• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Türk turizmi Hindistan’da

Türk turizmi Hindistan’da
Türkiye Hindistan Turizm Konseyi Başkanı Emin Çakmak, 24 Eylül-04 Ekim'de Hindistan'ın en önemli 7 şehrinde Türkiye'yi tanıtacağız.

İSTANBUL- Yeni pazar arayışlarını hızlandıran Türk turizm sektörü, 24 Eylül-04 Ekim 2016 tarihleri arasında Hindistan'da düzenlenecek olan Türkiye Turizm Tanıtım Günleri ile bu ülkeye çıkarma yapmaya hazırlanıyor.  Terör, Rusya krizi ve son olarak da darbe girişimi nedeniyle zor günler geçiren Türk turizm sektörü yeni pazar arayışlarını hızlandırıp, yoğunlaştırıyor. Alternatif pazar arayışlarında öne çıkan ülkelerden biri de Hindistan.1 milyar 282 milyon nüfusu ve büyüme rekorları kıran ekonomisiyle dikkat çeken Hindistan pazarından daha fazla pay almak isteyen Türk turizmciler bu ülkedeki tanıtım faaliyetlerine daha fazla ağırlık verme kararı aldı. Türkiye Hindistan Turizm Konseyi Başkanı Emin Çakmak, 24 Eylül-04 Ekim 2016 tarihleri arasında Hindistan'ın en önemli 7 şehrinde Türkiye Turizm Tanıtım Günleri düzenleyeceklerini söyledi. Katılmak isteyen kuruluşların  chairman@titc.info adresine başvurmaları istendi.

emin-ciragan66.jpg

KESİNTİSİZ TANITIM YAPMAK ŞART

Tüm sektör katılımına açık olan bu etkinliğe katılımı arttırmak ve daha güçlü bir katılım ile Hindistan'a çıkartma yapmayı arzuladıklarını belirten Çakmak, "2006 yılında ülkemize sadece 6 bin Hintli turist gelirken bugün 140 bin Hintli turist gelmekte ve her geçen gün ülkemize Hintli ziyaretçi talepleri artmaktadır. Hindistan pazarından birçok ülke 1 milyon turist alırken halen bizlerin 140 bin seviyesinde kalmamız oldukça manidar ve düşündürücüdür. Tanıtım turizm kampanyalarımızı arttırmamız ve sıkça bölgede tanıtım faaliyetlerini aralıksız ve kesintisiz sürdürmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

emin-kibris1.jpg

HEDEF, SEKTÖRÜN ÖNÜNÜ AÇMAK

Türkiye Hindistan Turizm Konseyi olarak 10 yıldır bu anlayışla her yıl Hindistan'ın muhtelif şehirlerinde ve turizm organizasyonlarında tanıtım çalışmalarına Turizm Bakanlığı başta olmak üzere, THY ve TÜRSAB işbirliği ile faaliyetlerine aralıksız devam ettiklerini belirten Çakmak, "15 Temmuz 2016 tarihinde yeni göreve başlayan icra kurulumuz yeni dönemde çok daha aktif faaliyetlerine devam etme kararı almıştır. Türk Hindistan Turizm Konseyi, sektörün tüm bileşenlerinden ve paydaşlarından oluşmaktadır. Konsey üyelerimiz başta TÜRSAB üyesi seyahat acentaları olmak üzere, TÜROB ve TÜROFED üyeleri ile restoran ve rehberlerden oluşmaktadır. Bu güç birliği ile birlik beraberlik içerisinde hedeflerimizi belirleyip milli menfaatlerimiz ve sektör gelişimi için azimle çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

DESTİNASYON TANITIMI İÇİN SEYAHATLER ARTTIRILMALI

The Ritz-Carlton İstanbul Genel Müdürü, TÜROB Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Hindistan Turizm Konseyi İcra Kurulu Eş Başkanı Can Göktaş da, ülkemizde yaşanan olumsuz olaylara istinaden, destinasyon tanıtımı için seyahatlerin arttırılmasının önemini vurgulayarak, tüm turizmcileri, kamu kurumlarını ve sosyal toplum örgütlerini tek yürek olmaya çağırıp, ülkemizi yeni pazarlarda tanıtmak üzere daha çok seyahat etmelerini ve tanıtım faaliyetlerinden ödün verilmemesi gerektiğini ifade etti.

BÜYÜK TURİZMCİ GRUBU KATILACAK

22-29 Ağustos 2016 tarihleri arasında Hindistan'ın 7 metropolünde gerçekleştirilecek olan Türkiye Turizm Tanıtım ve workshop katılımıyla ilgili olarak, ülkemizden büyük bir turizmci grubunun katılacağı Hindistan Türkiye Tanıtım Workshop'u için Göktaş, tüm uluslararası otel zincirlerine şahsen mesaj yazarak, markalarının gücünü ülke tanıtımı yararına kullanmak üzere bu önemli geziye The Ritz-Carlton İstanbul'un katıldığını ve bu katılımın ülke yararına olacağını mesajında belirtti. Alınan olumlu cevaplardan memnuniyet duyduğunu belirten Göktaş, Türkiye'nin çok önemli bir turizm destinasyonu olduğunu ve uluslararası alanda hakkı olan turizm payının daha da fazlasını en kısa zamanda almaya başlayacağından hiç kuşkusu olmadığını kaydetti.

BAKAN AVCI HİNDİSTAN'I İŞARET ETMİŞTİ

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da, turizm sektör temsilcileriyle bir araya geldiği ilk toplantıda sektördeki daralmadan gerekli derslerin çıkarılması ve bunun uzun vadede avantaja dönüştürülmesi gerektiğine işaret ederek, "Bütün bu çabalarımızın amacı 2017 ve 2018'i çok daha verimli geçirebilmek. Hedefimizde Ortadoğu ülkeleri, Körfez, Çin, Japonya, Hindistan, Kuzey Afrika bölgeleri var. Geçmişteki çalışma faaliyetlerimizi daha geniş bir alana yayıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.
 

SaveSave

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.