• BIST 8986.97
  • Altın 2294.889
  • Dolar 32.3248
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Ankara Rixos dönemi bitti

Ankara Rixos dönemi bitti
Grand Ankara’nın Rixos ile olan sözleşmesi on yıl olmasına rağmen sözleşme süresinin yedinci yılında sonlandırıldı ve Rixos tabelası indirildi

ANKARA- Grand Ankara’nın Rixos ile olan sözleşmesi on yıl olmasına rağmen sözleşme süresinin yedinci yılında sonlandırıldı ve Rixos tabelası indirildi. Ankara’nın en gözde otellerinden olan Grand Ankara’nın Rixos ile olan sözleşmesi on yıl olmasına rağmen sözleşme süresinin yedinci yılında sonlandırıldı ve Rixos tabelası indirildi.

2006 yılında Çelikler Holding tarafından Emekli Sandığı'ndan alınan ve 2009'da Rixos ile yapılan anlaşmayla yeniden işletmeye açılan otel, TBMM'nin hemen yanında yer almasıyla bir dönem AKP'lilerin neredeyse ikinci adresi konumuna gelmişti. Rixos Yönetim Kurulu, otelin mal sahibi ile sözleşmenin karşılıklı mutabakatla sonlandırıldığı belirtildi.

10 YILLIK DUYURULMUŞTU
Ankara'da bir dönem özellikle AKP'lilerin en gözde mekanlarından olan Grand Ankara Rixos'tan Rixos tabelası kaldırıldı. Emekli Sandığı'na ait olan ve Başkent'in en eski beş yıldızlı otellerinden olan Büyük Ankara, 2006 yılında Çelikler Holding tarafından alınmış ve yaklaşık 150 milyon dolarlık bir yatırımala yenilenmişti.
Otel, 2009 yılında Fettah Tamince'nin sahibi olduğu Rixos zincirinin işletmesine verilmişti. O dönemde çıkan haberlerde işletmeyi 10 yıl süreyle Rixos'un yapacağı duyurulmuştu.
TBMM'nin hemen bitişiğinde yer alan Grand Ankara Rixos, lokasyonunun verdiği avantajla da özellikle siyasetçilerin uğrak yeri olarak biliniyordu. Otel, Rixos işletmesiyle açıldıktan sonra özellikle AKP'lilerin pek çok organizasyonuna ev sahipliği yaptı.

“KARŞILIKLI MUTABAKATLA SONLANDIRILDI”
Sozcu.com.tr Rixos’a otelin işletme hakkı 10 yıllık olmasına rağmen neden bu süre dolmadan anlaşma bitti sorusunu yöneltti. Rixos Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada ise “İşletmecisi bulunduğumuz Rixos Grand Ankara oteli ile ilgili olarak, mal sahibi ile şirketimiz arasında imzalanmış olan işletme sözleşmesi süresinin sonuna gelindiğinden; sözleşme, taraflar olarak karşılıklı mutabakatla sözleşme şartları gereğince sonlandırılmıştır.” denildi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.