• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Turizmcilerden kampanya

Turizmcilerden kampanya
ETİK Başkanı Mehmet İşler, "Fiyatlar yüzde 40 düştü. Zor dönemden geçiyoruz. Ancak hiçbir şey vatanımızdan önemli değil" dedi.

İZMİR- “Bizim için otel doluluğu ve fiyatlardan önce vatanımız gelir” diyen turizmciler, darbe girişiminin ardından yüzde 20 ile yüzde 40 arasında indirim kampanyaları başlattı Ege ve Akdeniz'de turizmciler, darbe girişiminin ardından yüzde 20 ile yüzde 40 arasında indirim kampanyaları başlattı. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği - ETİKBaşkanı Mehmet İşler, "Fiyatlar yüzde 40 düştü. Zor dönemden geçiyoruz. Ancak hiçbir şey vatanımızdan önemli değil" dedi.

Turizmde fiyat tarifesi, darbe girişiminin ardından değişti. Kamu çalışanlarının izinleri kaldırılırken, çok sayıda vatandaş da demokrasi nöbeti için evine döndü, turizmciler fiyat indirimine gitti.
Talep yüksek olduğu için Temmuz ve Ağustos fiyatlarını yüksek belirleyen tesisler, geri adım atmak durumunda kaldı.
Ege ve Akdeniz'deki turizm tesislerinde yüzde 40'a varan oranda indirim yapıldı. Özellikle Çeşme, Kuşadası, Marmaris ve Bodrum'da boşalan odaları doldurmak için harekete geçen oteller, indirim kampanyalarını birbiri ardına duyurmaya başladı.
Hatta pahalılığıyla adından söz ettiren ünlü tatil beldesi Bodrum'da da fiyatlar düştü.
Lüks otellerde yüzde 40'a varan indirimler göze çarpmaya başladı. Darbe girişiminin ardından kamu çalışanlarının izinleri kaldırılırken, izinde olanların görevlerinin başına dönmeleri istenmişti. Çok sayıda vatandaş tatili kesip yaşadığı şehre döndü.

Yabancı rezervasyonu yoğun

Tatil beldelerinde yerli turist azalırken darbe girişiminin hemen ardından duran yabancı rezervasyonlarının yeniden yoğunlaştığı belirtildi.

Turizmciler darbe girişiminden sonraki birkaç gün rezervasyon iptalleri olduğunu, şu anda yurtdışından rezervasyon akışının yeniden başladığını kaydederek, "Demokrasi mitingleri dış basına çok olumlu yansıdı. Bu sayede misafirlerimiz ülkemizin güvenilir olduğunu ve her şeyin normal olduğunu algıladı" diye konuştu.

"İyi günlerin başlangıcı"

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, "Fiyatlar yüzde 40 düştü. En iyi sezonda kış fiyatları var. Zor dönemden geçiyoruz. Ancak hiçbir şey vatanımızdan önemli değil. Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin dik duruşu sayesinde bu kalkışmayı atlattık. 16 Temmuz'dan itibaren normal süreç işledi. Biz de üzerimize düşen ne ise yapmaya hazırız. Bu yılı atlatıp 2017'de yaraları sarıp 2018'de eski güzel günlere geri döneceğimize inanıyoruz. 15 Temmuz ülkenin hainlerden temizlenip güzel günlere yelken açtığı milat olacak" dedi.

"Fedakarlığa hazırız"

Çeşme Turistik İşletmeler Birliği Başkanı Veysi Öncel ise, "Uzun süredir Türk turizmi kayıpta. Ancak bu son yaşadığımız olay çok farklı.
Bizim için otel doluluğu ve fiyatlardan önce vatanımız gelir. Demokrasimiz gelir. Bunun için biz üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Bu sürecin ardından hükümetimizin turizmcileri koruyacak önlemler alacağını da biliyoruz. Önce ülkemizi hainlerden temizlememiz gerekiyor" diye konuştu.

Yeni Asır
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.