• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 18 °C

En uzun günde evrenin sırları

En uzun günde evrenin sırları
Rahmi M. Koç Müzesi ise, en uzun günde “Astronomi Atölyesi”nde astronomi bölümü eğitmenleri tarafından evrenin bu ilginç sırrını paylaşacak.

İSTANBUL- 21 Haziran 2016 tarihinde yaşanacak en uzun gündüz ile yaz mevsimi başlamış olacak. Rahmi M. Koç Müzesi ise, bu en uzun günde düzenleyeceği “Astronomi Atölyesi”nde astronomi bölümü eğitmenleri tarafından ziyaretçilerle evrenin bu ilginç sırrını paylaşacak. 

Mevsim değişiminin habercisi olan ve birçok coğrafyada coşkulu kutlamalara sahne olan Yaz Gündönümü, 21 Haziran’da yaşanacak. Kültür ve eğlenceyi bir arada sunabilen tek adres olma özelliğini 21 yıldır koruyan Rahmi M. Koç Müzesi ise bu günde ziyaretçiler için özel bir “Astronomi Atölyesi” düzenleyecek. Ziyaretçiler atölyede evrenin oluşumunu ve gökyüzü ile ilgili güncel gelişmeleri Sihirli Küre’yle öğrenip 14 saat sürecek Yaz Gündönümü ile ilgili videolar izleyecekler. Atölyeler saat 13.30, 14.30 ve 15.30 olmak üzere 3 farklı seansta gerçekleşecek.

Tarihi güzelliklerle iç içe, Haliç kıyısında yer alan Rahmi M. Koç Müzesi geçmişten günümüze birçok farklı döneme ve ülkeye ait objeye ev sahipliği yaparak çocuklarımıza ve ziyaretçilerimize hayatı bütün yönleriyle keşfedebilecekleri, hayal gücü ve araştırma duygularını harekete geçirebilecekleri hem eğlenceli hem de eğitici anlar yaşatmaya çalışıyor.

Rahmi M. Koç Müzesi bu ilginç günü, yeni keşif ve bilgilerle değerlendirmek isteyen herkesi müzeye bekliyor. 

rahmi-koc-muzesi2.jpg

Astronomi Atölyesi hakkında:

Rahmi M. Koç Müzesi’nin eğitim projelerinize 2014 yılında kattığı bir bölüm olan Astronomi Atölyesi, Büyük Patlama'dan günümüze kadar uzanan 13.8 milyar yıllık süreci dev panolar ve Sihirli Küre'den paylaşılan görüntülerle öğrencilere aktarmayı hedeflemektedir. Yıldızların, galaksilerin, diğer tüm gök cisimlerinin ve içinde bulunduğumuz Güneş Sistemi'nin evrendeki oluşum süreci müzenin eğitim uzmanları eşliğinde anlatılmaktadır.

Atölye Eğitimine Katılanlar;

- Büyük Patlama teorisiyle açıklanan 13.8 milyar yıl önce aşırı yoğun ve sıcak bir noktadan genişleyerek büyüyen evrenin oluşumunu ve dokusunu

- Tüm gök cisimlerini ve birbirleri arasındaki etkileşimi

- İçinde bulunduğumuz sistemi, gezegenleri, doğal ve yapay uyduları,

- Güneş Sistemi'ni dıştan saran Kuiper Kuşağı ile Oort Bulutu'nun özelliklerini

- Samanyolu Galaksisi'nin ve diğer galaksilerin oluşumunu, içerdiği yıldızlararası maddeyi ve evrende bol miktarda bulunan karanlık maddeyi,

- Dünya dışı yaşam araştırmalarındaki gelişmeleri, uzay çalışmaları ve astronotların uzay yürüyüşlerini

- Dünya'nın yapısını ve katmanlarını, tek doğal uydusu olan Ay'ın yüzeyini ve evrelerini öğrenecek aynı zamanda Astronomi Atölyesi'nde sergilenmekte olan "Muonionalusta" gerçek göktaşı kesitini ve Sihirli ..Küre içinde detaylarıyla yıldızımız Güneş ile etrafında dönen gezegenleri; Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün ve 2006 yılında cüce gezegen olarak sınıflandırılan Plüton'u birebir görme fırsatı bulacaklar.

Rahmi M. Koç Müzesi hakkında:

Rahmi M. Koç Müzesi Türkiye'de Ulaşım, Endüstri ve İletişim tarihine adanmış ilk önemli müzedir. Lengerhane binası ve Hasköy Tersanesi olmak üzere iki tarihi bina ile hali hazırda 11 bin 250 m2'lik kapalı alana sahiptir. Müze, 1991 yılında alınan Lengerhane Binasında kurulmuş ve üç yıl süren bir restorasyon görmüştür. Aralık 1994'de açılan müzenin ilk bölümünün süratle büyümesi ile 1996 yılında Haliç'in kıyısında, Hasköy Tersanesi alınmıştır. 14 terk edilmiş bina ve tarihi kızak orijinaline sadık kalınarak restore edilmiş, müzenin ikinci kısmı Temmuz 2001'de açılmıştır. Müzenin koleksiyonu, gramofon iğnesinden gerçek boyutlarda gemilere ve uçaklara kadar uzanan binlerce objeyi içermektedir. Yaklaşık 17 bin metrekarelik açık alanda ise Fenerbahçe Vapuru, Liman II buharlı römorkör, Kont Ostrorog teknesi, Tekel 15 takası, Hasköy-Sütlüce Demiryolu ve İstasyonu, Elmalı Barajı buharlı pompa motorları, B-24 uçak ‘Hadley’s Harem’, Turgut Alp Maçunası, Jet Provost T3A küçük yolcu uçağı, DC 3 yolcu uçağı, çift katlı otobüs double decker (1962 AEC Routemaster–Londra) ve atlı karınca ile çocuk oyun alanı bulunmaktadır. Ziyaretçiler, Fenerbahçe Vapuru Büfesi, Coca Cola Büfesi, Demlik Kafe, Café du Levant ve Halat by Divan yemek yiyebilir.

Rahmi M. Koç Müzesi 20 yıllık tarihinde Düş Araçları, Leonardo Evrensel Deha, Görünmez Müzisyenler, Henry Kupjack Minyatür Odalar, 2 Kıta Birleşirken ve İşte Güneş gibi birçok önemli sergiye de ev sahipliği yaptı.

Rahmi M. Koç Müzesi, pazartesi hariç her gün, hafta içi 10.00-17.00, hafta sonu ve resmi tatillerde ise (1 Ekim - 31 Mart) 10:00-18:00 (1 Nisan - 30 Eylül) 10:00-19:00 saatlerinde ziyaret edilebilir. Müzeye giriş ücreti yetişkinler için 15 TL, öğrenciler için ise 6 TL’dır.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.