• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Transit yolcu THY’den vazgeçmedi

Transit yolcu THY’den vazgeçmedi
THY Başkanı İlker Aycı: İş modelimizin içerisinde transit yolcu yüzde 60’a geldi. Lokalde bazı kayıplarımız var ama telafi ediyoruz”

İSTANBUL- THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “İş modelimizin içerisinde transit yolcu yüzde 60’a geldi. Lokalde bazı kayıplarımız var ama telafi ediyoruz” dedi.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, THY’nin Yeşilköy’deki Genel Müdürlük binasında, Sırbistan, Romanya, Ukrayna, Bosna Hersek, Azerbaycan ve Gürcistan’dan gelen basın mensuplarına Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişiminin anlatıldığı toplantıda konuştu.
“Darbe girişimi ve terör olayları, THY’nin yolcu sayısını nasıl etkiledi?” şeklindeki soruları değerlendiren Aycı, “Transitte yolcu kaybetmedik. Aslında lokal varışlı yolcuyu bir miktar kaybettik diyebiliriz. Bizi zorlayan da o. Tam tersi biz lokal varışlı yolcuda bir azalma olduğunda bunu telafi etmek için transite yüklendik. Bugün iş modelimizin içerisinde transit yolcu, yüzde 60’a geldi. Yani yüzde 40 lokal, yüzde 60 transit yolcu oldu. Bu transit yolcu, bizim bugüne kadar hiç çalıştırmadığımız kaslarımızı, satış teşkilatı olarak çalıştırmamızı sağladı. Bugüne kadar THY, transit satıyordu ama bu yaşanan süreçlerin ışığında güçlü bir transit ağı oluşturmak istedik. Bu kadar değişik ülkeden insanları aynı anda taşıyıp transiti artırmak konusunda satış pazarlama becerilerimizin sınırlarını yeni test ettik. Biz de bilmiyorduk” dedi.

uçuşlara “saat” düzenlemesi

THY, kış saati uygulamasının kaldırılmasıyla birlikte uçuşları ve tarifelerini yeniden düzenledi. Buna göre, 8-9 Ekim tarihlerinde yapılacak işlemle, 30 Ekim 2016-25 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek seferlerin saatleri, uluslararası ve yerel otoritelerin hava trafik düzenlemelerine uyum sağlanabilmesi açısından, Türkiye çıkışlı ve Türkiye varışlı olmak üzere bir saat ileriye alacak.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.