• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 17 °C

Türk turizmciler Bangalore’da-4

Türk turizmciler Bangalore’da-4
Türk turizmciler Asya'nın “Silikon Vadisi’ olarak bilinen Hindistan'ın Bangalore şehrinde 100’e yakın Hintli seyahat acenteleri ile buluştu.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
BANGALORE/ HİNDİSTAN –
Türkiye’yi yeni pazarlara açmak ve pazar payını artırmak için Türk Hindistan Turizm Konseyi-TITC önderliğinde Hindistan’da “Destination Turkey Workshop and B2B”etkinliğini sürdüren Türk turizmcileri Asya'nın “Silikon Vadisi’ olarak bilinen Bangalore’da seyahat acenteleri ile buluştu. Ritz Carlton Bangalore Oteli'nde, 100’e yakın Hintli seyahat acentesi ile buluşah İstanbul, Antalya, Bodrum başta olmak üzere ve diğer illerden gelen turizmciler öncelikli olarak Türkiye’nin algısını değiştirmek için bölgesel tanıtımlar yaptılar.

bangloreemin-odul.jpg

Türk-Hindistan Turizm Konseyi -TİTC Başkanı Emin Çakmak, Bangalore'da  workshop'a katılan Visa Tour Yönetim Kurulu Başkanı ve Hindistan Seyahat Acenteleri Federasyonu-TAFİ'nin Karnataka eyaleti Başkanı Sampath Kumar'a özel nazar boncuğu armağan etti.

EMİN ÇAKMAK: UZAK PAZARLARA YÖNELDİK
Hindistan'ın Mumbai şehrinde başlayan ve 8 şehirde devam eden road show için Türk Hindistan Turizm Konseyi-TITC Başkanı Emin Çakmak “Türk turizminin önünü açmak için uzak pazarlara yöneldik. Planımızda 5 kıtada tanıtım yapmak bulunuyor. Önümüzdeki yılın başlarında Hindistan’de daha geniş katılımlı bir road show daha yapacağız” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı organizasyonu ve himayesinde, TÜRSAB ile TÜROFED işbirliğinde, Türk Hava Yolları ve Türk-Hindistan Turizm Konseyi TITC desteğiyle, Başkan Emin Çakmak önderliğinde yapılan “Destination Turkey Workshop and B2B” etkinliği Bangalore’un Ritz Carlton Bangalore Oteli’nde düzenlendi.

banglorekoray.jpg

Davete katılan Hintli seyahat acentelerine profesyonel turizm rehberi Koray Yalkut tarafından barkovizyon eşliğinde Türkiye’nin tanıtımı yapıldı. Toplantıya katılan acentelerin soruları cevaplandırıldı. Tanıtım sonrası Hint mutfağının özel yemekleri ikram edildi.

banglorehint1.jpg

banglorehint2.jpg

Büyük salonda Türk turizmciler ile buluşan Hintli acentelere road show’a katılan tesislerin özellikleri anlatıldı. Daha sonra hazırlarar B2B masalarında Türk turizmciler Hindli seyahat acentelerine tesislerini tanıtarak işbirlikleri kurdular.

banglorefulya3.jpg

banglorethy.jpg

banglore-hukumet.jpg

BANGALORE HAKKINDA
Hindistan’ın 11 milyon nüfusu ile en kalabalık 3. şehri olan Bengalore’nin adı ilk zamanlarda “Bengaluru” idi. Ancak zamanla bu isim değişip Bangalore’a dönüştü. Hindistan’ın Karnataka eyaletinin başkenti olan Bangalore, bilgisayar teknolojisindeki gelişmeler nedeniyle Asya’nın “silikon vadisi” olarak bilinmektedir. Şehir teknoloji üretimi ve yatırım olanaklarıyla ön plana çıkar. Hindistan’ın teknoloji kalbi olan şehir aynı zamanda dünyada girişimciler tarafından en çok tercih edilen on bölgeden biri arasında bulunur. Şehir Hindistan’ın ihracat merkezi olmasının yanısıra büyüyen ikinci şehri konumundadır. Tüm bu sebeblerden dolayı bu şehre "Silikon Vadisi” benzetmesi yapılır. Bengalore’da daha teknoloji ve ticaret ile ön plana çıkar.

banglore111.jpg

bangalore.jpg


Bangalore’un önemli yerleri: UB City, Infosys, "Lal Bagh"'da büyük camdan sera, Vidhana Soudha, Shiva heykeli, Bagmane Teknoloji Parkı

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.