• BIST 8986.97
  • Altın 2294.889
  • Dolar 32.3248
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Gusto Rakı Günü’nde en iyi seçiliyor

Gusto Rakı Günü’nde en iyi seçiliyor
Gusto Rakı Günleri’nin üçüncüsü, 17 Ağustos Çarşamba akşamı 19.00-21.30 saatleri arasında, Kuruçeşme’deki İncirli Şaraphane’de yapılacak.

İSTANBUL- Millî içkimiz rakının en iyileri hangileri? Hangi rakı, nasıl içilmeli? Rakıya buz konmalı mı, konmamalı mı? Rakının en iyi mezesi nedir? “Göbek rakısı” diye bir şey gerçekten var mıdır? Meşe fıçıda yıllanmak, rakıya bir özellik katar mı?

Bu ve bunun gibi rakıyla ilgili merak edilen pek çok sorunun cevabının verileceği Türkiye’nin ilk “rakı günü”, Mart ayında yapılmış ve büyük ilgi görmüş, Mayıs’ta da bir ikincisi yapılmıştı. Gusto Rakı Günleri’nin üçüncüsü, 17 Ağustos Çarşamba akşamı 19.00-21.30 saatleri arasında, Kuruçeşme’deki İncirli Şaraphane’de yapılacak. Türkiye’nin en iyi 10 rakısının ve 2 yabancı anasonlu içkinin karşılaştırmalı olarak tadılacağı 2 saatlik seansta, rakılara ançüez, tarama, lakerda, peynir ve beyaz leblebi gibi klasik mezelerin yanı sıra, sürpriz tadlar da eşlik edecek.

Gusto Yayın Yönetmeni Mehmet Yalçın’ın yönetimindeki tadımda, Türkiye’nin en tecrübeli içki uzmanlarından, uzun yıllar Tekel’in rakı, likör, kanyak ve şarap fabrikalarının müdürlüklerini üstlenmiş olan Kerim Yanık da bulunacak ve rakı ile ilgili bilinmeyenleri gün yüzüne çıkaracak. Rakının kalitesini belirleyen kuru üzüm ve anasonun farklı çeşitleri tadılacak, rakının uluslararası benzerleri Uzo ve Pastis gibi içkiler de tadıma dahil edilecek. Rakı ve meyhane kültürü ile ilgili bir belgesel film de gösterilecek.

Tadımın ardından, dileyen konuklarla birlikte İncirli Şaraphane’nin üst katındaki Girit mutfağı restoranı Kydonia’da fiks menülü bir yemek de alınacak.

Her katılana Türkiye’deki en değerli rakı ile ilgili en değerli kaynak olan Rakı Ansiklopedisi’nin armağan edileceği ve “Rakı Tadımı” sertifikasının da verileceği Gusto Rakı Tadımı için kontenjan 30 kişiyle sınırlıdır. Katılım bedeli, kişi başına 200 TL’dir. Katılım bedeline Kydonia’daki yemek dahil değildir.

Tadıma katılmak isteyenlerin Gusto’nun 0212.237 01 12-237 01 17 ve 0545.353 96 70 numaralı telefonlarından Sezgin Bolat’ı aramaları rica olunur.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.