• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Türk turizmciler Yeni Delhi'de-6

Türk turizmciler Yeni Delhi'de-6
Yeni Delhi Büyükelçisi Burak Akçapar Hindistanlıları Türkiye’ye çağırarak Dünya turizminde 6’ıncı sırada olan Türkiye’de turizm adına tüm imkanları bulabilirsiniz

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
DELHİ / HİNDİSTAN
– Türk turizmcilerinin Hindistanlı seyahat acenteleriyle buluştuğu Hyatt Regency Delhi Oteli’nde “Destination Turkey Workshop and B2B” etkinliğina Türkiye’nin Yeni Delhi Büyükelçisi Burak Akçapar katıldı.

delhi-burak1.jpg

Büyükelçi Akçapar Hindistanlı turistin aradığı ülkenin Türkiye olduğunu belirterek “Türkiye turizmde dünyanın zirvesinde olan bir destinasyondur. Dünya turizminde 6’ıncı sırada olan Türkiye’de turizm adına tüm imkanları bulabilirsiniz” dedi.

delhi-tafi5.jpg

TİTC Başkanı Emin Çakmak toplantıya katılan Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği OTOAI Başkanı Guldeep Sahni'ye üzerinde nazar boncuğu bulunan özel bir hediye verdi. Toplantıya TAFİ Başkanı Traveer Chugh'da katıldı.

delhi-konus1.jpg

Kültür ve Turizm Bakanlığı organizasyonu ve himayesinde, TÜRSAB ile TÜROFED işbirliğinde, Türk Hava Yolları ve Türk-Hindistan Turizm Konseyi -TITC desteğiyle, yapılan “Destination Turkey Workshop and B2B” etkinliği Hyatt Regency Delhi Oteli’nde düzenlendi.
Etkinliğe 170’e yakın Hintli seyahat acentesi katıldı. Türkiye’nin turizmini ve potnsiyelini tanıtan eğitimle başlayan, sunumlarla devam eden etkinliğin workshop bölümünde Delhi acenteleri ile Türk turizmciler buluşarak önemli işbirlikleri kurdular.

delhi-ozgur.jpg

ÖZGÜR AYTÜRK: HİNDİSTAN HALKI TÜRKİYEYİ SEVİYOR
Türk turizmcilerle “Destination Turkey Workshop and B2B”de yer alan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşaviri Özgür Aytürk Hindistan halkının Türkiye’yi sevdiğini belirterek “Türkiye’nin hintli seyahat acenteleri tarafından bilinmeyen bölgelerimizi ve tesislerimizi yeniden tanıtarak onların ilgisini artırıyoruz. Bu etkinlik sonucunda Hindistan’dan önemli sayıda turistin Türkiye’ye gelmesini bekliyoruz. Dalaman ve Kapadokya Hintli turist için önemli bir cazibe merkezi haline glmeye başladı” dedi.

delhi-konus5.jpg

delhi-konus2.jpg

TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ TURİZMCİLERİ KATILDI
TITC Başkanı Emin Çakmak başkanlığında düzenlenen etkinlikte Özgür Ayaşlıoğlu (Vip Tour Destination Manager), Savio Pereira (Vip Tour Sales Representation in India), Destination Manager Canan Saka (Olbia Travel Pazarlama Direktörü), Parmod Sahni (Orion Tur - Titc Üyesi), M.Muzammil (Orion Tur İş Geliştirme), Tufan Yağdoğan (R2d2 Turizm), Berra Önder (Hello Tourism - Titc Üyesi), Ajda Peker (Turopedia Managing Director - Titc Üyesi), Duygu Kuskulu (Crystal Concept Dmc Managing Director), Ahmet Kenan Polat (Indo Pak Azad Tur - Titc Üyesi), Ebru Eroskay (Glorious Dmc Travel), Sinem Duygu Oral (Rixos Otelleri - Fien Turizm A.Ş.), Yusuf Baştürk (Ritz Carlton Istanbul Satış Müdürü - Titc Üyesi), Kenan Baruğ (Titanic Hotels Sales Executive - Titc Üyesi), Ahmet Aras (Dubb Indian Restaurants Yönetim Kurulu Başkanı - Titc Üyesi), Vinod Kumar Chouan (Dubb Indian Restaurants Mutfak Şefi), Fulya Okutur (Dalyan Resort Yönetim Kurulu Üyesi- Doktob Temsilcisi - Titc Üyesi), Seyit Ahmet Uçaş (Fairmont Quasar Satış Genel Müdür Yardımcısı), Selda Vural (Grand Azur Marmaris / D-Hotel and Resort Satış ve Pazarlama Müdürü - Doğuş Group), Aysun Dolanbay (Swissotel -The Bosphorus Istanbul Satış Direktörü), Emin Çakmak (Titc), Ferah Yağan (Hilton Hotels), Farhad Kuka (Turkish Airlines Regional Sales Representative) yer alıyor.

