• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5824
  • Euro 34.6959
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 15 °C

Gümrük Kanunu'nda değişiklik

Gümrük Kanunu'nda değişiklik
Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Gümrük Kanunu'nun uygulanmasına ilişkin bazı maddelerde değişikliğe gidildi

ANKARA- Türkiye'ye ev eşyasını getirmek isteyen yurt dışında yerleşik kişilerin gümrük muafiyetinden yararlanabilmesi için gereken kira kontrat süresi 1 yıla indirildi. Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Gümrük Kanunu'nun uygulanmasına ilişkin bazı maddelerde değişikliğe gidildi.

EV EŞYASI GETERMEDE MUAFİYET
Buna göre, Türkiye'ye ev eşyasını getirmek isteyen yurt dışında yerleşik gerçek kişilerin muafiyetten yararlanabilmesi için öngörülen 2 yıllık kira kontrat süresi 1 yıla düşürüldü.

YOLCUYA 10 DEFA MUAFİYET
Kara hudut kapısından çıkış yapan yolcuların muafiyet haklarını kullanabilmelerine ilişkin 3 günlük seyahat süresi sınırlaması kaldırıldı. Yapılan değişiklik ile muafiyet hakkının bu yolcular için ayda 10 defa kullanılmasına izin verilecek.

GÖREVLİ GELEN ARACINI GETİREBİLECEK
Türkiye'ye belirli bir süre ile görevli gelenler ile öğrenim görmek isteyen kişilerin adlarına kayıtlı taşıtlarını görev veya öğrenim süresi içerisinde olmak koşuluyla yerleşim yeri şartı aranmaksızın getirebilmelerine imkan sağlanacak. Halen Türkiye'de veya yurt dışında olup 185 gün Türkiye dışında bulunma koşulunu sağlayamayan emeklilerden ilk defa taşıt getirecekler, bu şart aranmadan taşıt getirebilecek.

EMEKLİDE ŞART ARANMAYACAK
Ayrıca, geçici ithalat izin süresinin tamamını kullanmadan Türkiye dışına çıkan emeklilerin izin süresi içinde, kalan sürelerini tamamlamak üzere yeniden Türkiye'ye girmek istemeleri durumunda söz konusu süre şartı aranmayacak. Geçiçi ithalat izni verilen hak sahipleri, kişisel kara taşıtlarını verilen izin süresince Türkiye Gümrük Bölgesinde kullanabilecek.

AB’DE YERLEŞİK OLANLAR BİRAY KALABİLECEK
Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği ülkelerinde yerleşik kişilerin, gerekli bazı koşulları sağlayamaması durumunda Türkiye'ye girmesine ve yılda bir kez olmak üzere 1 ay süre ile kalmasına izin verilebilecek. Kamu kurum ve kuruluşları ile Bakanlar Kurulunca belirlenen insani yardım ve hayır kurumlarının getirecekleri ambulans, cenaze araçları, yangın söndürme araçları ile kurtarma araçlarına serbest dolaşımda muafiyet tanınacak.

HIZLI KARGO BEYANINI FİRMALAR YAPABİLECEK
Hızlı kargo taşımacılığında yolcu eşyasının beyanı, hızlı kargo firmalarınca yapılacak. Ayrıca, posta idaresi ve hızlı kargo operatörlerinin dolaylı temsilcilik kapsamındaki sorumluluk alanları, gönderinin beyanına ilişkin yurt dışından gönderilen belgelerde yer alan bilgiler doğrultusunda bildiği veya bilmesi gerektiği haller ile sınırlı tutulacak.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.