• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Mumbai’de Türkiye konuşuldu-2

Mumbai’de Türkiye konuşuldu-2
TITC Başkanı Emin Çakmak önderliğinde Hindistan’ın 8 şehrinde düzenlenen tanıtıma Türkiye’den 23 turizmci katıldı.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
MUMBAI/HİNDİSTAN
- TC Mumbai Başkonsolosu Erdal Sabri Ergen “Türkiye ortak kültür bağlarıyla sizin ülkenizdir. Hepinizi Türkiye’ye davet ediyoruz” diyerek Hintli turizmcilere çağrı yaptı. Yaklaşık 3 saat boyunca Türkiye’nin konuşulduğu toplantıda 259 Hintli turizmci Türk turizmcilerle buluştu.

emin-prot.jpg

DESTINATION TURKEY WORKSHOP AND B2B

Türk-Hindistan Turizm Konseyi TITC Başkanı Emin Çakmak önderliğinde düzenlenen Türkiye’den 23 turizmcinin katılımıyla ülkemize gelen Hintli turist sayısını artırmak için Hindistan’ın 8 şehrinde süren “Destination Turkey Workshop and B2B” etkinliği Mumbai ITC Hotel’inde yapıldı. Türk ve Hindistan turizimcilerin buluşmasına TC Mumbai Başkonsolosu Erdal Sabri Ergen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Müşaviri Özgür Aytürk ve TÜRSAB’tan Berna Akar ve TITC Hindistan Koordinatörü Parmod Sahni katıldı.
Türk-Hindistan Turizm Konseyi TITC’nin düzenlediği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Hava Yolları, Türkiye Otelciler Federasyonu-TÜROFED, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği-TÜRSAB’ın desteklediği tanıtım turunda Türk turizmciler. Mumbai, Bangalore, Kolkota, Lucknow, Delhi, Ahmedabad, Haydarabad, Chennai’de Hintli acentelerle buluşuyorlar.

emin.jpg

HİNTLİ ACENTELERE TÜRKİYE EĞİTİMİ VERİLDİ
Mumbai’nin 5 yıldızlı ITC Oteli’nde düzenlenen yemekli workshop’a yaklaşık 259 Hindistanlı seyahat acentesi katıldı. Türk seyahat acentelerinin hazırladığı broşürler, kataloglar ile TITC"nin hazırladığı flayerler, CD’ler tanıtımda kullanıldı.
“Destination Turkey Workshop and B2B”nin eğitim bölümünde Türkiye"nin profesyonel turizm rehberlerinden Koray Yalkut, konuklara barkovizyon eşliğinde Türkiye"nin önemli tarihi ve kültür zenginliklerini içeren eğitim sunum yaptı.

EMİN ÇAKMAK: HEDEF HINTLI TURISTI ARTıRMAK
“Destination Turkey Workshop and B2B”nin workshop bölümünün açılışında Türk-Hindistan Turizm Konseyi TITC'nin Başkanı Emin Çakmak Destination Turkey Workshop 2016'yı anlatan bir konuşma yaparak Türkiye'nin hedefinin gelen Hintli turisti artırmak olduğunu söyledi.

konsolos-ergen2.jpg

BAŞKONSOLOS: İSTANBUL’U GÖRMEDEN GEÇMEYİN.
TC Mumbai Başkonsolosu Erdal Sabri Ergen Türkiye’nin dünya turizmindeki önemli yerini anlattı. Hintli turistlere e-vize kolaylığı getirdiklerini belirten Ergen, Shengen, İngiltere ve ABD vizesi olanların Türkiye’ye girişte sınır kapılarında viza alabildiklerini hatırlatarak “Batıya giden Hintli turistler İstanbul’u görmeden geçmemeliler. Hatta biraz daha uzunu kalarak Türkiye’nin farklı güzelliklerinin keyfini çıkarmalılar” şeklinde konuştu.

ozgur1.jpg

İKİ ÜLKE ARASINDA KÖKLÜ BAĞLAR VAR
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Müşaviri Özgür Aytürk, konuşmasında Hindistan ile Türkiye arasında tarihi geçmişe dayanan önemli kültür bağları olduğunu belirterek “Türk ve Hindistanlı turizmcilerin bu önemli buluşmasında ilişkiler daha da gelişecektir” dedi.

berna-akar.jpg

TÜRSAB’TAN ARMAĞANLAR
TÜRSAB’dan Berna Akar ise barkovizyon eşliğinde Türkiye’nin çeşitli bölgelerini tanıttı. Daha sonra TC Mumbai Başkonsolosu Erdal Sabri Ergen’e halı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Müşaviri Özgür Aytürk’e kahve takımı armağan etti. 

konsolos-hali.jpg

ozgur-hediye.jpg

Türk Havayolları Kuzey ve Batı Bölgesi Satış Müdürü THY'nin dünyada uçtuğu destinasyonları ve Hindistan hakkında yapılan çalışmaları anlattı. 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.