YENİ DELHİ HAKKINDA

Yeni Delhi Hindistan'ın başkenti, 321.883 şehir içi nüfusu ile yerleşim alanı olarak nüfusu 17.753.087 kişidir (1 Ocak 2006 verilerine göre). 1912-1947 arası Britanya Hindistanı'nın başkenti oldu. Bundan sonra Hindistan bağımsız olunca yine başkent olarak kalmaya devam etti. Yüzölçümü 42.7 km2'dir. Yeni Delhi, 134 yabancı elçiliğe ve yüksek komisyonlara ev sahipliği yapıyor. Şehrin temeli, 15 Aralık 1911 tarihinde atıldı. Yeni Delhi Hümayun Türbesi ve Qutub kompleksi iki UNESCO Dile dünya Mirası'na sahip bulunuyor.
Dünyanın en hızlı büyüyen şehirlerinden biri olan Yeni Delhi, ağaçlıklı geniş bulvarlara sahiptir. Çok sayıda ulusal kurum, müze ve görülecek yerler ev sahipliği yapıyor.

DELHI'DE YAPMANıZ GEREKEN 10 ŞEY

Delhi, cıvıl cıvıl renkleri, karmaşası ve enerjisiyle sizi tamamıyla içine çekecek bir şehir. Geleneklerden anıtlara, alışveriş keyfinden parmak ısırtan sokak lezzetlerine, eskinin yeni ile kusursuz bir karışımı olan Delhi'de boş geçen tek bir saniyeniz bile olmayacak!
Hindistan'ın başkenti, arkeolojik kalıntılar ve tarihi pazar yerlerine evsahipliği yapan Eski Delhi ile, havalı alışveriş merkezleri, sanat galerileri ve birçok müzeyi barındıran Yeni Delhi olarak ikiye ayrılıyor. Sizin için iki tarafta da mutlaka yapılması gereken 10 şeyi seçtik!

red-.jpg

1. Kızıl Kale

Babür İmparatoru Şah Cihan’ın muhteşem görünümlü sarayı Kızıl Kale (Red Fort), Delhi’nin simgelerinden biri olarak kabul ediliyor. 1638 ile 1648 yılları arasında inşa edilen bu kızıl renkli başyapıt, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde de yer alıyor. Akşamları binanın dışında yapılan ışık gösterileri, izleyenlere müzik ve renkli ışıklar eşliğinde Delhi’nin eski görkemli çağlarını yaşatıyor.

dilli.jpg

2. Dilli Haat

Eğer pazarlık yapmayı seven bir alışveriş düşkünüyseniz, Dilli Haat size cennet gibi gelecek. Kapalı Çarşı’daki alışverişlerde sıkı pazarlık yaptığınızı düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Pazarlığın dibi burada yapılıyor. İşlemeli kumaşlardan el işi masa örtülerine, el yapımı terliklerden kıyafetlere, takılara ve tütsülere kadar birçok el yapımı ürünün satıldığı Dilli Haat’da, ayrıca Hindistan’ın farklı bölgelerine ait ev yemeklerini tadabileceğiniz bir açıkhava pazarı da yer alıyor.Eğer yerel pazarları seviyorsanız Avrupa'nın en iyi Noel pazarlarının kurulduğu 5 şehre mutlaka uğramalısınız!

lotus-temple.jpg

3. Lotus Tapınağı

Göletler ve bahçeler ile çevrili Lotus Tapınağı (Bahai İbadet Evi olarak da adlandırılır), lotus çiçeğini andıran 27 taç yaprağından oluşan çatısı ile görenleri büyülüyor. Göz alıcı güzellikteki beyaz mermerden inşa edilen bu nadide yapının inşası tam 10 yıl sürmüş.

kutup-minar.jpg

4. Qutab Minar

Tarihi ta 1193 yılına dayanan Qutab Minar, 73 metre yüksekliğindeki minaresi ile dünyanın en yüksek tuğladan örülme minaresi ünvanını taşıyor. Hem yerliler hem de turistler tarafından şans getirdiğine inanılan bu minareye sırtınızı dönüp, kollarınızı sütunun etrafına sararak dilek tutarsanız, dileğinizin gerçekleşeceğine inanılıyor. Denemekte fayda var!

