• BIST 9524.59
  • Altın 2492.517
  • Dolar 32.5097
  • Euro 34.7184
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 19 °C

Turizmde çifte bayram

Turizmde çifte bayram
Kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışanlar için Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak belirlendi.Rusya da Türkiye’ye yönelik charter uçuşlarını serbest bıraktı

İSTANBUL- Kamu çalışanlarının 16 Eylül’de idari izinli sayılmasıyla Kurban Bayramı tatili 9 güne çıktı. Dün Rusya da Türkiye’ye yönelik charter uçuşlarını serbest bıraktı Turizm sektörüne dün iki müjde birden geldi. İlk müjdeyi hükümet verdi. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışanlar için Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak belirlendi. Başbakan Binali Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 16 Eylül Cuma günü tam gün izinli sayılmasına ilişkin genelgeyi imzaladı.

Kurban Bayramı’nın ilk günü 12 Eylül Pazartesi, son günü ise 15 Eylül Perşembe. Buna göre kamu çalışanları 10 Eylül Cumartesi gününden itibaren, 16 Eylül’ün de tatil olmasıyla, 18 Eylül Pazar gününe kadar 9 gün tatil yapabilecek.
Ayrıca Başbakan Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlar ile SGK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaş ödemelerinin Kurban Bayramı’ndan önce yapılması için ilgili bakanlıklara talimat verdi. Talimat üzerine maaş ödemelerinin 08-09 Eylül’de yapılması kararlaştırıldı.
Seferler başlıyor
Öte yandan turizm sektörünü hareketlendirecek bir iyi haber de Rusya’dan geldi. Rus hükümeti, uçak krizinin ardından getirilen, Türkiye ile charter uçuşlarına yönelik yasağı kaldırdı.
Rus Başbakanı Dimitri Medvedev, Türkiye’ye yönelik charter uçuşları serbest bırakan kararnameyi imzaladı. Açıklamada, Türkiye’ye charter uçuş gerçekleştirecek havayolu şirketlerinin seferlerde güvenliği sağlamak amacıyla ilave tedbirler alması tavsiye edildi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 9 Ağustos’taki görüşmesinde, Türkiye’ye yönelik charter seferlerinin tekrar başlatılması konusu da gündeme gelmişti.

Bakandan Trafik uyarısı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım’a yaptığı ziyarette ilin yatırımları hakkında bilgi aldı.
Kurban Bayramı’ndaki 9 günlük tatilde yola çıkacak vatandaşlara uyarılarda bulunan Arslan, şunları söyledi:
“Yolları bu kadar bölerseniz, erişimi de ulaşımı da bu kadar kolay hale getirirseniz, insanlarımız haklı olarak bu 9 günlük periyotta sürekli yollarda oluyorlar. Kurban Bayramı gibi bayram vecibesini yerine getirirken, annemizin babamızın ellerini öpmeye gidiyorken herhalde en çok dikkat etmemiz gereken şey trafik kurallarıdır. Trafik kuralları keyfe keder konulmuş kurallar değildir. Bütün bunları yaparken biz bir kişinin hayatını kurtarabilirsek bunun para ile ölçülmesi mümkün değildir. İnsanımızın trafik kazalarında öldüğü bir bayram yaşamak istemiyoruz.”
Arslan, vatandaşlardan trafik kurallarına uymalarını isteyerek, “Acele gitmek 20 dakika, yarım saat, 1 saat kazandırabilir. Ama o 1 saatin faydası yok. Acele gidelim derken ecele gitmek herhalde hepimizi üzer. Lütfen bu bayramı acıyla değil bayram tadında yaşama fırsatı versinler bize” dedi.

Rezervasyonlarda beklenti yüzde 100

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasıyla Ege kıyılarında şu ana kadar yapılan yüzde 40 bayram rezervasyonunun yüzde 100’e çıkması bekleniyor. DHA’nın haberine göre 9 günlük Ramazan Bayramı’nda Ege ve Akdeniz kıyılarında doluluk yüzde 80’e ulaşmıştı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Ege Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı Hasip Ali Hepşen, “Turizm için çok iyi olacak. Öncelikle tercih sahil kesimleri olacaktır ancak Karadeniz, Kapadokya gibi sahil turlarda da artış bekliyoruz” dedi.
Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel de, “Şu an bayramı Çeşme’de geçirmek isteyenlerin rezervasyonu yüzde 40 - 50 civarında. Türk insanı son dakika rezervasyonları yaptığı için bayramda en az üç günün dolu dolu Çeşme’de geçirileceğini düşünüyoruz” diye konuştu. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler ise, “Bayram tatilinde ilk iki günü hariç, geri kalan tatil süresi için 5 ve 7 günlük paketler hazırlıyoruz” dedi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.