• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 20 °C

Antalya yüzde 45 kayıpla kapatır

Antalya yüzde 45 kayıpla kapatır
AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, barış ve demokrasinin olmadığı ülkelerde turizmin çok zordur. Antalya bu yılı yüzde 45 kayıpla kapatacaktır.

ANTALYA- Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği-AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Antalya'nın bu yılı yüzde 45 kayıpla kapatacağını söyledi. Yusuf Hacısüleyman, turizmin ana özdeşinin insan olduğu için barış ve demokrasinin olmadığı ülkelerde turizmin çok zor olduğunu belirtti. Hacısüleyman, bu yılki krizler nedeniyle tur operatörleriyle dayanışma yılı olmasını istediklerini sözlerine ekledi.

aktob1.jpg

ÖNEMLİ KATILIM OLDU
AKTOB'un geleneksel aylık yemekıli toplantısı Mardan Palace Hotel’de düzenlendi. Sektör sorunlarının ele alındığı toplantıya, Turizm Birlik Başkanları ile Otel sahibi ve yöneticilerinin de yoğun ilgi gösterdiği toplantının konukları arasında; Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ve Matso Başkanı Ahmet Boztaş yer aldı.

AVRUPA’NIN MÜLTECİLERE TAKINDIĞI TAVIR ANLAŞILMAZ
AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Avrupa ilişkilerinin ise inanılmaz bir anlaşılmazlık noktasına geldiğini belirterek şunları söyledi:“Belki anlaşılmazlık, belki anlamama, belki yanlış anlama noktasına geldi diyebiliriz. Türkiye’nin 3 milyona yakın insanı kendi topraklarında barındırması, onların hayatını kurtarması, ekmeğimizi yeri geldiğinde paylaştığımız 3 milyon insanı bağrımıza basmamız Avrupa’da hiç gündeme gelmezken, kendilerine gelen mültecilerin ve yeni hayat arayan insanlara karşı takınılan tutum bizim açımızdan da anlaşılmaz oldu. Belki Almanya’yı hariç tutarak bunu değerlendirebiliriz. Almanya 800 bin mülteci kabul etti ama diğer ülkeler 10 bin kişi bile almazken Türkiye’ye bir nebze katkı sözü bile söylemedi ”

15 TEMMUZ SONRASI TUR OPERATÖRLERİ İPTAL YAPMADI
Sektörün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasındaki ilginç önlemini anlatan Hacısüleyman, şunları söyledi:
“Hiçbirimiz bir şey kazanmayacağız belki ama sektörü ayakta tutmak için dayanışma içinde olalım istedik. 15 Temmuz'dan sonra sergiledikleri tavırdan dolayı tur operatörlerimize teşekkür ediyorum. Onlar sadece üç günlük bir düşünme payı verdiler ve rezervasyonlara 18 Temmuz'dan itibaren misafirlerine iptal yapamayacaklarını bildirdiler. Yani sadece 3 günlük bir hak tanıdılar. Bunu bir dayanışma olarak görüyorum.”

HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALDI
Darbe girişimi sonrasında Avrupa’nın ‘Türkiye’yi anlamak istemiyorlar mı acaba’ sorusunun gündeme getirildiğini söyleyen Hacısüleyman, "Demokrasiden o kadar dem vuran, demokrasiyle yönetildiğini ifade eden ülkeler Türkiye söz konusu olunca. niye demokrasiye sahip çıkmıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılan girişimin başarılı olmasını bekleyen ülkelerin hevesleri kursaklarında kaldı”dedi

vali-munir-karaloglu1.jpg

VALİ KARALOĞLU: BU KDAR ÇOK KRİZİN TOPLANDIĞI YIL OLMADI
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, iki aya yakın süredir Antalya Valisi olduğunu ve çok yoğun bir, iki ay geçirdiklerini söyledi. Karaloğlu şöyle konuştu: “2016, yani planlasanız üst üste bu kadar krizi bir seneye toplamaya çalışsanız herhalde başaramazsınız. Antalya’da. Belki bugüne kadar bu kadar çok krizin birleştiği bir yıl olmamıştır”
Dünyada herkesin zihninde bir Antalya markası oluşturulması gerektiğini belirten Karaloğlu “İl valisi olarak; en az Dubai kadar, en az Barcelona kadar, en az Valencia kadar bir şemsiye marka görmek istiyorum. Antalya Türkiye’nin genel hedeflerine katkı koyacak en önemli şehirlerden biridir. Ne yapalım bu da bir tecrübe diyeceğiz. Krizler iyi yönetilirse fırsata dönüşebilir. Kriz dönemleri aynı zamanda yapısal sorunları çözmek için de büyük fırsattır’’dedi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.