henna.jpg

5. Hint kınası

Kına, bildiğiniz üzere kına gecelerinde ele sürülen, kahverengi, geleneksel bir bitkisel boya. Uzun süre kalıcı olması sayesinde dövme gibi de kullanılan kına, Hintliler tarafından bir ticarete dönüştürülmüş. Lajpat Nagar ve Hanuman Tapınağı’nda rastlayabileceğiniz yüzlerce kına sanatçısına el işi göz nuru Hint dövmesi yaptırmaya ne dersiniz? Hint geleneklerinin en renkli haline tanık olmak istiyorsanız, Hindistan'ı sonbaharda gidilecek en güzel yerlerden biri haline getiren Divali Festivali'ne katılmanızı öneririz!

indian-gate.jpg

6. Hint Kapısı

Delhi’nin merkezinde bulunan ve Yeni Delhi olarak adlandırılan bölgenin en ünlü sembollerinden olan Hint Kapısı, I. Dünya Savaşı ve Afgan Şavaşları’nda ölen askerlerin anısına inşa edilmiş. 42 metrelik bu anıtı çevreleyen yeşil alan ise piknik yapmak için oldukça ideal. Burada güzel bir piknik yaparak anıta yapacağınız ziyareti de daha cazip bir hale getirebilirsiniz.

humayun-tomb.jpg

7. Hümayun Türbesi

Eğer 200 km yolu göze alıp Agra’daki Taç Mahal’i görmeye üşeniyorsanız, Hümayun Türbesi güzel bir alternatif olacaktır. 1565 yılında inşa edilen türbenin, Taj Mahal’i yapanlara ilham verdiği söyleniyor. Türbenin yakınlarındaki Lodi Bahçeleri’ni de ziyaret etmenizi tevsiye ederiz.

dance.jpg

8. Müzik ve dans

Delhi'ye kadar gelmişken, meşhur Hint danslarından birini denemeden ayrılmak büyük hata olur! Bu yüzden, şehirdeki Habitat World'ü ziyaret edip dans, müzik ve tiyatro resitallerini izleyebilir veya atölyelere katılabilirsiniz. İlginizi çeken şey Hindistan'ın daha ruhani müzikleri ise, Perşembe akşamları gün batımında sufi üstadı Hz. Nizamuddin’in türbesini ziyaret edip burada düzenlenen etkinliğe katılabilirsiniz. Gül suyu, tütsü kokan hava ve büyüleyici müziğin bir araya gelmesiyle adeta bambaşka diyarlara yolculuk edeceksiniz.Seyahat müziksiz olmaz diyen gezginlerdenseniz, arabada giderken dinlenebilecek en iyi şarkıları inceleyin!

jalebi.jpg

9. Chandni Chowk’taki sokak lezzetleri

Chandni Chowk’a ulaşır ulaşmaz, sokakta pişen yemeklerin aromasının soluduğunuz havaya karıştığını duyacaksınız. Eski Delhi’deki bu bölge, şehrin en güzel sokak lezzetlerine evsahipliği yapıyor. Çeşitli sebzelerin bir çok baharatla tatlandırıldığı kızartma bombası chaat, mutlaka denemeniz gereken tatlardan. Biber, nohut, Hint hurması ve baharatlı patatesle doldurulmuş kıtır hamur kızartması papri chaat ise chaat’ın tadılası başka bir versiyonu. Bu lezzetli yemeklerin üzerine tatlı olarak da bol tereyağlı ve zarif halkalı jalebi şiddetle tavsiye edilir. Aralarında jalebi'nin de olduğu, dünyanın hem ucuz hem lezzetli sokak yemeklerinin tadına bakın!

indian-dress.jpg

10. Terziden özel dikim kıyafetler ya da sari edinin

Eğer Delhi’den sadece tek bir şey satın alacaksanız, seçiminizi pazarlık ederek inanılmaz ucuz fiyatlara alabileceğiniz kumaşlardan yana kullanın deriz. Ismarlama takım elbise diktirebileceğimiz Han (Khan) Pazarı, yetenekli terzileriyle ünlü. Geleneksel Hint giysisi sariler için Lajpat Nagar pazarına uğrayın. Burada şık takılarla süslenmiş, harika kumaşlardan dikilmiş nadide parçalar bulabilirsiniz.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.