• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • Antalya 17 °C

TYD: Türkiye’ye yeni algı lazım

TYD: Türkiye’ye yeni algı lazım
“Uluslararası Otel İşletmeciliği ve Markalaşma’’ panelde TYD Başkanı Murat Ersoy, “Türkiye’nin farklı bir algı yönetimine ihtiyacı var” dedi.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği ve Marriott International işbirliğinde Ritz Cartton Oteli’nde yapılan  “Uluslararası Otel İşletmeciliği ve Markalaşma’’ ana temalı panelin açış konuşmasını yapan TYD Başkanı Murat Ersoy, “Türkiye’nin farklı bir algı yönetimine ihtiyacı var” dedi.

tyd-panel.jpg

PANELİSTLER
Daha sonra ise ‘’ Uluslararası Otel İşletmeciliği ve Markalaşma’’ temalı panele geçildi. Prof. Dr. İbrahim Birkan’ın yönettiği panele Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy. Marriott Int. Otel Geliştirmeden Sorumlu Bşk. Yrd. Poğda Demircan, Ece Tonbul Kilit, Mehmet Önkal, Hakan Ateş, Murat Ersoy, Poğda Demircan, Hediye Güral Gür, Denizbank Başkanı Hakan Ateş

murat-ersoy2.20160601125624.jpg

MURAT ERSOY: ÇOUKLU AİLELER GELECEK
TYD başkanı Murat Ersoy, “Düşüş Temmuz-Ağustos’ta azalacak. Rakiplerimiz doldu. Çocuklu aileler Türkiye’ye gelecek” dedi.
Murat Ersoy, Avrupalı büyük operatörlerinin satıyının yüzde 40’ını Türkiye oluşturduğunu belirterek şöyle devam etti: “Dünyanın büyük oyuncularının yüzde 60’ınını ciroları tehlikeye girdi. Artık bundan sonra hiçbir büyük oyuncu yururtalarını tek sepete koymayacak ve planlamalarının yüzde 20’sini tek noktaya yönlendirmeyecek. Pazara yeni kalıcı oyuncular girecek. Bizler mevcut pazarlarda alternatif pazarlama turları ve yöntemleri oluşracağız ve yeni pazarlar bulacağız. Kolay ve hızlı ulaşılabilir destinasyonlar oluşturacağız. Hedef pazarları tarifeli uçuşlarla ülkemize bağlamamız gerekiyor. Zararı karşılamak için uzun vadeli finansman desteğiyle taşımalar yapılacaktır. Charter şirketleri charterda bir gelecek olmadığını gördü. Tatilcilerin ürüne kolay hızlı ve en ekonomik şekilde ulaşması gerekiyor. Bunun için rezervasyon portallerinde yer almak gerekiyor. İyi marka olmalıyız. Verdiği sözleri eksiksiz yerine getiren iyi markadır.”

murat-ersoy1.jpg

BÜYÜK OLSUN HEP BERABER OLSUN
Murat Ersoy “Kendi pazarlamamızı kendimiz, algımızı kendimiz, taşımamızı kendimiz yapmamız gerekiyor” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ancak finansçıların sözleriyle finansal kaldıraç çok önemlidir. Büyümek için finansal, marketing ve management kaldıracı kullanmak gereklidir. Bunun için uluslarası pazarlarla işbirliği yapmak gerekiyor. Kolay tanıtım için uluslararıs işbirlikleri gerekiyor. Uluslararası markalırın farklı fiyatlandırma yapması gerekiyor. Bu sayede herkes bu işin içinde yer alır.Komayı ulaşılabilir marka olunur. Dijital rezervasyon portalleri ile işbirliği içine girilmelidir. Küçük olsun benim olsun değil, büyük olsun hep beraber olsun.”
Murat Ersoy, tüketiciye çabuk ulaşacak dünyadaki yeni pazarlama yöntemlerini kullanarak markalaşmanın öne çıkarabileceğini belirterek “Böylece yaptığımız yatırımları sürdürebilir hale getirebiliriz. Dünyanın en modern otelini yapabilirsiniz. Pazarlayamazsanız değeri yoktur. İyi pazarlarsanız, markalaşmayı hedeflersiniz değeri artar” dedi.

pogda-demircan.jpg

POĞDA DEMIRCAN: MARRIOTT İNOVASYONA DEĞER VERİR
Toplantıya destek veren Marriott Int. Otel Geliştirmeden Sorumlu Bşk. Yrd. Poğda Demircan söz alarak “Marrriott inovasyona değer veren bir kurumdur. Güçlü marka portföyü denilirse bir çok markamız var” diyerek grubun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dünadaki otellerden toplanan verilerle yatırım payılacak yerlerin belirlendiğini söyledi.  Global satış ağının 400 üzerinde çalışanla yürütüldüğünü belirterek, Marriott’un dijital teknolojiyi kullandığını anlattı. Ayda 50 milon ziaretçi alan gelir getiren site olduıunu belirterek günde 1 milyonun üzerinde zilaretçi alarak dünyada 6’cı sırada olduğunu bildirdi.

 


 

SaveSave

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.