• BIST 9530.47
  • Altın 2471.662
  • Dolar 32.4652
  • Euro 34.6889
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 17 °C

Erzurum’da turizm zirvesi

Erzurum’da turizm zirvesi
Erzurum turizminin geliştirilmesine yönelik altyapı, tanıtım ve eğitim çalışmaları ele alınarak, yapılabilecek faaliyetler tartışıldı.

ERZURUM-Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Erzurum’daki turizmciler ve Kuzeydoğu Anadolu Kalınma Ajansı (KUDAKA) yöneticileri bir araya geldi. Erzurum turizminin geliştirilmesine yönelik altyapı, tanıtım ve eğitim çalışmaları ele alınarak, Erzurum’un marka değerinin artırılmasına yönelik yapılabilecek faaliyetler tartışıldı.

Tebrizkapı Kültür ve Sanat Çarşısı’nda gerçekleştirilen iftar sonrası, Erzurum turizminin gelişmesine yönelik KUDAKA’da yapılan iki toplantının akabinde üçüncü toplantı gerçekleştirildi. Söz konusu buluşmada önceki toplantılarda alınan karalarla ilgili çalışmalar değerlendirildi.

AVRUPA GENÇLIK KıŞ OLIMPIYATLARı FESTIVALI UMUDU
Erzurum’da faaliyet gösteren turizmcilerin öneri ve taleplerinin de konuşulduğu toplantıda, 65. Hükümet’teki bölge ağırlığının değerlendirilmesi, özellikle Başbakan Binali Yıldırım ve çok sayıda bakanın bölgemizden olmasının Erzurum ve bölge için büyük bir şans olduğu, bunun en avantajlı bir şekilde değerlendirilmesi için girişim ve çalışmalarda bulunulması üzerinde duruldu. 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’ndan sonra 2017 EYOWF Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali'nin de Erzurum’da yapılacak olmasının, kentin dünyada en önemli kış turizm merkezleri arasında yer almasını sağlayacağının vurgulandığı toplantıda kış turizmi için alternatif çalışmalar da değerlendirildi.

ERZURUM’DAN UÇAK SEFERLERİ
Toplantıda ayrıca, 11 Temmuz’da Erzurum-Antalya uçak seferlerinin başlayacak olmasının şehrin turizmine önemli bir ivme kazandıracağı ve bu konuda tanıtım çalışmalarının en kısa sürede başlatılması gerektiği kaydedildi. Erzurum ve bölge turizminin geliştirilmesine yönelik Erzurum’dan komşu ülkelere düzenlenecek uçak seferlerinin kısa süre içerisinde başlatılması yönündeki çalışmaların son aşamaya geldiği belirtilen toplantıda, Erzurum-Tiflis ve Erzurum-Tebriz uçak seferlerinin yakın zamanda başlayacağı bilgisi paylaşıldı. Kadim kent Erzurum’un cazibe merkezi haline gelmesi noktasında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in altyapı çalışmaları ve başlayan projeleri hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgi verilen toplantıda turizmciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e, Erzurum turizminin gelişmesine yönelik gerçekleştirdiği çalışma ve projeler ile turizm sektörüne verdiği değerden dolayı teşekkür ettiklerini söyledi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.