, Ali İpin, Aliye Uzunatağan, Ali Hürol, Ayten Uncuoğlu, Erdal Tosun, Erhan Yazıcıoğlu, Göksel, Gülseren Gürtunca, Gülsen Tuncer, Engin Ayça, Kazım Akşar, Özgür Çevik, Mehmet Özgür, Menderes Samancılar, Nursel Köse, Nilperi Şahinkaya, Niyazi Özgün Çoban, Selim Gürata, Selim Bayraktar, Şebnem Gürsoy, Tijen Par, Ümit İbrahim Kantarcılar, Yılmaz Gruda, Yeşim Gül, Ziya Kürküt gibi oyuncular katıldı. 15 aracın hepsinin yanına birer güvenlik yerleştirildi. Geçiş, drone kameralar tarafından da kayda alındı.

antalya-film-festivali7.jpg

antalya-film-festivali16.jpg

Festival Direktörü Elif Dağdeviren, görkemli başlayan festival korteji hakkında ‘Nasıl New York borsası ‘gong’ sesiyle başlıyor, bizim festivalimiz de kortejle start aldı. Şimdi önümüzde filmler, söyleşiler, atölyeler ve sanat etkinlikleriyle dolu geçecek bir hafta var. Antalyalı halkın korteje olan ilgisi yerli oyuncularımızla beraber yurtdışından gelenleri de çok mutlu etti. Ve festivalin görkemi karşısında şaşırdıklarını söylediler. Dünyada ‘tek’ olan bu geleneğimiz, yakında uluslararası bir marka haline gelecek. Her sene kortejlerimizde bunun yankılarını daha net duyuyoruz’ dedi.

antalya-film-festivali5.jpg

antalya-film-festivali21.jpg

12 KM’LİK STAR GEÇİDİ!

Cam Piramit’ten Akra Barut Otele kadar süren 12 km’lik yolda 2 saat boyunca Antalyalılar ile fotoğraf çektiren ünlü isimler halka karanfil dağıttı. Kortejin önünde bulunan açık otobüste Star Wars, Ninja Kaplumbağalar gibi filmlerin kahramanlarının maketleri de rengarenk bir atmosfer oluşturdu. Otobüse yerleştirilen bando, Türk ve dünya filmlerinin müziklerini çalarak coşkuyu iyice yükseltti. Bazı caddelerde yerli ve yabancı oyunculara çiğköfte ikramı yapılması ayrıca dikkat çekti. Hatta bir hayranı, sevilen oyuncu Gülsen Tuncer’i ‘Yemeğe bize gel’ diyerek evine davet etti. Yabancı oyunculardan Esai Morales’in halka Türkçe ‘Nasılsınız?’ diye sorması sempati topladı.

antalya-film-festivali6.jpg

antalya-film-festivali12.jpg

antalya-film-festivali13.jpg

MAVİ BONCUK FİLMİNDEKİ ARAÇ DA KORTEJDEYDİ!

Kortejin en önünde bulunan Menderes Samancılar ve Mustafa Alabora da en çok ilgi gören isimler arasındaydı. Kısa süre önce bir kaza geçiren Alabora ‘Hasta olmama rağmen festival ruhunu çok sevdiğim için geldim. Bu sene daha bir duygulu geçti. Halkın ilgisi karşısında gözlerim doldu’ diye konuştu. Kortejde kısa bir süre önce hayatını kaybeden Tarık Akan’ın Emel Sayın’la birlikte rol aldığı Mavi Boncuk filminde kullanılan 57 model pembe Chevrolet Belair de yer aldı.

antalya-film-festivali8.jpg

antalya-film-festivali11.jpg

ANTALYA’NIN MUHTEŞEM MANZARASINDA ‘HOŞGELDİNİZ’ YEMEĞİ!

‘Festival korteji Akra Barut Otel’de sona erdi. Korteje katılan oyuncular için yemek düzenlenen otelde, Festival Başkanı Menderes Türel ve Festival Direktörü Elif Dağdeviren oyunculara katılımlarından dolayı teşekkür etti. Yemekte ‘Amelie’ filmi ile dünyaca tanınıp sevilen Audrey Taotou ve hem oyunculuğu hem de zarafetiyle herkesin beğenisini kazanan Andie MacDowell da ekibe dahil oldu.
Antalya’nın muhteşem deniz manzarasında yedikleri yemek esnasında bol bol sohbet eden oyuncular, sonrasında otellerine geçerek dinlenmeye çekildi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.